REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Metoda Accidentul LOVEŞTE din nou! O vârstnică din Constanţa a rămas fără 134.000 de lei!

Metoda Accidentul LOVEŞTE din nou! O vârstnică din Constanţa a rămas fără 134.000 de lei!

Replica API 1 octombrie 2015 | 12:44 138

Înşelăciunile prin metoda Accidentul lovesc din nou! O octogenară care locuieşte în zona City Park Mall din municipiul Constanţa a rămas fără 134.000 de lei. Aceasta a fost sunată în seara de miercuri, 30 septembrie, de către un bărbat care i-a comunicat că fiul ei a produs un accident rutier şi este nevoie de bani pentru a scăpa basma curată!

Chiar dacă oamenii legii au tot derulat campanii de prevenire, în acelaşi timp lucrând la foc automat pentru a destructura grupările infracţionale, iată că înşelăciunile continuă. În seara de miercuri, 30 septembrie, în jurul orei 17.30, o octogenară din Constanţa, Maria M., domiciliată pe Aleea Iasomiei, a primit un apel telefonic. Bărbatul de la celălalt capăt al firului i-a spus că este fiul ei şi că s-a întâmplat o nenorocire, motiv pentru care va trebui să discute cu avocatul, care se afla lângă el. Astfel, discuţia a fost preluată de presupusul avocat, care i-a precizat că este vorba despre un accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unui minor, iar vinovat este fiul. Prin urmare, vârstnicei i s-a cerut să adune toţi banii din casă pentru că în jumătate de oră va veni cineva să-i ia. În jur de ora 18.00, la uşă au venit un individ necunoscut, care a primit 134.000 de lei. Ulterior, femeia şi-a dat seama că a fost victima unei înşelăciuni şi a anunţat oamenii legii. Aceasta a declarat că s-a gândit la faptul că nepotul a provocat un accident rutier şi că nu a înţeles avocatul, acesta fiind motivul pentru care a intrat în panică. Poliţiştii constănţeni au declanşat o anchetă.

Pentru a nu deveni victima acestui gen de înşelăciune prin „metoda accidentul”, poliţiştii atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci când sunt apelaţi telefonic de persoane care pretind a fi rude care au produs accidente şi solicită bani! În cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau spun că sună din partea acesteia şi susţin că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu daţi curs solicitării. Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare la instituţiile respective (Spital, Poliţie, Parchet) sau luaţi legătura cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune. Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate şi vă cere bani, anunţaţi imediat Poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin. În cazul în care vă confruntaţi cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218