REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Migranţi: Nemţoaicele care au condus nava Sea Watch, decorate de primăria din Paris

Migranţi: Nemţoaicele care au condus nava Sea Watch, decorate de primăria din Paris

Replica API 15 iulie 2019 | 00:00 406

Primăria din Paris le va înmâna o medalie onorifică celor două nemţoaice care au deţinut funcţia de căpitan al navei Sea Watch 3, Carola Rackete şi Pia Klemp, pentru a-şi reafirma "susţinerea pentru femeile şi bărbaţii care lucrează zilnic pentru salvarea migranţilor", a anunţat vineri instituţia, potrivit AFP.

"Asociaţii precum SOS Mediterana şi Sea Watch ne onorează şi ne obligă în contextul inerţiei guvernelor europene", denunţă într-un comunicat adjunctul primarului socialist al Parisului care răspunde de relaţiile internaţionale, Patrick Klugman.

"Carola Rackete şi Pia Klemp sunt emblemele acestei lupte, simboluri ale valorilor europene cărora primăria din Paris face apel încă o dată la continentul nostru să le rămână fidel", a adăugat el.

"În mod evident, municipalitatea din Paris nu are nimic mai bun de făcut", a reacţionat pe Facebook ministrul italian de interne Matteo Salvini.

Este "o ruşine franceză. (...) O provocare inacceptabilă. Sunt aceiaşi francezi care au bombardat Libia şi care astăzi alimentează războiul civil şi vând ilegal arme în Libia (...)", a declarat la rândul său şefa partidului de extremă dreapta Fratelli d'Italia, Giorgia Meloni.

"Guvernul italian trebuie să se facă auzit şi să-l convoace pe ambasadorul francez pentru a-i cere explicaţii pentru aceste acţiuni ostile împotriva Italiei", a adăugat ea.

Carola Rackete a fost arestată la sfârşitul lui iunie pentru că a acostat fără permisiunea autorităţilor pe insula italiană Lampedusa pentru a-i debarca pe cei 40 de migranţi care se aflau pe nava sa de mai bine de două săptămâni, în condiţiile în care ministrul italian de interne i-a interzis acostarea. Acuzată de ajutor dat imigraţiei clandestine, tânăra va fi judecată pe 18 iulie de tribunalul din Agrigento, în Sicilia.

O altă deţinătoare a acestei funcţii pe nava Sea Watch, Pia Klemp, care a salvat şi ea numeroase vieţi în Mediterana, este urmărită penal de justiţia din Italia.

"Cele două umanitare germane (...) încă urmărite de justiţia italiană pentru că au salvat migranţi pe Marea Mediterană" vor primi astfel "cea mai înaltă distincţie a primăriei din Paris", medalia "Grand Vermeil", indică primăria într-un comunicat, fără a preciza data ceremoniei.

În plus, primăria va vărsa un ajutor de urgenţă de 100.000 de euro asociaţiei SOS Mediterana "pentru o nouă campanie de salvare pe mare a migranţilor", potrivit aceluiaşi comunicat.

"În pofida numeroaselor obstacole juridice, SOS Mediterana a decis să închirieze o nouă navă, cu un nou echipaj şi unităţi de îngrijire de urgenţă", precizează primăria din Paris.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati innebunit detot.
0
1
Democratia desantata le-a degenerat reactia la aparare.Se accepta orice, fara discernamint.
0
1
Iarta-i doamne ca nu stiu ce fac.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920