REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Metode eficiente prin care scapi de senzația de greață

Metode eficiente prin care scapi de senzația de greață

Replica API 8 iunie 2020 | 00:00 961

Greață este senzația de rău de la stomac, care apare adesea înainte de vomă. Nu este obligatoriu că senzația de greață să fie urmată de vărsături, însă este oricum extrem de neplăcută.

Greață poate să apară din mai multe cauze, începând de la răul de mișcare și până la mâncatul în exces, o migrenă persistența sau indigestie, scrie doc.ro.

Întrucât senzația de greață este extrem de neplăcută, mai mult că sigur îți vor prinde bine o serie de remedii care o pot înlătura rapid.

Cum poți scapă de senzația de greață

Folosește aceste remedii pentru a combate senzația de greață rapid și eficient.

Medicamente antiemetice – aceste medicamente ameliorează senzația de greață și previn vărsăturile, însă adesea vin la pachet cu o serie de efecte neplăcute precum: senzație de somnolență, oboseală, indigestie, modificări ale apetitului sau agitație, neliniște.

Ghimbir – ghimbirul este cel mai eficient remediu anti-greață, multe dintre pastilele antiemetice naturiste fiind pe baza de ghimbir. Studiile făcute în domeniu au confirmat eficientă ghimbirului în tratarea senzației de greață, dar și a varsaturilor, cauzate de sarcina, rău de mișcare și chimioterapie. Avantajul consumului de ghimbir este că nu prezintă aceleași riscuri la capitolul efecte adverse că și medicamentele antiemetice. Poți consumă ghimbirul că atare, mestecând o felie subțire. De asemenea, poți bea ceai de ghimbir sau poți folosi capsule cu extract de ghimbir.

Mentă – mentă poate, de asemenea, să combată greață cauzată chiar și de chimioterapie. Această poate fi consumată sub formă de capsule, ceai sau ulei esențial.

Scortiosoara – dacă greață este cauzată de durerile menstruale, scorțișoară este cea care o poate combate. O poți consumă atât în preparatele gătite, cât și în ceai.

Hidratează-te – dacă greață este acompaniată de vărsături, este esențial să se asigure hidratarea organismului. Consumă apă și alimente sărate pentru a reechilibra organismul din punct de vedere electrolitic.

Stai în picioare – statul în șezut sau chiar întins poate accentua senzația de greață. Ridică-te în picioare și stai drept pentru a facilita ameliorarea senzației de greață.

Controlul respirației – respirația accelerată accentuează senzația de greață. Combate respirația accelerată cu câteva exerciții de respirație.

Aerul curat – aerul curat combate senzația de greață așa că deschide geamul și inspiră profund, apoi expiră lent aerul din plămâni. În câteva secunde, te vei simți mai bine.

Aromaterapia – aromaterapia cu ulei de lavandă, lămâie, mușețel sau mentă poate combate senzația de greață și poate chiar să prevină vărsăturile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614