REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Metodele de înșelăciuni folosite la Constanța, în atenția oamenilor legii

Metodele de înșelăciuni folosite la Constanța, în atenția oamenilor legii

Replica API 17 octombrie 2020 | 23:22 2369

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Secției 1 Poliție Constanța au desfășurat, în cursul zilei de joi, 15 octombrie, activități de prevenire a infracțiunii de înșelăciune prin metoda Accidentul.

În astfel de cazuri, autorii apelează telefonic potențialele victime, cărora le comunică faptul că un membru al familiei acestora a suferit sau a provocat un accident rutier şi, sub falsă identitate, solicită diferite sume de bani necesare acoperirii pagubelor cauzate de accident (costuri de spitalizare, daune materiale, etc.).

În acest context, polițiștii au transmis cetățenilor să apeleze numărul unic de urgență 112, ori de câte ori primesc telefoane de la persoane necunoscute, care cer sume de bani, sub pretextul că o rudă de-ale acestora ar fi fost implicată într-un accident rutier.

În cazul în care se confruntă cu o astfel de situație, polițiștii vă sfătuiesc:

- cereți apelantului cât mai multe detalii privitoare la unitatea medicală, de Poliție sau de Parchet, acolo unde spune că s-ar afla ruda implicată în accidentul rutier.

- probați veridicitatea celor afirmate prin alte căi, respectiv contactarea persoanei în cauză sau a rudelor, cunoștințelor, care vă pot oferi informații suplimentare și nu aveți încredere în persoane străine, oricât de binevoitoare ar părea. Escrocii mizează tocmai pe reacția de moment, cu un impact emoțional puternic.

- Nu dați sau nu depuneți bani în conturi bancare sau prin servicii de transfer rapid, unor persoane necunoscute!

Activitățile desfășurate fac parte din Programul național de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Handicapatii din Navodari au votat cu pisideul.Primarul se vaita ca nu l-au votat tinerii dar nu se plange ca este votat doar de banditii si asistatii sociali protejati de acest partid.
0
0
La cat de imensa e resursa de prosti in Romania,pot trai lejer o sumedenie de smecheri,fie ei hoti de doi lei,fie din randul celor ,,cu gulere albe'',din institutii si politica.
4
1
Meditatiile Marianei Mitra nu sunt in lista!
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102