REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Metode de înşelăciune: „Du-te la biserică şi pune banii sub o piatră”

Metode de înşelăciune: „Du-te la biserică şi pune banii sub o piatră”

Replica API 3 mai 2017 | 00:47 358

Oamenii creduli se cred în... filme!

Oamenii creduli se cred în... filme!

De-a lungul vremii, oamenii legii s-au întâlnit cu tot felul e metode la care apelau escrocii. Că era vorba despre indivizi ce se dădeau drept medici, avocați, procurori, angajați ai firmei de cablu sau ai Primăriei, toți aveau un singur scop: să facă bani! Tot aici intră și metoda Accidentul, prin care, mai nou, indivizii pun victimele să lase banii într-un anume loc pentru a nu mai da ochii cu "săgețile" și asta pentru a nu mai putea să dea semnalmentele acestora în timpul unei eventuale anchete!

La malul mării, anul acesta, au fost înregistrate mai multe tentative de înșelăciune prin metoda Accidentul, dar au existat și cazuri când indivizii au dat "lovitur". Spre exemplu, la data de 19 aprilie, Valeriu Ş. de 67 de ani, a fost contactat pe telefonul fix de către o persoană de sex masculin, care a pretins că este fiul său și că a fost implicat într-un accident rutier, lovind cu autoturismul o femeie iar pentru rezolvarea situației este nevoie de suma de 10.000 lei. În urma discuției cu apelantul, vârstnicul s-a întâlnit pe bulebardul I.C. Brătianu cu o persoană de sex masculin care a pretins că este o rudă a victimei accidentului, căruia i-a înmânat suma de 10.000 lei. Cercetările se continuă, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune, conform Art. 244 CP.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției 1, la data de 20.04.2017, au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 51 de ani, din Constanța, cu privire la faptul că a fost apelată, în seara zilei respective, pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind fiul ei şi care i-a solicitat suma de 2.000 de euro deoarece a fost implicat într-un accident de circulaţie, în urma căreia o femeie a fost accidentată pe trecerea de pietoni. Ulterior, în discuţia telefonică a intervenit o altă voce de bărbat, care s-a recomandat ca fiind avocat.

Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni şi a anunţat organele de poliţie. În cauză, polițiștii au deschis o anchetă în vederea identificării autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală. Precizăm că scenariile diferă de la caz la caz, iar totul este planificat în închisoare. Cei care apelează telefonic victimele sunt deținuți, după care își trimit săgețile la... "atac".

Însă, mai nou, persoanele private de libertate au început să aplice altă strategie și anume să facă în așa fel încât victima să nu mai dea ochii cu săgeata. La data de 1 mai a.c., ora 1.20, poliţiştii din Galați au fost sesizaţi de o femeie de 66 ani, despre faptul că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune prin metoda accidentul. Femeia a reclamat faptul că a fost contactată telefonic de un bărbat, care s-a recomandat a fi fiul său şi care i-a cerut bani deoarece a fost implicat într-un eveniment rutier.

Urmând indicaţiile, femeia a luat 3.400 lei şi s-a deplasat în zona bisericii unde a ascuns banii sub nişte pietre, după care s-a întors acasă unde si-a găsit fiul nevătămat. Înţelegând că a fost înşelată, aceasta a alertat poliţiştii, în scurt timp, au depistat persoana care a ridicat banii din locul indicat, o tânără de 19 ani din Galaţi. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit reclamantei. Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înşelăciune. Cel mai probabil că gruparea infracțională, coordonată de indivizi aflați în penitenciare, a acționat și la Constanța și asta pentru că are "tentacule" întinse prin toată țara.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca avem prosti multi ,,avem si profitori.
4
0
Cei care primesc bani nemunciti, puscarie pt. inselaciune. Cei care dau bani, ca sa scape de eventualele rigori ale legii, cu suspendare pentru mita. Asa ar fi corect ! In felul asta nimeni nu ar mai da, si retelele astea de 2 lei ar disparea de la sine.
2
0
Te pacaleste popalaul din cernita sutana cu mantuitu, te pacaleste hotu din zeghea hotiei
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218