REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Metoda „Accidentul” loveşte din nou! Doi minori, prinşi după ce au înşelat o femeie!

Metoda „Accidentul” loveşte din nou! Doi minori, prinşi după ce au înşelat o femeie!

Replica API 24 octombrie 2016 | 14:25 433

Prejudiciul, recuperat

Prejudiciul, recuperat

Sursa foto: whsv.com

Metoda „Accidentul” continuă să facă victime la Constanţa! La data de 22 octombrie a.c., doi minori în vârstă de 16 ani au depistați în flagrant de poliţiştii constănţeni, bănuiţi de comiterea faptei. Cei doi tineri au fost reţinuţi după ce au primit de la o femeie în vârstă de 68 de ani din Constanţa suma de 3.500 lei, în urma comiterii unei infracţiuni prin metoda „Accidentul”. Din fericire, prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate. Minorii au fost prezentaţi Judecătoriei Constanţa, care a dispus pentru fiecare măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru a nu deveni victima acestui gen de înşelăciune prin „metoda accidentul”, poliţiştii atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci când sunt apelaţi telefonic de persoane care pretind a fi rude care au produs accidente şi solicită bani! În cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau spun că sună din partea acesteia şi susţin că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu daţi curs solicitării. Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare la instituţiile respective (Spital, Poliţie, Parchet) sau luaţi legătura cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune.

Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate şi vă cere bani, anunţaţi imediat Poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin. În cazul în care vă confruntaţi cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Ce spun procurorii!

La data de la data de 22.10.2016, în jurul orelor 01.30, utilizând metoda/modul de operare „accidentul”, au apelat telefonic persoana vătămată O.V. și prin folosirea de nume și calităţi mincinoase (Persoana respectivă s-a recomandat a fi fiul victimei și a susținut că a fost implicat într-un accident rutier și a lovit o femeie, care se află internată la spital, în stare gravă, apoi, în discuția telefonică a intervenit cealaltă persoană, care s-a recomandat a fi avocatul „Andrei Ionescu” și care a asigurat-o pe persoana vătămată că îl va ajuta pe fiul acesteia pentru a nu fi arestat, în schimbul sumei de bani), prejudiciul fiind de 3.500 lei.

În continuare, în jurul orelor 02,00, inculpații Andrei Sebastian Rusu, în vârstă de 16 ani și Selciuc Belgin Hasan, în vârstă de 16 ani, s-au deplasat la locuința persoanei vătămate, unde primul s-a recomandat a fi ,,nepotul avocatului,, primind efectiv plicul în care se afla suma de bani, cel de-al doilea aflându-se în imediata apropiere, iar la scurt timp după ce au părăsit zona au fost prinși de organele de poliție.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614