REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Metoda ‘Accidentul’, NOI VICTIME! Un bătrân a oferit peste 20.000 de lei unui necunoscut

Metoda ‘Accidentul’, NOI VICTIME! Un bătrân a oferit peste 20.000 de lei unui necunoscut

Replica API 15 ianuarie 2018 | 00:25 242

Bătrânii sunt cele mai ușor de abordat victime pe care tâlharii le aleg. Naivitatea acestora este o slăbiciune exploatată la maximum, iar când este implicat un eveniment nefericit cu copilul acestora, bătrânii lasă la o parte rațiunea. Așa se face că un bătrân de 72 de ani a rămas fără 5.000 de euro după ce a fost sunat de către un necunoscut și l-a anunțat că fiul acestuia a fost implicat în accident. Alte două persoane erau să cadă victime, dar și-au dat seama că este vorba de o înșelăciune și au sesizat oamenii legii.

La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 03.50, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 83 de ani, din Constanța, care a fost apelată pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind medic, aducându-i la cunoștință faptul că fiica sa a fost implicată într-un accident. Persoana necunoscută i-a recomandat efectuarea unei intervenții chirurgicale, în schimbul sumei de 14.000 de euro. Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni și a sesizat organele de poliţie.

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au fost sesizați de către o femeie, de 78 de ani, din Constanța, care le-a spus că a fost apelată pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat fiul acesteia, anunțând-o că a fost implicat într-un accident rutier. Persoana necunoascută i-a solicitat suma de 15.000 de euro. Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni, anunţând organele de poliţie.

La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au fost sesizați de către un bărbat, de 72 de ani, din Constanța, care le-a spus că a fost apelat, pe telefonul fix de către un bărbat, care i-a spus că fiul lui a fost implicat într-un accident rutier. Vocea necunoascută i-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de suma de 5.000 de euro. Bătrânul a oferit unei persoane necunoscute, care s-a prezentat la domiciliul său, suma de 23.900 de lei, ulterior realizând că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune. Polițiștii constănțeni au deschis anchete în cele trei cauze pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367