rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 5 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

INTERVIU – despre probleme, despre Parcul Tăbăcărie

Mihaela Andrei, consilier municipal PNL: Îmi vreau parcul înapoi, domnule primar!

Mihaela Andrei

Mihaela Andrei este consilier local municipal la primul mandat. Anterior, a fost consilier judeţean, tot din partea PNL. Care sunt diferenţele între Consiliul Local şi cel Judeţean, dar şi cu ce probleme se confruntă oraşul – a explicat liberala în cadrul unui scurt interviu acordat cotidianului “Replica” de Constanţa, Mihaela Andrei insistând, printre altele, asupra unui subiect dureros pentru mulţi: parcul unde a fost construit un mall!

Reporter: Sunteţi consilier la primul mandat în Consiliul Local Municipal Constanţa. Anterior, aţi fost consilier judeţean. Ce diferenţe aţi constatat?

Mihaela Andrei: În mandatul de consilier judeţean am făcut parte din Comisia economică, transporturi şi administraţie portuară, comisie care nu a fost funcţională şi de-abia spre sfârşitul mandatului meu am făcut parte din Comisia Juridică. Singura diferenţă între cele 2 mandate este că în mandatul de consilier local, în cadrul comisiei de urbanism din care fac parte, chiar se lucrează.

Sunt păreri pro şi contra, arhitecutl şef participă la toate comisiile de urbanism, se pun la dispoziţie de către inspectorii din cadrul Direcţiei de urbanism toate înscrisurile necesare pentru a putea vota în cunoştinţă de cauză, se organizează comisii reunite între comisia de urbanism din care fac parte şi comisia tehnică de urbanism.

Asemănări sunt multe: Proiectele de pe ordinea de zi aparţin în totalitate primarului. Ordinea de zi este întocmita doar de către primar. Orice încercare de-a mea sau a colegilor mei, de a introduce un proiect pe ordinea de zi, a fost categoric ignorată sau respinsă de către primar, contrar prevederilor Legii administratiei publice locale şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Local.

Primarul conduce şi cheltuie banii constănţenilor numai, şi repet numai, aşa cum consideră domnul primar ca este prioritar şi necesar pentru bunăstarea oraşului şi a constănţenilor. Şedinţele de consiliu local sunt o formalitate pentru domnul primar, pentru că aşa prevede legea, că altfel, aceste şedinţe nu ar mai fi fost ţinute niciodata.

Rep.: Până în prezent, câte proiecte aţi reuşit să iniţiaţi la nivelul CLM şi ce soartă au avut acestea?

M.A.: Până în prezent, împreună cu toţi colegii mei consilieri din PNL am depus 14 proiecte de hotărâre; nici unul din aceste proiecte nu au fost trecute pe ordinea de zi. Primul proiect al subsemnatei, consilier Mihaela Andrei a fost depus în anul 2016 şi avea ca obiect: “Reamenjarea Parcului Tăbăcăriei”. Pe lângă amenajarea cu rulouri de gazon, flori, refacerea podetelor, reabilitarea malurilor etc., am propus şi montarea unui parc “tip Aventura”, pentru petrecerea timpului liber de către constănţeni. Suntem în noiembrie 2018, au trecut 2 ani şi nu s-a întâmplat nimic. Achiziţionarea de steaguri în valoare de 200 000 lei, a reprezentat o mai mare prioritate pentru domnul primar.

Rep.: Credeţi că activitatea Consiliului Local este eficientă? Dar a Primăriei Constanţa?

M.A.: Nu, nu cred că activitatea primăriei este eficientă şi nici activitatea Consiliului local. Consilierii locali ai PNL singuri nu pot bloca proiectele pe care primarul le trece pe ordinea de zi, iar proiectele iniţiate de către consilierii locali ai PNL sunt blocate de către primarul Constanţei. Atât timp cât primarul este şi preşedintele executiv al PSD, nu este posibil ca activitatea Consiliului local să fie eficientă. În altă ordine de idei, şedinţele Consiliul local sunt defectuoase şi urmare a modului în care acestea se desfăşoară, primarul stă pe scenă şi ne transmite tacit: “eu sunt şeful”.

Când în realitate, conform Legii administraţiei publice, primarul trebuie să prezinte rapoarte de activitate în faţa Consiliului local, iar Consiliul local evaluează activitatea primarului şi în nici un caz invers. Acesta este şi motivul pentru care nu este şi nici nu va fi în acest mandat eficientă activitatea primăriei sau a consiliului local.

Rep.: Se tot discută despre traficul din Constanţa, se are în vedere sistematizarea circulaţiei. Care este părerea dvs.?

M.A.: În ceea ce priveşte sistematizarea traficului din Constanţa, Analiza intersecţiilor se realizează în funcţie de complexitatea acestora avându-se în vedere asigurarea unui grad cât mai ridicat de siguranţă a traficului care tranzitează intersecţia.

Proiectarea intersecţiilor trebuie să aibă la bază o analiză temeinică întrucât acestea prezintă un grad ridicat de pericol de producere a evenimentelor rutiere (accidente). Astfel, pentru identificarea soluţiilor de fluidizare a circulaţiei este necesară realizarea unei analize a situaţiei existente. Proiectarea intersecţiilor se face ţinând cont de planul urbanistic general (PUG) al localităţii şi de studiul de trafic.

Însă noi avem un PUG vechi de 20 ani. Un alt eşec al administraţiei actuale. Oare cum am putea să facem studii în baza acestuia? Inginerii de trafic sunt responsabili cu asigurarea parametrilor de calitate şi cu identificarea strategiilor de dezvoltare a infrastructurilor de transport şi de sistematizare a circulaţiei.

Însă probabil că iar nu este o prioritate pentru domnul primar. Menţionez că în cadrul comisiei de urbanism am solicitat şi insistat, un an de zile, să se traseze trecerea de pietoni din dreptul mall-ului din parcul Tăbăcăriei. Le-a trebuit celor de SC Confort Urban 1 an să traseze o trecere de pietoni, am mari dubii că această sistematizare a circulaţiei va fi făcută în acest mandat.

Rep.: Care sunt, după părerea dvs., cele mai grave probleme ale urbei (în afară de trafic) şi ce soluţii propuneţi?

M.A.: Cele mai grave probleme ale urbei… sunt foarte multe! Dacă mă întrebaţi care sunt prioritare, vă spun aşa: noi constănţenii asistăm neputincioşi cum oraşul se degradează în fiecare zi. Am încetat de foarte mult timp să ne dorim, un “smart city”, aşa cum se întâmplă în oraşele din vest, ca de exemplu Oradea, pentru că noi nu trăim nici măcar într-o normalitate.

Noi constănţenii nu avem bază în Constanţa, deci nu putem vorbi de “Incubator de soluţii digitale”, nu putem vorbi de digitalizarea programului de transport, nu putem vorbi de “ Planningwiz Online 3 D Roomplanner” Ştiţi că la Timişoara s-a deschis o fabrică de senzori pentru industria spaţială? Pentru noi toate acestea sunt “science fiction”.

Normalitate înseamnă în primul rând, siguranţa cetăţenilor şi nu neapărat prin întărirea poliţiei locale ci prin curăţarea strazilor de câinii vagabonzi, iluminare decentă, securizarea cablurilor electrice, curăţenie, reabilitarea străzilor, a trotuarelor, refacerea spaţiilor verzi, a scuarelor părăsite de foarte mulţii ani, a construirii unui spital municipal decent, a creării cadrului necesar pentru educaţie în care copiii noştri să înveţe în clase cu maxim 20 de copii, cu săli de sport adecvate, căldură şi apă caldă cu sisteme moderne pentru furnizarea acestora, sisteme ce ar duce la înjumătăţirea facturii la întreţinere, pieţe normale, decente, curate, parcurile de asemenea sunt atât de importante.

Şi daca tot s-a lansat acum dezbaterea publică, legat de ce am vrea noi constănţenii să se întâmple în parcul Tăbăcăriei şi pentru că tot a fost primul meu proiect în calitate de consilier local, am să-mi spun şi eu opinia: Îmi vreau parcul înapoi, domnule primar! Aşa cum era acum 30 de ani şi mă jucam şi mă plimbam cu drag acolo. Măcar aşa cum a fost acum 30 de ani, dacă o peisagistică mai modernă este prea mult pentru administraţia actuală.

A.C.

sâmbătă, 24 noiembrie 20183054
Comentarii

00Constantean(25 noi 23:24)
Frateee, dar urata mai e si atotstiutoarea asta, care ne da atatea lectii
01Urata mai este asta(25 noi 22:15)
Cine a ales-o pe urata?
02Victor Constantin(25 noi 20:59)
Nu e prea inteligenta...
03Constantean(25 noi 15:36)
De ce se ste rg ko men tu ri le, sun te ti al ba ne zi ?
03@Coleg(25 noi 14:11)
I-ai tras-o?
72Coleg(25 noi 13:37)
Pentru toti retardatii care vorbesc in necunostinta de cauza. Mihaela Andrei este una din cele mai competente consiliere si una din cele mai competente colege. Tine-o tot asa Mihaela!
33Cetatean(25 noi 13:10)
Felicitari Mihaela!
114Coleg(25 noi 00:17)
Tatal frumoasei Mihaela Andrei este presedinte al unei organizatii PSD, iar fostul sot UNPR. Tot prin tatal psd-ist a fost angajata la port unde ascute creioane si isi pileste unghiile. Pe langa frumusetea evidenta, se remarca si prin inteligenta sclipitoare. Va las sa puneti singuri ghilimele.
09cetatean(24 noi 21:59)
interziceti circulatia tirurilor in oras , se circula groaznic pe b-dul Aurel Vlaicu , camioanele mari circula cu viteza si nu sunt verificate de nimeni,cum e posibil sa nu ei nici o masura de siguranta , chiar nu se sesizeaza nimeni?
111Sobolanul DeBola(24 noi 14:19)
Eu sunt Bola cel vestit, Sobolanul cel mai mic, La PNL Constanta sunt vedeta, Cand beau zici ca sunt o racheta!
214opa(24 noi 13:49)
Cucoana dar locuri de joaca avem pt copiii, terenuri de sport pt adolescenti..Siktir cu liberalii tai rosii!!! Ps.Succese la vara la inchireat de sezloange ca asta fac toti liberalii.
217Pion(24 noi 13:33)
Esti modesta. Doar parcul? Eu imi vreau orasul. Orasul ala pe care nu-l mai recunosc, de frumos ce a devenit.
214Lica(24 noi 12:36)
Mihaela draga, consilierii PSD in cardasie cu consilierii PNL colegi tai, gen Cupsa si altii au distrus orasul asta.
115Cainii latra(24 noi 11:16)
...PSD-ul trece.
27Draga Mihaela(24 noi 11:03)
Dati-as parcul inapoi !
59anonimus(24 noi 10:27)
fatalaul o sa ne vinda si sufletul...
112Doar interese !(24 noi 10:17)
...daca acei consilieri si-ar fi facut treaba si ar fi sarit la gatul hotilor...Constanta ar fi aratat altfel...dar s-au complacut...orasul arata mizerabil...cenusiu...fara parcari...fara verdeata...fara flori vara...intunecos...cu maidanezi la colt de strada...si mai nou cu trotuare pline de popice...popicele Babu-inului semianalfabet...
116Joc de glezne in PNL(24 noi 10:03)
PNL,PSD,ALDE tot un drak.Toti fura impreuna si acum vor sa ne dea impresia ca se cearta intre ei.Huooo PNL,ati furat impreuna cu Mazare si Fagadau ! Huooo !
511Trafic in Constanta(24 noi 09:59)
Cati bani a luat Babu spaga sa le dea la aia de langa Vivo sa blocheze circulatia de 1 luna. Acolo e spaga clara si Babu e omul, ca el nu merge pe varianta ce il intereseaza de restul de cetateni. DEMISIA FAGABOU pentru oamenii pe care ii promoveaza
109Un admirator(24 noi 09:29)
Bravo doamna Mihaela! Acesti oameni care vorbesc urat sunt niste invidiosi. Succes pe mai departe!
213Pt. 5:16(24 noi 09:27)
Psd-ul local este in fes tat de al banezi. La varf, acolo unde se iau deciziile si se imparte cascavalul. Huooo!
414e clar(24 noi 08:50)
cam asta e opozitia, multa gargara si nimic clar asta e esenta interviului! Realiatatea este ca vor sa mai fure si ei daca mai ramane ceva de la astia!
425Noi avem opozitie?(24 noi 08:39)
De ce nu apelezi la domnul Hasotti sa-ti dea parcul inapoi? Voi va numiti opozitie? Ce a facut PNL ulu cand Mazare macelarea Constanta? Unde au fost cei din opozitie cand gasca mazarista mutila si sufoca orasul?
1712Mokan psd(24 noi 05:16)
Mooye psd mooye psd mooye psd . Ti ai dreaq de asistati hoti si koorve
mai mult...Replica
5 iul 00:03ReplicaJALE la NUBA, din MAMAIA: activitatea din bucătărie, SUSPENDATĂ!

Sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 3 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști...3688

5 iul 00:05ReplicaALARMANT! Încă o INTERVENȚIE pe LITORAL!942
5 iul 00:04ReplicaORBAN TUNĂ la adresa CLUBURILOR: Aici au CRESCUT infectările cu CORONAVIRUS1567
5 iul 00:05ReplicaACCIDENT rutier MORTAL la Chirnogeni

Cadrele medicale au fost solicitate să intervină, sâmbătă, 4 iulie a.c., la Chirnogeni, la ieșire spre Negru...1774

5 iul 00:04ReplicaPRINS DROGAT la VOLAN, în MAMAIA1293
5 iul 23:03ReplicaTot mai MULTE PERSOANE cu COVID-19, INTERNATE la Constanța!1004
5 iul 23:09ReplicaRaed Arafat: România se află pe un trend CRESCĂTOR al CAZURILOR de COVID-19

Avertisment oficial lansat de Raed Arafat, privind creșterea numărului de cazuri de coronavirus în țara noastră....735

5 iul 23:13ReplicaTRAIAN BĂSESCU: LUCRURILE scapă de sub CONTROL! Soluția este STAREA de URGENȚĂ1545
4 iul 00:00ReplicaVIDEO ȘOCANT! Un INCONŞTIENT cu MERCEDES caută MOARTEA pe CONTRASENS2477
4 iul 10:48ReplicaVânturache se face că NU vede ce se întâmplă la Tomis Plus

Dezvoltatorul Tomis Plus a primit undă verde de la Primăria Constanța pentru proiectul Tomis Park de pe strada...2560

4 iul 00:52ReplicaNU mai ai NEVOIE de ACORDUL vecinilor pentru MODIFICĂRI în APARTAMENT3875
4 iul 17:19ReplicaMODĂ în centrul Constanţei: VEDETELE au făcut VALURI la malul mării6147
Vremea
23.1°23.1° - 24.2° duminică, 5 iulie 2020
ConstanțaUmiditate: 78%
Vânt: 5.63 m/s
Presiune: 1010 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
5 iul 00:00SportFCSB vs FC Botoșani 1-1

Formaţia FCSB a remizat, sâmbătă seară, pe teren propriu, scor 1-1 (1-1), cu echipa FC Botoşani, într-un meci din...251

5 iul 00:00SportManchester United a urcat pe loc de Champions League (5-2 vs Bournemouth)

Manchester United a reușit încă un meci excelent, s-a impus cu 5-2, pe teren propriu, în fața echipei Bournemouth,...181

5 iul 00:00SportJuventus vs Torino 4-1 / Record pentru Gianluigi Buffon

Juventus nu a avut probleme în derbiul orașului, a învins rivala Torino cu scorul de 4-1, și s-a distanțat la...223

5 iul 00:00SportBayern Munchen a câștigat Cupa Germaniei! Performanța extraordinară bifată de Lewandowski

După ce recent a cucerit al 8-lea titlu consecutiv în Bundesliga, Bayern Munchen și-a trecut în palmares și Cupa...230

Local
4 iul 01:26LocalALARMANT: 420 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în România, 10 la Constanţa

Până astăzi, 3 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul...1635

4 iul 01:28LocalURMĂRIRE ca-n FILME pe străzile din Constanța. Protagonist: un tânăr fără PERMIS

Polițiști din cadrul Secției 2 au efectuat joi, 2 iulie, semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, care se...2277

4 iul 01:25LocalȘoferiță aproape de comă alcoolică, oprită de polițiștii din Năvodari

1589

4 iul 01:27LocalDe azi, CT BUS reintroduce traseele de noapte!

Tot de mâine, linia 100M (GARA C.F.R. – STAȚIUNEA MAMAIA) va fi suplimentată cu 2 autobuze, iar intervalul de...1009

4 iul 01:27LocalLimanu lansează campania 'No more free hugs'

In contextul unei creșteri semnificative a numărului de îmbolnăviri de COVD 19 în România, Primăria Comunei...676

4 iul 01:26LocalSpectacolul 'Magic Swing' și turneul 'Pianul călător', în acest weekend, la Constanța

Seria evenimentelor culturale în aer liber organizate de Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”, cu...734

4 iul 01:25LocalTânăr din Cumpăna, internat un an într-un centru educativ pentru tâlhărie

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au...755

4 iul 01:25LocalConfort Urban intervine în Faleză Nord

Tot mai multe străzi din cartierul Faleză Nord beneficiază de o infrastructură rutieră modernă. Echipele SC...854

4 iul 01:29LocalPANICĂ la Eforie Nord! O mașină a INTRAT în trenulețul TURISTIC

2932

Politică
Interviuri
25 mai 00:17InterviuriINTERVIU! Primarul Cristian Cârjaliu dă de pământ cu Guvernul Orban: Trebuie sancționată incompetența

Cristian Cârjaliu este primarul care, dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat, spun unii....4380

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...6017

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

4328

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...5346

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

Elevii constănțeni sunt nerăbdători să revină la școală. Dacă la începutul Stării de Urgență aceștia au...3529

13 apr 10:16InterviuriMicrorezervaţia de la DELFINARIU, în PERICOL în cazul unei contaminări în masă

3095

Monden
4 iul 00:00MondenChristina Ricci divorțează! Motivul brutal și șocant pentru care a pus punct căsniciei care a durat 7 ani

Christina Ricci, în vârstă de 41 de ani, a depus joi, 2 iulie actele de divorț. Actrița cunoscută din filmele...528

4 iul 00:00MondenSarah Jessica Parker a apărut în costum de baie, la plajă. Cum arată actriţa la 55 de ani

Sarah Jessica Parker încă este o ţintă a fotografilor, mai ales atunci când iese la plajă. Actriţa de 55 de ani a...499

4 iul 00:00MondenVacanțe de milionari. Moștenitoarea imperiului Swarovski, imagini sexy pe un iaht, în Ibiza

510

4 iul 00:00MondenCu ce l-a atras Kate pe William. Prinţul nu şi-a mai putut lua ochii de la ea

Ducesa de Cambridge este frumoasă, deşteaptă şi are o inimă de aur, nu e de mirare că Prinţul William a...504

4 iul 00:00MondenDouă site-uri dedicate fanilor Harry Potter se distanţează de afirmaţiile lui Rowling despre persoanele transgender

Două dintre cele mai mari site-uri dedicate fanilor lui Harry Potter s-au distanţat joi de convingerile autoarei J.K....419

4 iul 00:00MondenCântăreaţa britanică Duffy a criticat vehement filmul "365 Days" pe motiv că banalizează "traficul sexual"

424

Mapamond
4 iul 00:00MapamondChina va închide treptat toate pieţele unde se comercializează păsări vii

China va închide gradual toate pieţele unde se vând păsări vii, pentru a reduce riscurile pentru sănătatea...407

4 iul 00:00MapamondCoronavirus: Comisia Europeană autorizează punerea pe piaţă a antiviralului Remdesivir

Comisia Europeană a autorizat vineri "punerea pe piaţă condiţionată" a antiviralului Remdesivir la nivelul Uniunii...447

4 iul 00:00MapamondCoronavirus: Stare de urgenţă la Belgrad, unde revin unele restricţii

413

4 iul 00:00MapamondRusia - Coronavirus: Revenirea la viaţa normală, nu mai devreme de opt luni, avertizează ministrul sănătăţii

Situaţia provocată de epidemia de COVID-19 în Rusia va mai dura încă cel puţin opt luni, a avertizat vineri...412

4 iul 20:10MapamondCoronavirus: Coreea de Sud se confruntă cu un al doilea val de COVID-19

Coreea de Sud a raportat vineri 63 de noi cazuri de COVID-19, un record înregistrat în ultimele două săptămâni, ca...429

4 iul 00:00MapamondMyanmar - Au fost reluate operaţiunile de căutare la mina de jad unde au murit 162 de persoane

411

Sănătate
4 iul 00:00SănătateVaccinul care ar putea să te protejeze împotriva bolii Lyme

Oamenii de știință au dezvoltat un vaccin care ar putea să ofere o protecție completă împotriva bolii Lyme, iar...402

4 iul 00:00SănătateTeamă, efectul secundar al supraviețuitorilor de cancer

Cancerul poate fi o boală îngrozitoare și stresantă, iar de cele mai multe ori, medicină nu ia în considerare cât...411

4 iul 00:00SănătateDietă mediteraneană ar putea influență genele și ar putea îmbunătăți sănătatea

418

4 iul 00:00SănătateTestul de salivă care îți spune rapid și ușor dacă ai Hepatită C

Testările pentru Hepatită C presupun 2 pași. Primul este o testare rapidă, care semnalizează prezența anticorpilor...423

4 iul 00:00SănătateLa ce servicii medicale gratuite ai dreptul dacă nu ești asigurat?

Dacă nu ești asigurat plătind lunar contribuția la Casă Națională de Asigurări de Sănătate, poți beneficia de...457

4 iul 18:24SănătateStudiile asociază boala celiacă cu anorexia

Un nou studiu sugerează că femeile tinere care suferă de boală celiaca se confruntă cu un risc mai ridicat de a fi...406

4 iul 00:00SănătateCum recunoști depresia. Semne surprinzătoare în funcție de vârstă

Depresia este o afecțiune din ce în mai mai comună în rândul adulților și vârstnicilor. Însă și copiii și...443

4 iul 00:00SănătateCum calmezi tusea uscată și productivă la copii

Răceala și tusea sunt frecvente la copiii mici, dar expunerea la germeni și combaterea lor îi ajută pe copii...416

4 iul 00:00SănătateDieta ketogenică: ce efecte secundare are și cum le previi

403

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT