rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

INTERVIU – despre probleme, despre Parcul Tăbăcărie

Mihaela Andrei, consilier municipal PNL: Îmi vreau parcul înapoi, domnule primar!

Mihaela Andrei

Mihaela Andrei este consilier local municipal la primul mandat. Anterior, a fost consilier judeţean, tot din partea PNL. Care sunt diferenţele între Consiliul Local şi cel Judeţean, dar şi cu ce probleme se confruntă oraşul – a explicat liberala în cadrul unui scurt interviu acordat cotidianului “Replica” de Constanţa, Mihaela Andrei insistând, printre altele, asupra unui subiect dureros pentru mulţi: parcul unde a fost construit un mall!

Reporter: Sunteţi consilier la primul mandat în Consiliul Local Municipal Constanţa. Anterior, aţi fost consilier judeţean. Ce diferenţe aţi constatat?

Mihaela Andrei: În mandatul de consilier judeţean am făcut parte din Comisia economică, transporturi şi administraţie portuară, comisie care nu a fost funcţională şi de-abia spre sfârşitul mandatului meu am făcut parte din Comisia Juridică. Singura diferenţă între cele 2 mandate este că în mandatul de consilier local, în cadrul comisiei de urbanism din care fac parte, chiar se lucrează.

Sunt păreri pro şi contra, arhitecutl şef participă la toate comisiile de urbanism, se pun la dispoziţie de către inspectorii din cadrul Direcţiei de urbanism toate înscrisurile necesare pentru a putea vota în cunoştinţă de cauză, se organizează comisii reunite între comisia de urbanism din care fac parte şi comisia tehnică de urbanism.

Asemănări sunt multe: Proiectele de pe ordinea de zi aparţin în totalitate primarului. Ordinea de zi este întocmita doar de către primar. Orice încercare de-a mea sau a colegilor mei, de a introduce un proiect pe ordinea de zi, a fost categoric ignorată sau respinsă de către primar, contrar prevederilor Legii administratiei publice locale şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Local.

Primarul conduce şi cheltuie banii constănţenilor numai, şi repet numai, aşa cum consideră domnul primar ca este prioritar şi necesar pentru bunăstarea oraşului şi a constănţenilor. Şedinţele de consiliu local sunt o formalitate pentru domnul primar, pentru că aşa prevede legea, că altfel, aceste şedinţe nu ar mai fi fost ţinute niciodata.

Rep.: Până în prezent, câte proiecte aţi reuşit să iniţiaţi la nivelul CLM şi ce soartă au avut acestea?

M.A.: Până în prezent, împreună cu toţi colegii mei consilieri din PNL am depus 14 proiecte de hotărâre; nici unul din aceste proiecte nu au fost trecute pe ordinea de zi. Primul proiect al subsemnatei, consilier Mihaela Andrei a fost depus în anul 2016 şi avea ca obiect: “Reamenjarea Parcului Tăbăcăriei”. Pe lângă amenajarea cu rulouri de gazon, flori, refacerea podetelor, reabilitarea malurilor etc., am propus şi montarea unui parc “tip Aventura”, pentru petrecerea timpului liber de către constănţeni. Suntem în noiembrie 2018, au trecut 2 ani şi nu s-a întâmplat nimic. Achiziţionarea de steaguri în valoare de 200 000 lei, a reprezentat o mai mare prioritate pentru domnul primar.

Rep.: Credeţi că activitatea Consiliului Local este eficientă? Dar a Primăriei Constanţa?

M.A.: Nu, nu cred că activitatea primăriei este eficientă şi nici activitatea Consiliului local. Consilierii locali ai PNL singuri nu pot bloca proiectele pe care primarul le trece pe ordinea de zi, iar proiectele iniţiate de către consilierii locali ai PNL sunt blocate de către primarul Constanţei. Atât timp cât primarul este şi preşedintele executiv al PSD, nu este posibil ca activitatea Consiliului local să fie eficientă. În altă ordine de idei, şedinţele Consiliul local sunt defectuoase şi urmare a modului în care acestea se desfăşoară, primarul stă pe scenă şi ne transmite tacit: “eu sunt şeful”.

Când în realitate, conform Legii administraţiei publice, primarul trebuie să prezinte rapoarte de activitate în faţa Consiliului local, iar Consiliul local evaluează activitatea primarului şi în nici un caz invers. Acesta este şi motivul pentru care nu este şi nici nu va fi în acest mandat eficientă activitatea primăriei sau a consiliului local.

Rep.: Se tot discută despre traficul din Constanţa, se are în vedere sistematizarea circulaţiei. Care este părerea dvs.?

M.A.: În ceea ce priveşte sistematizarea traficului din Constanţa, Analiza intersecţiilor se realizează în funcţie de complexitatea acestora avându-se în vedere asigurarea unui grad cât mai ridicat de siguranţă a traficului care tranzitează intersecţia.

Proiectarea intersecţiilor trebuie să aibă la bază o analiză temeinică întrucât acestea prezintă un grad ridicat de pericol de producere a evenimentelor rutiere (accidente). Astfel, pentru identificarea soluţiilor de fluidizare a circulaţiei este necesară realizarea unei analize a situaţiei existente. Proiectarea intersecţiilor se face ţinând cont de planul urbanistic general (PUG) al localităţii şi de studiul de trafic.

Însă noi avem un PUG vechi de 20 ani. Un alt eşec al administraţiei actuale. Oare cum am putea să facem studii în baza acestuia? Inginerii de trafic sunt responsabili cu asigurarea parametrilor de calitate şi cu identificarea strategiilor de dezvoltare a infrastructurilor de transport şi de sistematizare a circulaţiei.

Însă probabil că iar nu este o prioritate pentru domnul primar. Menţionez că în cadrul comisiei de urbanism am solicitat şi insistat, un an de zile, să se traseze trecerea de pietoni din dreptul mall-ului din parcul Tăbăcăriei. Le-a trebuit celor de SC Confort Urban 1 an să traseze o trecere de pietoni, am mari dubii că această sistematizare a circulaţiei va fi făcută în acest mandat.

Rep.: Care sunt, după părerea dvs., cele mai grave probleme ale urbei (în afară de trafic) şi ce soluţii propuneţi?

M.A.: Cele mai grave probleme ale urbei… sunt foarte multe! Dacă mă întrebaţi care sunt prioritare, vă spun aşa: noi constănţenii asistăm neputincioşi cum oraşul se degradează în fiecare zi. Am încetat de foarte mult timp să ne dorim, un “smart city”, aşa cum se întâmplă în oraşele din vest, ca de exemplu Oradea, pentru că noi nu trăim nici măcar într-o normalitate.

Noi constănţenii nu avem bază în Constanţa, deci nu putem vorbi de “Incubator de soluţii digitale”, nu putem vorbi de digitalizarea programului de transport, nu putem vorbi de “ Planningwiz Online 3 D Roomplanner” Ştiţi că la Timişoara s-a deschis o fabrică de senzori pentru industria spaţială? Pentru noi toate acestea sunt “science fiction”.

Normalitate înseamnă în primul rând, siguranţa cetăţenilor şi nu neapărat prin întărirea poliţiei locale ci prin curăţarea strazilor de câinii vagabonzi, iluminare decentă, securizarea cablurilor electrice, curăţenie, reabilitarea străzilor, a trotuarelor, refacerea spaţiilor verzi, a scuarelor părăsite de foarte mulţii ani, a construirii unui spital municipal decent, a creării cadrului necesar pentru educaţie în care copiii noştri să înveţe în clase cu maxim 20 de copii, cu săli de sport adecvate, căldură şi apă caldă cu sisteme moderne pentru furnizarea acestora, sisteme ce ar duce la înjumătăţirea facturii la întreţinere, pieţe normale, decente, curate, parcurile de asemenea sunt atât de importante.

Şi daca tot s-a lansat acum dezbaterea publică, legat de ce am vrea noi constănţenii să se întâmple în parcul Tăbăcăriei şi pentru că tot a fost primul meu proiect în calitate de consilier local, am să-mi spun şi eu opinia: Îmi vreau parcul înapoi, domnule primar! Aşa cum era acum 30 de ani şi mă jucam şi mă plimbam cu drag acolo. Măcar aşa cum a fost acum 30 de ani, dacă o peisagistică mai modernă este prea mult pentru administraţia actuală.

A.C.

sâmbătă, 24 noiembrie 20182391
Comentarii

00Constantean(25 noi 23:24)
Frateee, dar urata mai e si atotstiutoarea asta, care ne da atatea lectii
01Urata mai este asta(25 noi 22:15)
Cine a ales-o pe urata?
02Victor Constantin(25 noi 20:59)
Nu e prea inteligenta...
03Constantean(25 noi 15:36)
De ce se ste rg ko men tu ri le, sun te ti al ba ne zi ?
03@Coleg(25 noi 14:11)
I-ai tras-o?
72Coleg(25 noi 13:37)
Pentru toti retardatii care vorbesc in necunostinta de cauza. Mihaela Andrei este una din cele mai competente consiliere si una din cele mai competente colege. Tine-o tot asa Mihaela!
33Cetatean(25 noi 13:10)
Felicitari Mihaela!
114Coleg(25 noi 00:17)
Tatal frumoasei Mihaela Andrei este presedinte al unei organizatii PSD, iar fostul sot UNPR. Tot prin tatal psd-ist a fost angajata la port unde ascute creioane si isi pileste unghiile. Pe langa frumusetea evidenta, se remarca si prin inteligenta sclipitoare. Va las sa puneti singuri ghilimele.
09cetatean(24 noi 21:59)
interziceti circulatia tirurilor in oras , se circula groaznic pe b-dul Aurel Vlaicu , camioanele mari circula cu viteza si nu sunt verificate de nimeni,cum e posibil sa nu ei nici o masura de siguranta , chiar nu se sesizeaza nimeni?
111Sobolanul DeBola(24 noi 14:19)
Eu sunt Bola cel vestit, Sobolanul cel mai mic, La PNL Constanta sunt vedeta, Cand beau zici ca sunt o racheta!
214opa(24 noi 13:49)
Cucoana dar locuri de joaca avem pt copiii, terenuri de sport pt adolescenti..Siktir cu liberalii tai rosii!!! Ps.Succese la vara la inchireat de sezloange ca asta fac toti liberalii.
217Pion(24 noi 13:33)
Esti modesta. Doar parcul? Eu imi vreau orasul. Orasul ala pe care nu-l mai recunosc, de frumos ce a devenit.
214Lica(24 noi 12:36)
Mihaela draga, consilierii PSD in cardasie cu consilierii PNL colegi tai, gen Cupsa si altii au distrus orasul asta.
115Cainii latra(24 noi 11:16)
...PSD-ul trece.
27Draga Mihaela(24 noi 11:03)
Dati-as parcul inapoi !
59anonimus(24 noi 10:27)
fatalaul o sa ne vinda si sufletul...
112Doar interese !(24 noi 10:17)
...daca acei consilieri si-ar fi facut treaba si ar fi sarit la gatul hotilor...Constanta ar fi aratat altfel...dar s-au complacut...orasul arata mizerabil...cenusiu...fara parcari...fara verdeata...fara flori vara...intunecos...cu maidanezi la colt de strada...si mai nou cu trotuare pline de popice...popicele Babu-inului semianalfabet...
116Joc de glezne in PNL(24 noi 10:03)
PNL,PSD,ALDE tot un drak.Toti fura impreuna si acum vor sa ne dea impresia ca se cearta intre ei.Huooo PNL,ati furat impreuna cu Mazare si Fagadau ! Huooo !
511Trafic in Constanta(24 noi 09:59)
Cati bani a luat Babu spaga sa le dea la aia de langa Vivo sa blocheze circulatia de 1 luna. Acolo e spaga clara si Babu e omul, ca el nu merge pe varianta ce il intereseaza de restul de cetateni. DEMISIA FAGABOU pentru oamenii pe care ii promoveaza
109Un admirator(24 noi 09:29)
Bravo doamna Mihaela! Acesti oameni care vorbesc urat sunt niste invidiosi. Succes pe mai departe!
213Pt. 5:16(24 noi 09:27)
Psd-ul local este in fes tat de al banezi. La varf, acolo unde se iau deciziile si se imparte cascavalul. Huooo!
414e clar(24 noi 08:50)
cam asta e opozitia, multa gargara si nimic clar asta e esenta interviului! Realiatatea este ca vor sa mai fure si ei daca mai ramane ceva de la astia!
425Noi avem opozitie?(24 noi 08:39)
De ce nu apelezi la domnul Hasotti sa-ti dea parcul inapoi? Voi va numiti opozitie? Ce a facut PNL ulu cand Mazare macelarea Constanta? Unde au fost cei din opozitie cand gasca mazarista mutila si sufoca orasul?
1712Mokan psd(24 noi 05:16)
Mooye psd mooye psd mooye psd . Ti ai dreaq de asistati hoti si koorve
mai mult...Replica
24 apr 15:18ReplicaATENȚIE! ACCES RESTRICȚIONAT ÎN ZONA PENINSULARĂ, de pe 6 mai!

De pe 6 mai 2019 se restricționează accesul în zona peninsulară! Potrivit regulamentului de acces, zona peninsulară...1848

24 apr 13:20ReplicaDOSAR PENAL în cazul bărbatului care strângea bani pe Facebook pentru reabilitarea Cazinoului!2739
24 apr 10:45ReplicaPERICOL pentru PARTICIPANȚII la TRAFIC! ȘICANĂRI pe SOVEJA3027
24 apr 15:17ReplicaVIDEO. Florin Spătaru, director în cadrul Şantierului Naval Mangalia: Nu aducem străini la Şantierul Damen

Șantierul Naval Damen își propune să se dezvolte în ceea ce privește construirea navelor prototip, fie de...1903

24 apr 15:20ReplicaNorul de praf saharian a ajuns la Constanța! VIDEO1419
24 apr 09:22ReplicaJAF ca-n FILME în Constanța! Casier LEGAT de un individ cu cască de motociclist pe cap3806
24 apr 09:35ReplicaAccident rutier la Mihail Kogălniceanu

Cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța au fost solicitate să intervină, miercuri,...3541

24 apr 08:32ReplicaAccident rutier TERIBIL în Constanța: o persoană în COMĂ! VIDEO3967
exclusiv24 apr 10:07ReplicaFosta şefă a creşelor trăieşte un COŞMAR: ‘De două săptămâni NU ŞTIU NIMIC DE COPILUL MEU! L-a luat fostul soţ cu forţa!’5358
24 apr 10:45ReplicaScandal la Rig Service, în plină procedură de licitaţie pentru un mega-contract. Ce declară Florin Cârstocea!

Scandal la compania Rig Service, în plin proces de participare la o licitaţie de circa 1 miliard de lei, valabil pe o...3350

24 apr 00:00ReplicaPrimăria Constanţa PIERDE pe bandă rulantă procesele pentru recuperarea subvenţiilor la căldură plătite ILEGAL1887
24 apr 00:00ReplicaUn SCELERAT din Constanţa s-a apucat să-şi PIPĂIE NEPOATA după ce a întreţinut relaţii SEXUALE cu FIICA!2713
Vremea
8.8°8.2° - 8.8° miercuri, 24 aprilie 2019
cer seninUmiditate: 76%
Vânt: 3.72 m/s din ESE
Presiune: 1027.25 milibari

Loto
6/49212324263547
5/4042632333414
joker13163339448
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 apr 00:00SportAlaves - Barcelona 0-2. Goluri: Alena și Luis Suarez

Catalanii au mai făcut un pas către titlul din La Liga, după ce s-au impus pe terenul bascilor de la Alaves. Alena...239

24 apr 00:00SportShane Long a marcat cel mai rapid gol din istoria Premier League. Irlandezul a înscris în secunda 7

Shane Long a deschis scorul în secunda 7 a partidei dintre Watford şi Southampton şi a devenit astfel marcatorul...290

24 apr 00:00SportSimona Halep s-a retras de la Stuttgart! Decizia de ultim moment a româncei: „Sunt obosită fizic și mental, am dat totul în Fed Cup”

...361

24 apr 00:00SportRăzvan Lucescu e categoric: „Poate-n România mă întorc, dar niciodată la națională!”

Răzvan Lucescu, 50 de ani, a povestit ce impact are succesul uriaș de la PAOK Salonic asupra lui ca om, ca antrenor...325

Local
24 apr 00:50LocalAccident rutier grav la Tulcea: o victimă, preluată de elicopter și transportată la spitalul din Constanța. FOTO/ VIDEO

Un teribil accident rutier a avut loc marți, 23 aprilie a.c., între localitățile Cataloi și Nalbant din județul...968

24 apr 00:37LocalBărbat din Constanța, prins beat la volan în Ialomița

Doi bărbați de 30 și 32 de ani, unul din județul Constanța și celălalt din comuna Bordușani (Ialomița), au fost...452

24 apr 00:37LocalModificări în trafic, la intrare în staţiunea Mamaia!

Începând de marţi, 23 aprilie 2019, traficul rutier din zona Perla (intersecţia bulevardul Mamaia - bulevardul Aurel...1176

24 apr 00:38LocalÎn cartierul Anadalchioi va ‘răsări’ un ansamblu reziențial

În cartierul Anadalchioi din Constanța se propun investiții, mai exact un întreg cartier rezidențial verde ce...1849

24 apr 00:41Local'Parcarea Verde' din zona Spitalului Județean, care n-a fost verde vreodată, se închide temporar

„Parcarea Verde“ din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei“ Constanța va fi...873

24 apr 00:41LocalSf Gheorghe nu se sărbătoreşte pe 23 aprilie. Ce spun reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului

Anul acesta, BOR a schimbat data la care se sărbătorește Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Slujba prăznuirii Sf...871

24 apr 00:58LocalCurs de gastronomie la Piața de Pește din Năvodari

Piața de pește din Năvodari a găzduit, sâmbătă, 20 aprilie a.c., un curs de gastronomie pentru cei care vor să...455

24 apr 00:58LocalCOMERȚUL ILICIT CU FLORI, în atenția Poliției Locale Constanța

În perioada 16 – 21 aprilie a.c. lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei...433

24 apr 00:18LocalTânărul care a FUGIT de sub ESCORTA POLIȚIEI, PRINS din nou la FURAT!

Oamenii legii de la malul mării au prins un tânăr, suspectat că a spart mai multe locuințe, atât în municipiu...2478

24 apr 00:59LocalLinia turistică City Tour, introdusă la Constanța în minivacanța de 1 Mai

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța anunță publicul călător că în minivacanța 26 aprilie – 05 mai...402

Politică
24 apr 01:03PoliticăDecizie NEAȘTEPTATĂ pentru Augustin Lazăr, pe final de mandat - ANUNȚUL Curții de Apel Alba în procesul Lazăr - Ministerul Justiției

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, marți, ca inadmisibile cele trei cereri de intervenţie accesorie formulate în...734

24 apr 00:17PoliticăReacţie fulminantă a lui Brăiloiu, după declaraţiile lui Iohannis: 'Nu are ţinută de preşedinte; bambilici să joace cu nepoţii, dacă îi are'

Preşedintele României Klaus Iohannis a anunţat, într-o conferinţă de presă, că nu ia act de demisiile...2559

24 apr 00:54PoliticăOlguţa Vasilescu: 'Nu ştiu dacă un profesor de fizică stabileşte cine are sau nu pregătire să fie ministru'

Deputatul Lia Olguţa Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD, reacţionează la refuzul preşedintelui de a numi noii...576

24 apr 00:53PoliticăReacția lui Codrin Ștefănescu la respingerea miniștrilor: 'Iohannis se crede vătaf pe moșie'

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, în urma deciziei președintelui...497

24 apr 01:02PoliticăComisia specială a respins toate amendamentele depuse de Opoziţie la proiectul de modificare a Codului penal

Comisia specială parlamentară pe domeniul justiţiei a aprobat, marţi, raportul la proiectul de modificare a Codului...309

24 apr 00:16PoliticăKlaus Iohannis i-a RESPINS pe cei trei miniştri propuşi de PSD

Klaus Iohannis a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu ia act de demisiile miniştrilor Fondurilor Europene...1372

24 apr 20:37PoliticăFemeile liberale din Constanţa, acţiune umanitară la Poarta Albă

Organizația Femeilor Liberale Județul Constanța a participat marți, 23 aprilie a.c., la o acțiune umanitară de...694

24 apr 00:59PoliticăAnunţ de la Primărie: Începe DERATIZAREA în Constanța!

Primăria Municipiului Constanța a demarat, luni, 23 aprilie a.c., acțiunile de deratizare. În cursul acestei...466

24 apr 01:01PoliticăȘerban Nicolae, sarcastic după achitarea lui Tăriceanu: 'Importantă va fi scrisoarea Ambasadelor. MCV-ul. Îngrijorările lui Weber, Juncker și Timmermans'

Senatorul PSD Șerban Nicolae reacționează după ce Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat ieri definitiv de ÎCCJ...446

24 apr 01:01PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, prima REACŢIE după achitarea definitivă: 'Bucuria mea este parţială'

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, are o primă reacţie la decizia ÎCCJ prin care a fost achitat...646

Monden
24 apr 00:00MondenDelia este „Vedeta anului”! Artista va fi premiată pentru întreaga carieră

Una dintre cele mai îndrăgite soliste de la noi, Delia va fi premiată pentru întreaga carieră muzicală miercuri,...229

24 apr 00:00MondenChef Sorin Bontea face echipă cu familia sa în bucătărie

În noul sezon al show-ului culinar Chefi la cuțite, Sorin Bontea, jurat al emisiunii, a mărturisit cum se împart...241

24 apr 00:00MondenLa o cafea cu Marius Manole. Actorul se întâlnește cu fanii la un restaurant din București

Unul dintre cei mai prolifici actori români, care joacă în momentul de față în zeci de spectacole, Marius Manole...181

24 apr 00:00MondenDivorțul ar putea să o coste jumătate din avere pe Adele

Divorțul ar putea să o lase pe celebra cântăreață Adele fără jumătate din avere. În urmă cu câteva zile s-a...264

24 apr 00:00MondenSmiley, vizitat de oamenii celebrelor Rihanna, Madonna şi Beyonce. Ce “bombe” pune la cale artistul

Vizită istorică pentru industria muzicală românească. Hahaha Production organizează în luna mai #MusicJourney,...248

24 apr 00:50MondenBrigitte și Pastramă se tunează după „Ferma”. Iată ce operații estetice au făcut

Brigitte Năstase (42 de ani) și Florin Pastramă (40 de ani) nu s-au bucurat de prea multă relaxare în „Ferma”,...377

24 apr 00:00MondenKaty Perry a dat în mintea copiilor. S-a transformat în vrăjitoare malefică pentru o noapte

Katy Perry, în vârstă de 34 de ani, este o cântăreaţă căreia nu îi lipseşte creativitatea şi curajul de a...193

24 apr 00:00MondenNicolas Cage trebuie să plătească pensie alimentară pentru 4 zile de căsătorie

Nicolas Cage a divorțat în patru zile, dar n-a scăpat de pensia alimentară pe care legea o impune după desfacerea...296

24 apr 00:00MondenPrimul portret oficial al lui Louis de Cambridge. Micul prinţ a împlinit un an

În urmă cu fix un an, pe 23 aprilie 2018, Prinţul Harry şi Kate Middleton deveneau părinţi pentru a treia oară,...233

24 apr 00:00MondenUn volum de memorii al cântăreţului Prince, lansat în octombrie

Un volum care conţine memoriile neterminate ale cântăreţului american Prince, decedat în 2016, va fi publicat pe 29...187

Mapamond
24 apr 00:00MapamondSummitul Kim - Putin va avea loc joi

Liderul nord-coreean Kim Jong Un se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin joi, la Vladivostok, a anunţat...187

24 apr 00:00MapamondRusia perturbă navigaţia GPS în Crimeea şi în Marea Neagră

Rusia utilizează intens tehnologii de perturbare a sistemului de navigaţie prin satelit GPS în peninsula ucraineană...251

24 apr 00:00MapamondRepublica Moldova: Blocul ACUM îi invită, din nou, pe socialişti la discuţii

Blocul ACUM (Partidul Acţiune şi Solidaritate /PAS/ şi Platforma "Demnitate şi Adevăr" /PPDA/) i-a invitat, din...184

24 apr 00:00MapamondPreşedintele Trump va efectua vizite în luna iunie în Marea Britanie şi Franţa

Preşedintele american Donald Trump a acceptat invitaţia reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii...171

24 apr 00:00MapamondGruparea jihadistă Stat Islamic revendică atentatele din Sri Lanka

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atentatele comise duminică în Sri Lanka, în care au fost ucise cel...200

24 apr 00:00MapamondUNICEF: Cel puţin 45 de copii au fost ucişi în atentatele din Sri Lanka

Cel puţin 45 de copii şi adolescenţi, printre care şi un bebeluş de 18 luni, au fost ucişi în atentatele care au...183

24 apr 00:00MapamondComisia Europeană a evaluat modul în care Facebook, Google şi Twitter combat dezinformarea

Comisia Europeană a apreciat marţi că platformele Facebook, Google şi Twitter au făcut progrese în combaterea...174

24 apr 00:00MapamondSUA: O femeie din Wisconsin a predat pe Facebook lecţii despre fabricarea bombelor, în numele jihadiştilor

O femeie din Wisconsin a folosit conturi de Facebook pentru a preda lecţii despre fabricarea bombelor artizanale în...211

24 apr 00:00MapamondSri Lanka: Atentatele, comise „ca represalii la atacul de la Christchurch“, conform primelor elemente ale anchetei

Primele elemente ale anchetei referitoare la atentatele de duminică din Sri Lanka, al căror cel mai recent bilanţ a...206

24 apr 00:00MapamondAustralia: Sute de persoane evacuate din cauza unei scurgeri de gaze la Opera din Sydney

Aproximativ 500 de persoane au fost evacuate marţi din holul principal al Operei din Sydney (Sydney Opera House) şi...167

Sănătate
22 apr 00:47SănătateMinistrul Sănătăţii: Vom relua campania de vaccinare antirujeolă săptămâna viitoare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat luni, la Bistriţa, că săptămâna viitoare va fi reluată campania...329

19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1769

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1435

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...975

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1595

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...4165

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2483

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7462

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3246

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5153