REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mexicul respinge o propunere americană de supraveghere a reformelor sale pe piaţa muncii

Mexicul respinge o propunere americană de supraveghere a reformelor sale pe piaţa muncii

Replica API 5 decembrie 2019 | 00:00 343

Andres Manuel Lopez Obrador

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a respins marţi o propunere a Statelor Unite de a supraveghea aplicarea reformelor privind legea muncii dorite de ţara sa în cadrul noului acord de liber schimb nord-american (USMCA), relatează AFP.

"Intenţionează să poată instaura o formă de supraveghere a aplicării noii legi a muncii în Mexic. Nu acceptăm asta", a declarat presei Lopez Obrador.

Potrivit presei locale, Washingtonul ar fi cerut Mexicului să constituie un panel de soluţii la controversatul drept al muncii şi ca inspectori americani să verifice buna aplicare a capitolului social din tratatul de liber schimb nord-american din care face parte şi Canada.

"Spunem nu acestor inspectori şi da rezolvării disputelor prin înfiinţarea a ceea ce ei numesc paneluri", a afirmat Lopez Obrador.

Principala asociaţie patronală don Mexic, Consiliul de coordonare a şefilor de întreprindere, a calificat luni aceste propuneri ca "extreme şi inacceptabile".

Mexicul este singura ţară care a ratificat anul trecut tratatul USMCA, o renegociere a Acordului de liber schimb nord-american (NAFTA) vechi de 25 de ani şi pe care Donald Trump îl consideră "dezastruos".

Pentru a se adapta la noul tratat, guvernul mexican a majorat salariul minim în ţară şi a aprobat o reformă a legii muncii.

Sindicatele americane şi opoziţia democrată din Congresul SUA pun însă sub semnul întrebării capacitatea guvernului mexican de a aplica noile reforme.

Subsecretarul mexican pentru America, Jesus Seade, s-a deplasat marţi la Washington pentru a asista la o serie de reuniuni în cadrul procesului de ratificare a tratatului, potrivit unor surse oficiale din capitala Statelor Unite. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614