rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 12 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

INTERVIU – despre probleme, despre Parcul Tăbăcărie

Mihaela Andrei, consilier municipal PNL: Îmi vreau parcul înapoi, domnule primar!

Mihaela Andrei

Mihaela Andrei este consilier local municipal la primul mandat. Anterior, a fost consilier judeţean, tot din partea PNL. Care sunt diferenţele între Consiliul Local şi cel Judeţean, dar şi cu ce probleme se confruntă oraşul – a explicat liberala în cadrul unui scurt interviu acordat cotidianului “Replica” de Constanţa, Mihaela Andrei insistând, printre altele, asupra unui subiect dureros pentru mulţi: parcul unde a fost construit un mall!

Reporter: Sunteţi consilier la primul mandat în Consiliul Local Municipal Constanţa. Anterior, aţi fost consilier judeţean. Ce diferenţe aţi constatat?

Mihaela Andrei: În mandatul de consilier judeţean am făcut parte din Comisia economică, transporturi şi administraţie portuară, comisie care nu a fost funcţională şi de-abia spre sfârşitul mandatului meu am făcut parte din Comisia Juridică. Singura diferenţă între cele 2 mandate este că în mandatul de consilier local, în cadrul comisiei de urbanism din care fac parte, chiar se lucrează.

Sunt păreri pro şi contra, arhitecutl şef participă la toate comisiile de urbanism, se pun la dispoziţie de către inspectorii din cadrul Direcţiei de urbanism toate înscrisurile necesare pentru a putea vota în cunoştinţă de cauză, se organizează comisii reunite între comisia de urbanism din care fac parte şi comisia tehnică de urbanism.

Asemănări sunt multe: Proiectele de pe ordinea de zi aparţin în totalitate primarului. Ordinea de zi este întocmita doar de către primar. Orice încercare de-a mea sau a colegilor mei, de a introduce un proiect pe ordinea de zi, a fost categoric ignorată sau respinsă de către primar, contrar prevederilor Legii administratiei publice locale şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Local.

Primarul conduce şi cheltuie banii constănţenilor numai, şi repet numai, aşa cum consideră domnul primar ca este prioritar şi necesar pentru bunăstarea oraşului şi a constănţenilor. Şedinţele de consiliu local sunt o formalitate pentru domnul primar, pentru că aşa prevede legea, că altfel, aceste şedinţe nu ar mai fi fost ţinute niciodata.

Rep.: Până în prezent, câte proiecte aţi reuşit să iniţiaţi la nivelul CLM şi ce soartă au avut acestea?

M.A.: Până în prezent, împreună cu toţi colegii mei consilieri din PNL am depus 14 proiecte de hotărâre; nici unul din aceste proiecte nu au fost trecute pe ordinea de zi. Primul proiect al subsemnatei, consilier Mihaela Andrei a fost depus în anul 2016 şi avea ca obiect: “Reamenjarea Parcului Tăbăcăriei”. Pe lângă amenajarea cu rulouri de gazon, flori, refacerea podetelor, reabilitarea malurilor etc., am propus şi montarea unui parc “tip Aventura”, pentru petrecerea timpului liber de către constănţeni. Suntem în noiembrie 2018, au trecut 2 ani şi nu s-a întâmplat nimic. Achiziţionarea de steaguri în valoare de 200 000 lei, a reprezentat o mai mare prioritate pentru domnul primar.

Rep.: Credeţi că activitatea Consiliului Local este eficientă? Dar a Primăriei Constanţa?

M.A.: Nu, nu cred că activitatea primăriei este eficientă şi nici activitatea Consiliului local. Consilierii locali ai PNL singuri nu pot bloca proiectele pe care primarul le trece pe ordinea de zi, iar proiectele iniţiate de către consilierii locali ai PNL sunt blocate de către primarul Constanţei. Atât timp cât primarul este şi preşedintele executiv al PSD, nu este posibil ca activitatea Consiliului local să fie eficientă. În altă ordine de idei, şedinţele Consiliul local sunt defectuoase şi urmare a modului în care acestea se desfăşoară, primarul stă pe scenă şi ne transmite tacit: “eu sunt şeful”.

Când în realitate, conform Legii administraţiei publice, primarul trebuie să prezinte rapoarte de activitate în faţa Consiliului local, iar Consiliul local evaluează activitatea primarului şi în nici un caz invers. Acesta este şi motivul pentru care nu este şi nici nu va fi în acest mandat eficientă activitatea primăriei sau a consiliului local.

Rep.: Se tot discută despre traficul din Constanţa, se are în vedere sistematizarea circulaţiei. Care este părerea dvs.?

M.A.: În ceea ce priveşte sistematizarea traficului din Constanţa, Analiza intersecţiilor se realizează în funcţie de complexitatea acestora avându-se în vedere asigurarea unui grad cât mai ridicat de siguranţă a traficului care tranzitează intersecţia.

Proiectarea intersecţiilor trebuie să aibă la bază o analiză temeinică întrucât acestea prezintă un grad ridicat de pericol de producere a evenimentelor rutiere (accidente). Astfel, pentru identificarea soluţiilor de fluidizare a circulaţiei este necesară realizarea unei analize a situaţiei existente. Proiectarea intersecţiilor se face ţinând cont de planul urbanistic general (PUG) al localităţii şi de studiul de trafic.

Însă noi avem un PUG vechi de 20 ani. Un alt eşec al administraţiei actuale. Oare cum am putea să facem studii în baza acestuia? Inginerii de trafic sunt responsabili cu asigurarea parametrilor de calitate şi cu identificarea strategiilor de dezvoltare a infrastructurilor de transport şi de sistematizare a circulaţiei.

Însă probabil că iar nu este o prioritate pentru domnul primar. Menţionez că în cadrul comisiei de urbanism am solicitat şi insistat, un an de zile, să se traseze trecerea de pietoni din dreptul mall-ului din parcul Tăbăcăriei. Le-a trebuit celor de SC Confort Urban 1 an să traseze o trecere de pietoni, am mari dubii că această sistematizare a circulaţiei va fi făcută în acest mandat.

Rep.: Care sunt, după părerea dvs., cele mai grave probleme ale urbei (în afară de trafic) şi ce soluţii propuneţi?

M.A.: Cele mai grave probleme ale urbei… sunt foarte multe! Dacă mă întrebaţi care sunt prioritare, vă spun aşa: noi constănţenii asistăm neputincioşi cum oraşul se degradează în fiecare zi. Am încetat de foarte mult timp să ne dorim, un “smart city”, aşa cum se întâmplă în oraşele din vest, ca de exemplu Oradea, pentru că noi nu trăim nici măcar într-o normalitate.

Noi constănţenii nu avem bază în Constanţa, deci nu putem vorbi de “Incubator de soluţii digitale”, nu putem vorbi de digitalizarea programului de transport, nu putem vorbi de “ Planningwiz Online 3 D Roomplanner” Ştiţi că la Timişoara s-a deschis o fabrică de senzori pentru industria spaţială? Pentru noi toate acestea sunt “science fiction”.

Normalitate înseamnă în primul rând, siguranţa cetăţenilor şi nu neapărat prin întărirea poliţiei locale ci prin curăţarea strazilor de câinii vagabonzi, iluminare decentă, securizarea cablurilor electrice, curăţenie, reabilitarea străzilor, a trotuarelor, refacerea spaţiilor verzi, a scuarelor părăsite de foarte mulţii ani, a construirii unui spital municipal decent, a creării cadrului necesar pentru educaţie în care copiii noştri să înveţe în clase cu maxim 20 de copii, cu săli de sport adecvate, căldură şi apă caldă cu sisteme moderne pentru furnizarea acestora, sisteme ce ar duce la înjumătăţirea facturii la întreţinere, pieţe normale, decente, curate, parcurile de asemenea sunt atât de importante.

Şi daca tot s-a lansat acum dezbaterea publică, legat de ce am vrea noi constănţenii să se întâmple în parcul Tăbăcăriei şi pentru că tot a fost primul meu proiect în calitate de consilier local, am să-mi spun şi eu opinia: Îmi vreau parcul înapoi, domnule primar! Aşa cum era acum 30 de ani şi mă jucam şi mă plimbam cu drag acolo. Măcar aşa cum a fost acum 30 de ani, dacă o peisagistică mai modernă este prea mult pentru administraţia actuală.

A.C.

sâmbătă, 24 noiembrie 20182125
Comentarii

00Constantean(25 noi 23:24)
Frateee, dar urata mai e si atotstiutoarea asta, care ne da atatea lectii
01Urata mai este asta(25 noi 22:15)
Cine a ales-o pe urata?
02Victor Constantin(25 noi 20:59)
Nu e prea inteligenta...
03Constantean(25 noi 15:36)
De ce se ste rg ko men tu ri le, sun te ti al ba ne zi ?
03@Coleg(25 noi 14:11)
I-ai tras-o?
62Coleg(25 noi 13:37)
Pentru toti retardatii care vorbesc in necunostinta de cauza. Mihaela Andrei este una din cele mai competente consiliere si una din cele mai competente colege. Tine-o tot asa Mihaela!
22Cetatean(25 noi 13:10)
Felicitari Mihaela!
113Coleg(25 noi 00:17)
Tatal frumoasei Mihaela Andrei este presedinte al unei organizatii PSD, iar fostul sot UNPR. Tot prin tatal psd-ist a fost angajata la port unde ascute creioane si isi pileste unghiile. Pe langa frumusetea evidenta, se remarca si prin inteligenta sclipitoare. Va las sa puneti singuri ghilimele.
09cetatean(24 noi 21:59)
interziceti circulatia tirurilor in oras , se circula groaznic pe b-dul Aurel Vlaicu , camioanele mari circula cu viteza si nu sunt verificate de nimeni,cum e posibil sa nu ei nici o masura de siguranta , chiar nu se sesizeaza nimeni?
111Sobolanul DeBola(24 noi 14:19)
Eu sunt Bola cel vestit, Sobolanul cel mai mic, La PNL Constanta sunt vedeta, Cand beau zici ca sunt o racheta!
213opa(24 noi 13:49)
Cucoana dar locuri de joaca avem pt copiii, terenuri de sport pt adolescenti..Siktir cu liberalii tai rosii!!! Ps.Succese la vara la inchireat de sezloange ca asta fac toti liberalii.
217Pion(24 noi 13:33)
Esti modesta. Doar parcul? Eu imi vreau orasul. Orasul ala pe care nu-l mai recunosc, de frumos ce a devenit.
214Lica(24 noi 12:36)
Mihaela draga, consilierii PSD in cardasie cu consilierii PNL colegi tai, gen Cupsa si altii au distrus orasul asta.
115Cainii latra(24 noi 11:16)
...PSD-ul trece.
27Draga Mihaela(24 noi 11:03)
Dati-as parcul inapoi !
59anonimus(24 noi 10:27)
fatalaul o sa ne vinda si sufletul...
112Doar interese !(24 noi 10:17)
...daca acei consilieri si-ar fi facut treaba si ar fi sarit la gatul hotilor...Constanta ar fi aratat altfel...dar s-au complacut...orasul arata mizerabil...cenusiu...fara parcari...fara verdeata...fara flori vara...intunecos...cu maidanezi la colt de strada...si mai nou cu trotuare pline de popice...popicele Babu-inului semianalfabet...
116Joc de glezne in PNL(24 noi 10:03)
PNL,PSD,ALDE tot un drak.Toti fura impreuna si acum vor sa ne dea impresia ca se cearta intre ei.Huooo PNL,ati furat impreuna cu Mazare si Fagadau ! Huooo !
511Trafic in Constanta(24 noi 09:59)
Cati bani a luat Babu spaga sa le dea la aia de langa Vivo sa blocheze circulatia de 1 luna. Acolo e spaga clara si Babu e omul, ca el nu merge pe varianta ce il intereseaza de restul de cetateni. DEMISIA FAGABOU pentru oamenii pe care ii promoveaza
109Un admirator(24 noi 09:29)
Bravo doamna Mihaela! Acesti oameni care vorbesc urat sunt niste invidiosi. Succes pe mai departe!
213Pt. 5:16(24 noi 09:27)
Psd-ul local este in fes tat de al banezi. La varf, acolo unde se iau deciziile si se imparte cascavalul. Huooo!
414e clar(24 noi 08:50)
cam asta e opozitia, multa gargara si nimic clar asta e esenta interviului! Realiatatea este ca vor sa mai fure si ei daca mai ramane ceva de la astia!
425Noi avem opozitie?(24 noi 08:39)
De ce nu apelezi la domnul Hasotti sa-ti dea parcul inapoi? Voi va numiti opozitie? Ce a facut PNL ulu cand Mazare macelarea Constanta? Unde au fost cei din opozitie cand gasca mazarista mutila si sufoca orasul?
1712Mokan psd(24 noi 05:16)
Mooye psd mooye psd mooye psd . Ti ai dreaq de asistati hoti si koorve
mai mult...Replica
12 dec 00:00ReplicaŞOCANT! Doi clienţi care voiau să cumpere un Audi A6, AMENINŢAŢI cu ARMA la TÂMPLĂ de către un constănţean!

Doi indivizi, între care unul din Constanţa, s-au uitat, probabil, la prea multe filme de acţiune, astfel că au pus...172

12 dec 00:00ReplicaSupărare mare la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”: mai bine de jumătate de clasă notată cu 2 și 3 la matematică!89
12 dec 02:50ReplicaProbleme pentru Lidl România: neconformități în PUZ-ul care a stat la baza investiției din zona Delfinariu144
12 dec 00:00ReplicaIndividul care MUTILA şi obliga oameni să cerşească, PRINS cu MINCIUNA în faţa instanţei: ‘Am trei copii minori...’

Ibram Jeane, din Medgidia, a încercat să scape de condamnarea din Italia, pentru trafic de persoane şi sclavie,...102

12 dec 00:00ReplicaSanatoriul din Mangalia cumpără aparatură medicală de la un UDMR-ist cercetat penal89
12 dec 00:00ReplicaPLECAT la ‘MUNCĂ’ în Austria, întors cu MII DE EURO! Apoi s-a aflat că era URMĂRIT INTERNAŢIONAL163
12 dec 00:00ReplicaIndividul care avea rolul de a vinde obiecte furate a scăpat de controlul judiciar

Stelică Drăguşin a scăpat de măsura controlului judiciar. Magistraţii Tribunalului Constanţa i-au revocat-o,...93

12 dec 00:00ReplicaMicrobuzele GMS, din nou pe traseu. Amenzile primite de la Poliţie, contestate în instanţă!146
12 dec 00:00ReplicaAccidetul rutier în care a fost implicat primarul de la 23 August: DETALII relatate de edil!143
12 dec 00:00ReplicaCe datorii au de acoperit primarii din judeţ la sfârşit de an

O parte dintre primarii din judeţul Constanţa încheie anul cu noi sume repartizate de Consiliul Judeţean Constanţa...133

12 dec 01:18ReplicaATAC TERORIST. Împușcături în Strasbourg, în apropierea unui târg de Crăciun: cel puţin 4 morţi1739
12 dec 01:18ReplicaTrei tineri REŢINUŢI la Constanţa: cu glugile pe cap, BĂTEAU oameni, îi LEGAU şi FURAU tot ce prindeau!5776
Vremea
3.9°0.7° - 3.9° marţi, 11 decembrie 2018
ninsoare ușoarăUmiditate: 0%
Vânt: 5.61 m/s din NNV
Presiune: 1017.47 milibari

Loto
6/4992223243347
5/402131415364
joker121419373820
Horoscop
mai mult...SPSportRT
12 dec 00:00SportInter - PSV Eindhoven 1-1. Italienii au ratat calificarea în "primăvara" UEFA Champions League

Inter Milano a ratat dramatic calificarea în optimile UEFA Champions League. Obligaţi să câştige meciul cu PSV...78

12 dec 00:00SportClub Brugge - Atletico Madrid: 0-0!

Atletico Madrid merge de pe locul secund în optimile UEFA Champions League. În ultimul meci din grupa A, jucătorii...71

12 dec 00:00SportMonaco - Dortmund 0-2. Nemții au câștigat in extremis grupa

Borussia Dortmund a încheiat cu victorie grupa A din UEFA Champions League. Partida de la Monte Carlo a debutat cu...81

12 dec 00:00SportSteaua Roșie Belgrad - PSG: 1-4

PSG și-a păstrat fără emoții primul loc în grupa C. Campioana Franței a câștigat cu 4-1 la Belgrad, pe terenul...83

Local
12 dec 00:00LocalSchimbarea la față a hotelului Doina din Mamaia!

Investiții peste investiții! După ce,a nul trecut, au solicitat de la Agenția de Mediu avizul pentru raelizarea unui...94

12 dec 03:01LocalSe va supraetaja un imobil în Mamaia Sat pentru a servi drept locuințe cu regim sezonier

Investițiile în stațiunea Mamaia sunt în derulare chiar și în sezonul rece, dezvolatorii vin cu proiecte pentru ca...235

12 dec 03:01LocalJucării în valoare de aproximativ 148 800 euro, reţinute de inspectorii vamali

Inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa sud, în data de 10 decembrie 2018, în urma controlului...147

12 dec 03:06LocalObiceiuri de Crăciun și Anul Nou”, expoziție temporară la Muzeul de Artă Populară Constanța

Muzeul de Artă Populară Constanța întâmpină sărbătorile de iarnă prin expoziția temporară tematică...190

12 dec 03:10LocalÎPS Teodosie va sfinți pictura unei biserici din Medgidia

Duminică, 16 decembrie a.c., de la ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sfinți pictura bisericii „Sf....398

12 dec 03:04LocalCONCERT CARITABIL de CRĂCIUN pentru ajutarea unei mămici bolnave de cancer

Constănțenii sunt invitați, duminică, 16 decembrie a.c., de la ora 18,00, la Parohia „Sf. Ierarh Vasile cel...279

12 dec 03:04LocalŞoferi traşi pe dreapta de către poliţiştii rutieri: trei erau sub influenţa alcoolului!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la data de 11 decembrie a.c., ora 02.00, au depistat un bărbat, în...378

12 dec 03:02LocalHoţii se pregătesc pentru Revelion? Au furat 7 sticle cu băuturi alcoolice

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție, la data de 10 decembrie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de...1308

12 dec 03:05LocalFLAGRANT: Hoţ prins în timp ce se pregătea să spargă o societate comercială

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Negru Vodă au efectuat, la data de 11 decembrie a.c., ora 1.40, o acțiune...543

12 dec 02:54LocalPERCHEZIŢII de AMPLOARE în Constanţa, la infractori PERICULOŞI

Polițiștii din cadrul Secției 1 Rurală Constanța, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției municipiului...3711

Politică
12 dec 03:14PoliticăMai multe cartiere ale Constanţei, ÎN BEZNĂ. Ce ne transmite primăria

Mai multe cartiere din municipiul Constanţa sunt în beznă, la capitolul iluminat public! Constănţenii reclamă că...1563

12 dec 03:13PoliticăCe au făcut miniştrii Teodorovici şi Pintea în vizita din Cuba

Deplasarea în Cuba a miniștrilor Sănătății Sorina Pintea și a ministerului Finanțelor Eugen Teodorovici a privit...388

12 dec 03:09PoliticăŞedinţa CSAT, suspendată. Când a fost reprogramată

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut loc marţi, a fost suspendată de preşedintele Klaus...241

12 dec 03:11PoliticăVot în Parlamentul European pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen

...292

12 dec 03:09PoliticăOlguța Vasilescu vrea amnistie și grațiere prin OUG: 'Contează și ce vrea Guvernul. Sigur, sigur, sigur nu anul acesta'

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a declarat marți, la Parlament, că din punctul său de vedere trebuie...217

12 dec 03:08PoliticăSebastian Ghiţă revine cu explicaţii despre MITA pe care i-ar fi dat-o lui Kovesi: 'Nici Poliţia nu minte, nici eu nu mint'

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat marti, referindu-se la plata avionului pentru repatrierea fostului director...399

12 dec 03:07PoliticăPrimăria Medgidia acordă peste 3.000 de tichete sociale

Sărbătorile de iarnă se apropie și ca în fiecare an, în această perioadă Primăria Municipiului Medgidia...155

12 dec 03:02PoliticăProiectul miniporturilor turistice pe Dunăre, din județul Constanța, a picat!

Constanța nu va mai avea miniporturi! ”Povestea unui eșec răsunător, dar ascuns până astăzi de ochii lumii:...328

12 dec 03:07PoliticăComisia juridică a modificat legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, raport de adoptare unui proiect care modifică legea pentru...322

12 dec 03:06PoliticăFostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, eliberat condiţionat

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost eliberat condiţionat din...214

Monden
12 dec 00:00MondenPrima imagine cu Florin Busuioc după infarct. Ce bine arată prezentatorul Pro Tv

La o lună de la infarctul suferit pe scenă la Craiova, Florin Busuioc şi-a revenit miraculos. Omul de televiziune nu...82

12 dec 00:00MondenIulia Albu a plecat de la Kanal D. Unde desfiinţează vedetele acum

Cea mai temută jurată de la "Bravo, ai stil" a ieşit din juriul emisiunii de la Kanal D şi din toate proiectele cu...82

12 dec 00:00MondenGrigore Leșe, criză de nervi la un concert! S-a oprit din cântat să-și certe spectatorii

În loc de muzică, s-au ales cu scandal! Grigore Leșe a făcut o adevărată criză de nervi vineri, în timpul unui...79

12 dec 00:00Monden35 de ani fără Amza Pellea. Ce gest a făcut Nea Mărin când s-a născut fiica sa

Amza Pellea a fost unul dintre actorii cei mai dăruiţi ai scenei româneşti. Este iubit și astăzi, chiar dacă au...79

12 dec 00:00MondenMara Bănică, operaţie nouă la sâni: „Am trecut prin cea mai lungă intervenţie din viaţa mea“

Frumuseţea cere sacrificii! Mara Bănică a stat şapte ore sub anestezie generală pentru o nouă operaţie la sâni....83

12 dec 18:57MondenMeghan Markle a strălucit într-o rochie neagră, pe un umăr. A gafat-o cu manichiura, în schimb

Apariţia Ducesei de Sussex pe scena Premiilor British Fashion i-a lăsat pe toţi fără suflare. Fără nicio...81

12 dec 00:00MondenToto Cutugno a cântat „Ciobănaș cu 300 de oi” la Bucureşti

Cântăreţul italian Toto Cutugno (75 ani) a fost invitat, duminică seară, în cadrul ”Concursului Naţional Gala...74

12 dec 00:00MondenMeryl Streep va deveni bunică pentru prima oară la 69 de ani

Meryl Streep a aflat o veste îmbucurătoare! Celebra actriță va deveni în curând bunică pentru prima oară, fiica...80

12 dec 00:00MondenElton John se uită la televizor doar când vorbeşte Regina, în ziua de Crăciun

Sir Elton John, de 71 de ani, este un tip de modă veche. El a recunoscut recent că nu se uită aproape deloc la...79

12 dec 00:00MondenFilmul ''The Favourite'' a primit 14 nominalizări la Critics' Choice Awards

Comedia istorică ''The Favourite'' a primit cele mai multe nominalizări - 14 - la premiile Critics' Choice şi este...77

Mapamond
12 dec 00:00MapamondMarea Britanie: Votul asupra acordului de Brexit va fi reprogramat înainte de 21 ianuarie 2019

Deputaţii britanici vor supune la vot acordul de Brexit încheiat de guvernul Theresei May cu Uniunea Europeană...77

12 dec 00:00MapamondMatthew Boyse: Rusia nu şi-a abandonat interesele în Europa Centrală şi de Est

Rusia nu şi-a abandonat interesele şi continuă să îşi menţină o influenţă semnificativă în Europa Centrală...81

12 dec 00:00MapamondDiscursul lui Macron nu a convins, dar ''vestele galbene'' pierd din susţinere

Preşedintele francez Emmanuel Macron nu a convins o majoritate a francezilor cu discursul său susţinut luni seară...78

12 dec 00:00MapamondSUA: Trump afirmă că va recurge la armată pentru construirea zidului la graniţa cu Mexic dacă democraţii se vor opune

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că va ocoli Congresul şi va recurge la armată pentru...77

12 dec 00:00MapamondBrexit: Theresa May se întâlneşte marţi cu Mark Rutte şi Angela Merkel pentru a încerca să obţină asigurări suplimentare

Premierul britanic Theresa May începe marţi consultări cu liderii europeni pentru a încerca să obţină asigurări...75

12 dec 00:00MapamondSUA: Bărbat ce pregătea un atac asupra unei sinagogi, inspirat din Statul Islamic, inculpat de autorităţi

Autorităţile americane au inculpat un bărbat pentru susţinere acordată grupării Stat Islamic în timp ce pregătea...81

12 dec 00:00MapamondMadridul avertizează autorităţile catalane că-şi va relua atribuţiile de menţinere a ordinii în regiune

Guvernul spaniol a avertizat autorităţile separatiste din Catalonia că-şi va reinstitui autoritatea în ce priveşte...77

12 dec 00:00MapamondPeste 1.100 de militanţi pentru drepturile omului asasinaţi în perioada 2015-2017, potrivit unui raportor al ONU

Între 2015 şi 2017, "peste 1.100 de militanţi pentru drepturile omului au fost asasinaţi în lume pentru că au vrut...76

12 dec 00:00MapamondMarea Britanie: Poliţişti înarmaţi au reţinut un bărbat în curtea parlamentului

Poliţia britanică a reţinut marţi cu ajutorul armelor cu electroşocuri un bărbat în curtea parlamentului,...82

12 dec 00:00MapamondMai mulţi jurnalişti, printre care Khashoggi, distinşi cu titlul Personalitatea Anului de revista Time

Jurnalistul saudit asasinat Jamal Khashoggi, alături de alţi trei jurnalişti şi de un colectiv de redacţie al unui...83

Sănătate
12 dec 01:20SănătateAJUTAŢI-L PE VLĂDUŢ! Apel umanitar: Un băieţel de 6 ani, diagnosticat cu neuroblastom POATE FI SALVAT

Un băieţel de 6 ani poate fi salvat cu ajutorul dumneavoastră. Vlăduţ Cîrciu, copilul colegului nostru Sorin, a...86

7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...662

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1472

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...612

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...955

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1280

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...830

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...792

19 noi 01:48SănătateConcurs la Spitalul Medgidia! Iată ce post este disponibil

Spitalul Municipal Medgida organizează, în luna decembrie, concurs pentru ocuparea postului de asistent medical cu...2899

15 noi 17:21SănătateFundaţia Baylor Marea Neagră nu a primit autorizarea privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...1129