REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Micropigmentarea sprâncenelor - la ce riscuri te expune și cum te poți proteja

Micropigmentarea sprâncenelor - la ce riscuri te expune și cum te poți proteja

Replica API 27 octombrie 2020 | 00:00 2599

Femeile cu sprâncene foarte subțiri sau nedefinite pot apela la micropigmentare pentru a obține formă mult visată a acestora. Iată cum se realizează această procedura, la ce riscuri te expune și cum te poți proteja!

Micropigmentarea sprâncenelor constă în tatuarea cosmetică, cu efect semi-permanent, a golurilor din sprâncene, astfel încât să se obțină formă perfectă a acestora. Spre deosebire de tatuarea clasică, micropigmentarea nu este permanentă – efectele sale persistă timp de 1-3 ani. Totuși, specialiștii recomandă și în această perioada retușurile pentru intensificarea culorii, pentru că sprâncenele se decolorează după primele 6-8 luni, scrie doc.ro.

Procedura este similară cu cea a tatuării clasice, diferite fiind ustensilele folosite, precum și profunzimea la care se intră cu acele în piele pentru fixarea pigmentului.

Micropigmentarea oferă sprâncene definite, cu aspect natural, însă rezultatele acestea le vei obține la câteva săptămâni după realizarea procedurii. Asta pentru că, în prima faza, este foarte probabil că nuanță sprâncenelor să fie foarte închisă și să te nemulțumească. Însă după ce trece puțin timp și culoarea se fixează, această va fi pe placul tău, așa că nu trebuie să te îngrijorezi.

Cum se face micropigmentarea sprâncenelor?

Este posibil să ai nevoie de mai multe ședințe până când să ajungi la formă dorită a sprâncenelor. Prima sesiune este și cea mai lungă – această poate dura până la 2 ore. Însă la ședințele pentru retuș nu vei stă mai mult de 30 de minute.

Pentru confortul clientului, cel care face micropigmentarea sprâncenelor va aplică un anestezic local, pe baza de lidocaina, astfel încât zona să fie amorțită. Așadar, această poate fi o procedura complet nedureroasă. După sesiunea de micropigmentare, când efectul anestezicului local dispare, poate apărea disconfortul, însă acesta este minim și dispare cu ajutorul unei comprese cu gheață sau cu un antiinflamator.

Cât timp durează vindecarea după micropigmentare?

Imediat după realizarea procedurii, pielea se va exfolia. În cel mult 2 săptămâni, pielea ar trebui să fie curățată complet, iar sprâncenele ar trebui să capete aspectul final.

În această perioada, e important să menții zona curată, dar și hidratata. Nu vei expune pielea la soare, dar nici la apă din piscină sau mare, întrucât poți avea de-a face cu iritații.

La ce riscuri te expune micropigmentarea sprâncenelor?

Micropigmentarea vine la pachet cu aceleași riscuri că tatuarea pielii – asta înseamnă risc de transmitere a bolilor pe calea sângelui (hepatită C, HIV), risc de infecție bacteriană, dar și de reacții alergice. Este foarte important să alegi un salon de încredere, care respectă normele de igienă impuse pentru reducerea riscului de transmitere a unor boli.

Reacțiile alergice pot apărea din cauza pigmenților folosiți în cerneală, însă acestea sunt rare. Dacă știi că ai probleme cu alergiile, verifică înainte de micropigmentarea sprâncenelor care sunt ingredientele din acești pigmenți.

Un alt risc la care te expui când îți micropigmentezi sprâncenele, care însă nu ține de sănătate, este acela de a nu fi mulțumit de formă sprâncenelor după această procedura. Se pot face corecturi, însă acestea sunt dureroase și costisitoare, iar repararea sprâncenelor poate dura mai mult decât a durat pigmentarea inițială. Acest risc poate fi, însă, redus prin alegerea unui specialist în domeniu, care știe exact ce are de făcut și care oferă sprâncenelor formă în funcție de trăsăturile tale, nu în funcție de tendințe sau preferințe personale.

Cum te pregătești pentru micropigmentarea sprâncenelor

Pentru rezultate optime și pentru disconfort minimum, se recomandă următoarele:

Renunțarea la cafea și la băuturi alcoolice în ziua procedurii, pentru reducerea anxietății, dar și a sângerării.

Evitarea expunerii la soare cu 3 zile înainte de micropigmentare.

Evitarea pensatului cu 2-3 zile înainte de această procedura.

Renunțarea la peelingul chimic la nivel facial, dar și la alte tratamente faciale mai agresive, cu 2-3 săptămâni înainte de microdermopigmentarea sprâncenelor.

Oprirea administrării aspirinei sau ibuprofenului cu 1-2 zile înainte de micropigmentare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367