REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Micile magazine nu mai au nici o şansă: retailerii iau cu asalt şi mediul rural

Micile magazine nu mai au nici o şansă: retailerii iau cu asalt şi mediul rural

Replica API 2 aprilie 2018 | 21:51 814

Imagine de la demararea construcţiei Lidl in Tuzla

După ce s-au extins în toate marile oraşe, lanţurile de magazine au “coborât” spre oraşele mici şi mijlocii, iar următorul pas sunt comunele din România. În judeţul Constanţa, lanţul de supermarketuri Lidl a pus bătut primul ţăruş al unui nou nou magazin în comuna Tuzla pe data de 8 februarie. Adresa: strada Aviatorilor nr.1. Tot Lidl se află în negocieri şi cu administraţia locală din comuna Cumpăna. Aici însă sunt interesaţi să deschidă un magazin şi cei de la Penny.

Situaţia a fost confirmată de primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju: “Da, este în construcţie. Pe Şoseaua Constanţei şase familii şi-au vândut proprietăţile către Penny. Însă în discuţie suntem şi cu Lidl”. Pe de altă parte însă, reprezentanţii administraţiei locale sunt îngrijoraţi de expansiunea celor doi retailer: în Cumpăna sunt peste 200 de agenţi economici, ceea ce înseamnă că prezenţa coloşilor mai sus menţionaţi va însemna o concurenţă în faţa căreia nu prea sunt şanse de supravieţuire.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un Lidl aduce mai multi bani la bugetul de stat decat toti evazionistii de buticari infecti din 3 localitati. Iar povestea cu scos banii din tara, buticarii de unde cumpara nu de la metro si selgros, nu mai fiti cretini
2
1
Market egal cu plastice chimicale canger
2
0
Problema este ca acesti mici au adus bani la buget si faptu ca sunt zeci daca nu chiar sute care ocupa locuri de munca , ar fi trebuit ca statu sa nu permita lanturilor de magazine sa deschida in orasele sau comune .
7
1
magazinele de cartier au farmecul lor, mai schimbi ovorba cu vanzatoarea, mai una alta.
8
0
In loc sa-i plangem de chioscarii evazionisti mai bine luam exemplu de la acesti retaileri si sa construim si noi propriile branduri cum au facut cei de la Dedeman, sau macar sa producem alimente in Romania.
12
2
Cand unii chioscari viseaza sa castige personal din firmele lor cat niste directori de companii internationale,asa se intampla. Pui adaos comercial nesimtit,fii sigur ca oamenii nu vor cumpara de la tine din patriotism local. Fi si tu patriot,nu doar sa ai pretentii de la fraieri sa te imbogateasca! Foarte bine,sa ramana in piata doar firmele cu adevarat competitive din toate punctele de vedere. Si da,statul asta de cacat sa faca ce fac celelalte state pentru cetatenii lor,sa acorde aceleasi tipuri de sprijin firmelor si cetatenilor,nu doar sa ia taxe d'ampulea.
10
1
pai daca voi micii comercianti vindeti la pret dublu,asta e, va fac astia sa dispareti.Bravo lor!
10
2
Poate faceti si in mamaia nord vreo 2-3 hypermarketuri sa dispara guspitele cu preturi de norvegia si luxemburg.
10
1
Bolovanilor, tot profitul iese afara ! Ne baga pe gat toate porcariile lor frumos ambalate ! Asa ne indobitocesc ! Usor, usor ! Dar asa e romanul, sa moara capra vecinului ! Mai bine o sugeti la straini decat sa munciti ! Aveti groja ca astia nu dau pe CAIET !
14
12
la valu nici nu pune problema ca na doar are domn primar 2 magazine si cum dracu sa se faca
13
1
Micile magazine s-o suga cu berea Bucegi la 9 lei si sticla de cola la 2 l.,8 lei,si cu micii si puii congelati cate 1 an de zile!
16
5
Va asteptam si la Costinesti ! Statiune mare ,frumoasa cu potential mare ,avem si pozitie buna la malul marii,Va asteptam indiferent ca-i LIDL s-au PENY ! Este loc pentru amandoua daca se vrea .
19
3
Numai la Kogalniceanu nu vrea primarita sa deschida ca nu vor sa cumpere terenul ei de la moara sa construiasca!
14
1
Poate se va deschide si in HARSOVA unde a fost demolata fabrica de paine si nu a reusit sa obtina autorizatie pt LIDL pe timpul fostului primar NADRAG
10
2
poate se mai starpeste evaziunea fiscala.
13
2
Asta e, sa se duca la munca, a trecut vremea cand faceai avere din inlocuirea marfii, fara sa dai nimic la stat.
15
2
este normal sa avem asa ceva si noi la comuna .este un comert civilizat ,corect ,igienic si gasesti mai multe si diferite lucruri in acelas loc .sa nu uitam niciodata uratenia comertului socialist ..... greu ne civilizam
20
1
sa nu se dea autorizatii de functionare ptr colosii care inghit micile magazine
8
19

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218