REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

MIGRANŢII care ‘s-au jurat’ la instanţă că nu sunt traficanţi, daţi de gol de filmări! VIDEO

MIGRANŢII care ‘s-au jurat’ la instanţă că nu sunt traficanţi, daţi de gol de filmări! VIDEO

Replica API 14 februarie 2018 | 00:00 737

Răsturnare de situaţie

Răsturnare de situaţie

Cotidianul “Replica” de Constanţa a intrat în posesia unor filmuleţe care contrazic declaraţiile date în instanţă, în sala de judecată, de un grup de migranţi ajunşi ilegal în România. Dacă în instanţă migranţii au afirmat că au rămas “în bătaia vântului”, pe navă, întrucât cel care a condus nava (un Traficant de migranţi) a fugit la un moment dat şi i-a abandonat, din filmuleţe reiese că unii dintre cei care s-au aflat în sala de judecată conduceau chiar ei nava!

În plus, nici unul nu pare speriat de situaţie, iar furtuna la care s-au referit probabil că a avut loc înainte de momentul filmării. Iar filmele, trebuie spus, au fost făcute chiar de către cei intraţi ilegal în România, şi care sunt suspectaţi, o parte dintre ei, că ar fi chiar traficanţii de migranţi.

Reamintim că la Tribunalul Constanţa a avut loc, luni, un nou termen de judecată în dosarul traficului de migranţi din luna septembrie a anului trecut, când 157 de persoane, aflate pe o ambarcaţiune, au încercat să intre ilegal în ţara noastră. În acest dosar au fost trimişi în judecată 3 indivizi dintre cei aflaţi la bordul navei, respectiv cetăţeanul iranian Gholamipour Mohammad, în vârstă de 32 ani, cetățeanul turc Esen Yusuf în vârstă de 27 de ani și cetățeanul irakian Shah Murad Bryar, în vârstă de 20 de ani, trimişi în judecată în stare de arest, pentru trafic de migranţi.

Numai că, în urma audierii mai multor persoane din rândul pasagerilor, s-ar părea că situaţia a fost alta pe acea navă echipată sumar, care risca oricând să se scufunde cu toate persoanele aflate la bord. Doi martori au fost audiaţi în cursul zilei de luni, pe fondul cauzei, fiind vorba despre doi pasageri, cetăţeni irakieni care au fugit, împreună cu familiile, departe zonele de conflict, în speranţa că vor ajunge în Europa.

Aceştia au declarat faptul că, în ciuda celor menţionate în rechizitoriu, nu cei trei arestaţi ar fi traficanţii care le-au luat banii. Ei au dat de înţeles că cei trei ar fi tot migranţi. Imaginile pe care le publicăm, par însă a contrazice cele declarate la instanţă. Cu alte cuvinte, la mijloc ar putea fi mărturie mincinoasă, însă aceste aspecte vor fi clarificate tot de către anchetatorii care au instrumentat cazul. Totodată, procesul continuă.

Alexandra CUCU, Daniel ALBU

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stop imigrant
1
0
Astia nu trebuie primiti in tara!!!! Executati in barca pe mare si dati hrana la pesti!!!
5
1
avem si in HARSOVA proasta niste migranti ca alde COCOS TIGANII
3
2
Imigrantii acestia ne vor distruge viata.
6
2
Asa arata viitorii violatori. Fetiti va de ei. Politicienii sunt prea slabi sa ne tina partea. Bravo dl procuror Nita. Va multumim pentru ca sunteti stavila pentru noi cei slabi. Sa va dea Dumnezeu sanatate. Respect!
5
3
Printre cei ce fug de ororile din tarile lor,mai sunt si unii aproape la fel de periculosi ca zecile de mii de romani talhari,interlopi violenti de-ai nostri. Doar cativa,dar pentru ca sunt migrant,ajung repede sa fie luati in vizor. Ticalosii de la noi au intrat in zona de ceva normal,ne-am obisnuit de multa vreme cu raul si deja exista clanuri mai celebre decat scriitorii clasici sau inventatori valorosi.Clanuri celebre si ajutate de autoritati sa existe in continuare.
2
6
celor care scriu si cunosc sensul cuvintelor imigranti uita ca sunt 5 milioane de migranti cetateni romani in vest, iar daca ei cred ca astfel devin civilizati precum cei din vest fascisti si nazisti, e bine de stiut ca nu au venit sa fure tie saracia
5
8
moarte merkel !!!
7
2
trebue castraty ca nu se stie ce au in capatani.
8
4
Facuti pachet si trimisi de unde au venit. Asta ne mai lipsea noua acum!
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614