REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Migrenele, a treia cea mai frecventa afectiune din intreaga lume

Migrenele, a treia cea mai frecventa afectiune din intreaga lume

Replica API 24 iunie 2020 | 20:34 1005

Fiecare pacient raspunde in mod diferit la tratament, asa ca trebuie sa incerci, impreuna cu medicul tau, mai multe variante pana cand o gasiti impreuna pe cea care functioneaza.

Specialistii sustin ca schimbarea stilului de viata este de ajutor atunci cand suferim de migrene. Asadar, acestia ne sfatuiesc sa ne odihnim suficient, sa incercam sa reducem nivelul de stres la care ne expunem, sa bem mai multa apa si sa facem sport cu regularitate.

In ceea ce priveste tratamentul medicamentos, eficiente sunt medicamentele antiinflamatoare, pe baza de ibuprofen, cele pe baza de acetaminofen, precum si analgezicele precum aspirina. Daca suferi de migrene, nu astepta niciodata sa iti traca durerea, ci ia medicamente imediat ce aceasta se instaleaza, pentru ca medicamentele sa fie eficiente.

Pentru eliminarea senzatiei de greata, dar si pentru prevenirea varsaturilor, se pot lua medicamente antiemetice.

Antidepresivele apar si ele pe lista medicamentelor pentru tratarea migrenelor puternice, insa acestea se iau numai la recomandarea medicului.

In functie de severitatea durerilor, dar si de reactia la tratament, medicul poate face diverse scheme de tratament, combinand substante diferite pentru a obtine efectul dorit.

Dupa ce dispare migrena, pot persista totusi cateva simptome precum senzatia de inflmatie in partea capului in care au fost resimtite durerile. In ceea ce priveste simptomele psihice, unii resimt euforie si o stare de bine odata cu disparitia migrenei, in timp ce altii se simt secati de puteri si au ganduri depresive.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614