REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Microbuzele GMS, din nou pe traseu. Amenzile primite de la Poliţie, contestate în instanţă!

Microbuzele GMS, din nou pe traseu. Amenzile primite de la Poliţie, contestate în instanţă!

Replica API 12 decembrie 2018 | 11:17 432

Microbuzele Grup Media Sud, retrase de pe traseu o bună bucată de timp, au reapărut, în urmă cu câteva săptămâni, pe drumurile Constanței. Însă, fără avizul care trebuie eliberat de Primăria Constanța. Așa că, sancțiunile vin pe bandă rulantă, iar firma s-a adresat instanţei!

La sfârșitul anului trecut, maxi-taxiurile au dispărut de pe șoselele Constanței, reprezentanții societății motivând lipsa avizului pe care nu au reușit să-l obțină de la primărie. Ulterior retragerii, societatea Grup Media Sud Călători SA, în baza căreia funcționează microbuzele, a mai avut tentative de a scoate mașinile pe traseu. Au fost surprinse în trafic și controlate de polițiștii de la Rutieră, fiind amendate pentru lipsa avizului de transport. Plângerile au ajuns și pe masa judecătorilor, după ce societatea le-a contestat. Grup Media Sud Călători a arătat, la fiecare acțiune din instanță, că efectuează transportul public de călători în regim maxi taxi pe raza de peste 10 ani, de la momentul înființării achitând taxa pentru trama stradală și obținând autorizația de circulație pe trama stradală. Reprezentanții societății au mai spus că, începând cu luna octombrie 2017, la momentul depunerii cererilor de reînnoire a întâmpinat diverse dificultăți, cu privire la avizul de traseu, iar sancțiunea dată de polițiștii rutieri este abuzivă, în contextul în care, la data constatării faptelor, cererea pentru eliberarea avizului de traseu era depusă la Primăria Constanța dar, ”în mod nejustificat, îi este refuzată eliberarea acestui document, deși societatea a obținut în baza acelorași documente avize de traseu de peste 10 ani”, au susținut reprezentanții firmei de tranport. În altă speță aflată pe rolul Judecătoriei, unde firma a contestat contravenția, a criticat modul de aplicare al dispozițiilor legale, apreciind că poate efectua transport public de persoane, chiar dacă nu are autorizație de transport de la serviciile din cadrul Primăriei, deoarece se încadrează în categoria operatorilor de transport rutoier care pot efectua transport de persoane numai pe baza licenței de transport.

Judecătorii au respins contestațiile, motivând că, dacă o autoritate nu emite avizele, o societate de transport nu poate desfășura activitatea, chiar și în lipsa acesteia, și nu trebuie să fie exonerată de la sancțiunile legale în materie. Cel mai probabil, acțiunile în instanță se vor înmulți, în condițiile în care societatea Grup Media Sud Călători SA a scos pe traseu mașinile fără a obține autorizația. ”Firma nu are autorizația. Au primit amenzi pentru că circulă fără aviz. Amenzile le dă Poliția Rutieră”, au declarat, pentru Replica, reprezentanții Primăriei Constanța.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamne ajuta sa dispara aceasta firma cu co ducere si angajati ordinari. Si masinile cu care transporta oameni, sunt niste cavouri pe 4 roti. Fereasca Dumnezeu de o tragedie ca ne baga ca pe niste sardine. Ca circula din 10 in 19 minute la orele de varf si ei ar trebui sa circule din 3 in 3 minute.
0
0
O zdreanta de patron cu niste zdrente de masini,soferii sunt angajati doar daca sunt refuzati la palazu sau la poarta alba....vaide p....noastra tata
5
0
comuna Constanta
7
0
Aceste bucati de fier trebuie scoase odata pentru totdeauna din circulatie este inadmisibil sa circulam zi de zi in microbuze destinate marfi... avem nevoie de autobuze, avem nevoie de strazi... Avem nevoie de siguranta... Nu de niste masini care erau de marfa facute microbuze pentru persoane.. Nu asa... Sper ca cineva sa fie de acord cu mine
11
0
Nu au masini , au niste cosciuge pe roti. Trebuie oprite si taiate cu autogenului pe strada .
17
0
Polueaza GMS alea de zici ca zubf uzine nu poti sa resliri in spatele lor..bv oras european!
12
1
Nu cred ca se pot numi microbuze carcasele care circula in prezent fiind lipsite de siguranta aducand un risc major celor care se deplaseaza si imbogatind clanul Babinciuc si locotenenti lui prin frauda!
8
0
........UNGARIEI HORTYSTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
3
deci mai pe scurt mascarada cu Horia Constantinescu a fost un show regizatm iar nimeni nu a atit nimic.
10
3
Da scoati jegurile de microbuze de pe strazile Constantei. Ajunge 10 ani, la casat
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218