REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Microsoft nu mai oferă suport pentru Windows XP şi Office 2003

Microsoft nu mai oferă suport pentru Windows XP şi Office 2003

Replica API 4 septembrie 2013 | 00:00 223

Microsoft, cel mai mare producător de software şi noul proprietar al diviziei de telefoane mobile Nokia, a anunţat că suportul pentru Windows XP şi Office 2003 va expira pe 8 aprilie 2014.

Microsoft România continuă campania de informare privind expirarea suportului pentru Windows XP şi Office 2003, începută pe 8 aprilie 2013. Companiile mici şi mijlocii sunt invitate să acceseze www.microsoft.ro/modern pentru a afla mai multe informaţii şi pentru a beneficia de suport în planificarea upgrade-ului la Windows 8 şi Office 365.

De ce expiră serviciile de suport?

În 2002, Microsoft a introdus politica referitoare la ciclul de viaţă al serviciilor de suport, pornind de la sugestiile clienţilor de a oferi mai multă transparenţă şi predictibilitate pentru serviciile de suport acordate pentru produsele Microsoft. Conform acestei politici, produsele Windows şi Office beneficiază de cel puţin 10 ani de suport (5 ani de suport Mainstream, 5 ani de suport Extended, după cum este detaliat aici), la nivel de pachet Service Pack. Având în vedere acest calendar, suportul pentru Windows XP SP3 şi Office 2003 va expira la 8 aprilie 2014.

Utilizarea Windows XP şi Office 2003 după încetarea suportului tehnic va expune utilizatorii la riscuri potenţiale, cum sunt cele de securitate sau de lipsa suportului din partea companiilor dezvoltatoare de software şi producătorilor de hardware.

În ceea ce priveşte consecinţele acestui eveniment asupra mediului de business, companiile se expun unor vulnerabilităţi după cum urmează:

- Riscuri de securitate: în lipsa actualizărilor de securitate ale Windows XP, PC-ul utilizatorului poate deveni vulnerabil la viruşi, spyware şi alte programe care afectează securitatea şi confidenţialitatea datelor de companie. Programele anti-virus nu vor mai putea oferi protecţie completă odată cu expirarea suportului pentru Windows XP;

- Probleme de software: numeroşi distribuitori de software şi hardware vor retrage suportul pentru produsele care folosesc Windows XP, deoarece nu pot obţine actualizări pentru Windows XP şi Office 2003. De exemplu, noul Office este perfect adaptat la sistemul de operare Windows modern şi nu va rula pe Windows XP;

- Lipsa centrelor de suport: În cazul apariţiei unor probleme, companiile nu vor mai avea acces la suport tehnic online şi prin telefon;

- Timp de nefuncţionare: riscul unei căderi de sistem şi al unei întreruperi a activităţii companiei poate creşte ca urmare a expirării suportului şi a învechirii sistemelor hardware care funcţionează cu Windows XP;

- Riscuri de conformitate cu reglementările în domeniu: sistemele lipsite de suport şi actualizări sunt vulnerabile la riscurile de securitate. Acest lucru poate provoca probleme în cazul unui control efectuat de un organism de audit intern sau extern, ducând la suspendarea acreditărilor şi la notificări publice referitoare la eşecul organizaţiei în a asigura protecţia sistemelor şi a informaţiilor despre clienţi şi parteneri.

Microsoft recomandă upgrade-ul utilizatorilor Windows XP şi Office 2003 la Windows 8, respectiv Office 365 - soluţii moderne pentru utilizatori individuali şi pentru organizaţii, de care oamenii beneficiază acasă, la serviciu sau în mişcare.

sursa: capital

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614