REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

METODA ‘La CERȘIT printre MAȘINI în intersecție’ a REÎNVIAT! VIDEO

METODA ‘La CERȘIT printre MAȘINI în intersecție’ a REÎNVIAT! VIDEO

Replica API 14 iulie 2020 | 00:19 2352

Odată cu deschiderea sezonului estival, copiii au fost scoși în intersecții și au fost puși „la întins mâna” printre mașini. Un astfel de caz a fost surprins și în intersecția de la Kaufland Icil, unde un băiat bătea la geamurile autoturismelor aflate la semafor pentru a cere „un leu de-o pâine”.

Odată cu încălzirea vremii, cerşetorii au ieşit din nou în stradă. Oamenii care stau cu atâta răbdare şi calm la mâna trecătorilor sunt parcă din ce în ce mai mulţi. Sezonul estival este şi el un moment propice atât pentru cei care practică cerşetoria. În ultimii ani, tot mai mulţi minori sunt trimişi de către adulţi să cerşească pe timpul zilei, aşteptaţi cu sufletul la gură la lăsarea întunericului să aducă “acasă” tot ce au reuşit să strângă.

„Nu avem bani de o pâine…”

Acești minori sunt cea mai bună momeală sensibilizându-i pe trecători prin inocenţa vârstei şi a ceea ce fac. Mai toți au același discurs legat de viața grea pe care o au acasă, că familia nu are de mâncare sau că mai sunt 4-5 sau 6 fraţi care îl aşteaptă pe el cu cele procurate. Un caz a fost sesizat chiar zilele trecute când un minor a fost văzut la semaforul din zona Kaufland Icil cum bătea în geam tuturor autoturismelor pentru a cere ‘un leu de-o pâine’. „Dați-mi și mie un leu vă rog… de-o pâine… Suntem amărâți, mai am acasă 4 frați și mama nu ne poate hrăni pe toți… hai vă rog” spunea băiatul.

Video:

Exploatarea persoanelor vulnerabile se pedepsește cu închisoarea

Potrivit Art. 214 din Noul Cod Penal, care se referă la traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, fapta persoanei care determină un minor sau o persoană cu dizabilităţi fizice ori psihice să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material sau beneficiază de foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Infracțiunea de exploatare a cerșetoriei este nou apărută în Codul penal. Introducerea acestei infracțiuni trebuie pusă în legătură cu opțiunea legiuitorului de a renunța la incriminarea faptei de bază, respectiv cerșetoria, prevăzută la art. 326 C. pen. din 1969. Această schimbare de optică represivă este logică și binevenită; cei care cerșesc sunt de regulă victime și, în locul reprimării acestor persoane exploatate, este mai important să fie sancționați cei care profită de pe urma lor.

Incriminarea din legea specială, în varianta tip, se referea la „îndemnul ori înlesnirea practicării cerșetoriei de către un minor sau tragerea de foloase de pe urma practicării cerșetoriei de către un minor” (cu pedeapsa închisorii de la 1 la 3 ani); în varianta specială era prevăzută „recrutarea ori constrângerea unui minor la cerșetorie” (cu pedeapsa închisorii de la 1 la 5 ani), iar varianta agravată, care se raporta la ambele variante precedente, sancționa mai sever fapta „săvârșită de un părinte sau de reprezentantul legal al minorului” (cu pedeapsa închisorii de la 2 la 5 ani, prin raportare la varianta tip, respectiv închisoarea de la 2 la 7 ani, prin raportare la varianta specială).

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tipul cu barba,prezinta la vinzare un ghiul,dar atentie la mine nu baga capul pe geamul masinii lui daca ai lant la git,se drept turc bulgar dar de fapt sunt gitanei. redistribuie acest material
0
0
Pe la Lidl Soveja este un tip cu barba care spune ca este din alta localitate si are nevoie de bani ca sa ajunga acasa.
1
0
Stau ascunsi printre arbori si dorm. Sunt fosti manipulanti Megaimage
0
0
Si politia locala ce sa le faca? Daca ii ridica din strada in 5 min sunt inapoi. E greu sa probezi ca acel minor e pus sa cerseasca si nu ai sa vezi in veci c-a vre-un procuror sa instrunenteze un asa dosar. Sa nu mai vb de vre-o condamnare, nu v-a exista asa ceva. Sunt cazuri mult mai grave care trebuesc instrumentate,,, astea sunt o pierdere de timp din partea justitiei.
9
0
Atata timp cat sunt persoane care le dau bani, va exista si cersetoria. Dand bani incurajezi faptele.
8
0
Si cacaciosii daca vad femeie la volan le mai si zgaraie masina daca nu le da...
5
0
pentru ce avem olitie , sa-i prinda si sa-i condamne pe parintii lor care ii trimit la cersit.
7
0
unde e politia locala cu 6000 lei net pe luna?doarme?e la masa?
12
6
Cine da copiilor bani,da de fapt adultilor conditii sa bea in zgomot de manele pe banii fraierilor.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108