REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Metoda ROMTELECOM lovește la Constanța! Bărbatul care a înșelat mai multe persoane prin această metodă nu suportă viața la ”răcoare”

Metoda ROMTELECOM lovește la Constanța! Bărbatul care a înșelat mai multe persoane prin această metodă nu suportă viața la ”răcoare”

Replica API 26 septembrie 2022 | 00:00 1545

Constantin Neagu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Acesta este acuzat că a înșelat mai multe persoane dându-se drept reprezentant al Romtelecom și folosindu-se de pretextul că au câștigat un premiu de fidelitate, le convingea pe acestea să îi trimită diverse sume de bani prin mandat poștal. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea inculpatului la 3 ani de închisoare, însă Constantin Neagu fiind eliberat condiționat, la pedeapsa acestuia se adaugă și restul de pedeapsă rămasă neexecutată astfel că va executa 8 ani și 1173 de zile. Se pare că acestuia nu îi priește traiul în închisoare, astfel că a depus o contestație în anulare, care se va judeca pe 2 martie 2023.

De-a lungul timpului, infractorii au dezvoltat numeroase metode mai mult sau mai puțin ingenioase prin intermediul cărora să obțină bani înșelând diverse persoane, cu preponderență cele trecute de prima tinerețe. Iată că după metodele ”deratizarea”, ”străinul”, „detergentul”, Constantin Neagu a inventat metoda ”Romtelecom”. Mai precis acesta a apelat mai multe persoane, și dându-se drept reprezentant al respective firme i-a convins pe aceștia că au câștigat un premiu de fidelitate dar trebuie să trimită diferite sume de bani prin mandat poștal reprezentând taxe către companie. Infractorul nu ridica el însuși banii ci trimitea diverși interpuși pentru a scăpa astfel de orice răspundere.

Instanța a reținut că inculpatul a profitat de vârsta înaintată a persoanelor vătămate și le-a indus în eroare prin ticluirea unor scenarii aproape credibile în scopul prejudicierii persoanelor vătămate cu importante sume de bani, în condițiile în care fusese eliberat recent din penitenciar, unele dintre actele materiale fiind comise chiar în perioada în care se afla încarcerat, aspect ce denotă că scopul pedepselor aplicate anterior nu și-au atins scopul educativ și represiv, inculpatul persistând în comportamentul său infracțional.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si eu tot Opel am
0
0
la astia le trebuie pedepse maxime cu executare, sa stea la puscarie dar trebuie scosi la munca grea
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102