REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Metoda Accidentul: o femeie din Tuzla a dat 5.000 de lei unui fals procuror, să-şi scape fiica de dosar!

Metoda Accidentul: o femeie din Tuzla a dat 5.000 de lei unui fals procuror, să-şi scape fiica de dosar!

Replica API 22 noiembrie 2016 | 00:24 314

Poliţiştii au declanşat cercetările, să găsească făptaşii

Poliţiştii au declanşat cercetările, să găsească făptaşii

Înşelăciunile prin metoda Accidentul lovesc din nou! O vârstnică care locuieşte în localitatea Tuzla a rămas fără 5.000 de lei. Aceasta a fost sunată în seara de vineri, 18 noiembrie, de către un bărbat care i-a comunicat că fiica sa a produs un accident rutier şi este nevoie de bani pentru a scăpa basma curată!

Chiar dacă oamenii legii au tot derulat campanii de prevenire, în acelaşi timp lucrând la foc automat pentru a destructura grupările infracţionale, iată că înşelăciunile continuă. În seara de vineri, 18 noiembrie, o femeie în vârstă de 75 de ani din Tuzla a primit un apel telefonic pe telefonul mobil. Bărbatul de la celălalt capăt al firului i-a spus că este procuror şi că fiica sa a fost implicată întru-un accident rutier din care a rezultat moartea unei femei. Femeii i s-a cerut suma de 10.000 de lei pentru a putea modifica motivele decesului, iar astfel fiica sa să scape de dosarul penal (!?!).

Prin urmare, vârstnicei i s-a cerut să adune toţi banii din casă pentru că în jumătate de oră va veni cineva să-i ia. La imobil s-a prezentat un alt bărbat, care a luat suma de 5.000 de lei, adică tot ce avea femeia în casă la momentul respectiv. Ulterior, femeia şi-a dat seama că a fost victima unei înşelăciuni şi a anunţat oamenii legii. Poliţiştii constănţeni au declanşat o anchetă. Pentru a nu deveni victima acestui gen de înşelăciune prin „metoda accidentul”, poliţiştii atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci când sunt apelaţi telefonic de persoane care pretind a fi rude care au produs accidente şi solicită bani!

De asemenea, cetăţenii sunt sfătuiţi să fie atenţi deoarece se acţionează cu precădere noaptea în jurul orelor 24:00. În cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau spun că sună din partea acesteia şi susţin că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu daţi curs solicitării.

Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare la instituţiile respective (Spital, Poliţie, Parchet) sau luaţi legătura cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune. Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate şi vă cere bani, anunţaţi imediat Poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin. Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul IPJ Constanţa recomandă cetăţenilor să nu dea curs niciodată unei astfel de solicitări şi să sune imediat la 112 pentru a reclama fapta.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ieri au sunat pe mama ,ca eu si sotia am avut accident,da sa prins si lea dat multa m.....e ,asta a fost ieri pe 6 febroarie.asa .ca aveti grija.tot din tuzla sunt
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369