REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mihaela Andrei, consilier local PNL, solicită repararea scărilor de la Modern!

Mihaela Andrei, consilier local PNL, solicită repararea scărilor de la Modern!

Replica API 17 aprilie 2018 | 22:47 494

Consilierul municipal liberal Mihaela Andrei a solicitat, de nenumărate ori, în cadrul Comisiei de Organizare și Dezvoltare Urbanistică a Consiliului Local Municipal, repararea și modernizarea scărilor de acces pietonal către Plaja Modern, înainte de demararea sezonului estival și ținând cont că această zonă este una extrem de frecventată în perioada Festivalului „Neversea”.

Reprezentanții SC Confort Urban, societate a Primăriei municipiului Constanța, au anunțat că, în prezent, există în plan recondiționarea acestor scări prin accesare de fonduri europene, fără a estima însă termenul de începere sau finalizare a lucrărilor.

În acest context, consilierul municipal al PNL Constanța cere Primăriei Constanța dezafectarea și reabilitarea de urgență a acestor scări din bugetul administrației publice locale astfel încât cetățenii, localnici sau turiști, să le poată parcurge în siguranță. „Au trecut mai bine de trei ani de la dorința declarată a primarului Decebal Făgădău de a amenaja zona de acces în Portul Turistic Tomis și, până în prezent, nu a fost parcursă nici măcar prima fază a proiectului, și anume darea în administrare a scărilor către SC Confort Urban SRL. Ne amintim cu toții cum, în anul 2015, primarul Făgădău ne promitea că va investi nouă milioane de euro, din bugetul Uniunii Europene și din cel local, în amenajarea integrată a zonei de acces pe o lungime de aproximativ 2,6 km, de la Comandamentul Marinei până în dreptul străzii Mihai Eminescu. Între timp, zona spațiului verde din jurul scărilor a fost invadată de gunoaie, de copaci crescuți sălbatic, peisaj ce induce un sentiment de frică”, afirmă Mihaela Andrei.

Până când Primăria municipiului Constanța va găsi de cuviință să reabiliteze zona din vecinătatea Plajei Modern, locație în care se va desfășura o nouă ediție a Festivalului „Neversea”, consilierul municipal liberal îi îndeamnă pe constănțeni, pentru sănătatea și siguranța lor, să ocolească aceste scări de acces.

Coordonatorul politic al organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal, Septimiu Bourceanu, consideră, la rândul său, că tergiversarea amenajării zonei reprezintă „încă o dovadă că administrația politică locală nu are capacitatea să gospodărească municipiul Constanța”. „Deși știa cu un an înainte că în următorul sezon estival zona va fi intens circulată, fiind anunțate peste 100.000 de persoane numai în perioada Festivalului Neversea, Primăria Constanța nu a luat nicio măsură pentru siguranța, sănătatea și confortul constănțenilor și turiștilor. Dacă nu ești în stare să gestionezi acest flux, cum să poți rezolva problemele municipiului?”, concluzionează Septimiu Bourceanu.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Terenul pe care se afla scarile are o panta abrupta iar prezenta copacilor diminueaza pericolul alunecarilor de teren ca urmarea a eroziunii pluviale. Taierea recenta a copacilor din zona va duce la prabusirea versantului. Deja sunt formate ravene. Nu mai zic de impactul asupra populatiilor de pasari marine. Dar poate ca asta se si urmareste. Mai multi bani pe urma pentru consolidare si conservare. Nu copacii induc frica ci lipsa politiei din zona. Intentiile pot fi bune dar trebuie sprijinite cu argumente solide si trebuie sa aiba in vedere impactul asupra mediului.
4
0
Este greu sa faci ceva din opozitie. Bunele intentii valoreaza putin. La ce echipa s a conturat la partid opozitia este viitorul.
4
1
Scarile sunt una din multele probleme. Bine ca se aud voci. Sa dea Domnul sa se auda si sa se insiste din ce in ce mai mult!
7
1
si craterele sunt probleme ale orasului....numai ca nu se rezolva nimic ! Asta e singura problema !!!!
6
1
Scarile erau problema , nu craterele din tot orasul unde iti rupi masina in 15
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367