REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Mihaela Huncă (Pro România): Vizitele neaşteptate în şcoli ale ministrului Educaţiei nu rezolvă nimic

Mihaela Huncă (Pro România): Vizitele neaşteptate în şcoli ale ministrului Educaţiei nu rezolvă nimic

Replica API 18 ianuarie 2020 | 00:00 509

Mihaela Huncă

Deputatul Pro România Mihaela Huncă a declarat, vineri, că vizitele inopinate în şcolile din mediul rural ale ministrului Educaţiei, Monica Anisie, nu au scopul de a îmbunătăţi condiţiile de învăţământ, ci doar sperie cadrele didactice.

"Rezolvă ceva vizitele neaşteptate ale Monicăi Anisie în şcoli? Am spus în repetate rânduri că actualul guvern este copia fostului guvern PSD. Vizitele neaşteptate ale ministrului Educaţiei în şcoli amintesc de vizitele nocturne ale fostului ministru PSD al Sănătăţii în spitale, în unităţile de primiri urgenţe, care nu au schimbat nimic din sistemul sănătăţii, ci au dus la câteva amenzi pentru nişte biete asistente medicale. În aceeaşi linie, ministrul Educaţiei, descoperă acum, prin vizite fulger, care îngrozesc pe cei care zilnic îşi fac meseria, numai ei ştiu cum într-un sistem muribund de care, culmea, numai Guvernul este vinovat", a afirmat Huncă.

Deputatul de Botoşani, care este cadru didactic şi fost inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, critică, de asemenea, decizia ministrului Educaţiei de a transmite adrese către primari prin care le cere finanţarea corespunzătoare a sistemului de educaţie, în condiţiile în care Guvernul nu a alocat 6% din PIB pentru învăţământ.

"Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a transmis, joi, o scrisoare deschisă tuturor primarilor în care le solicită finanţarea corespunzătoare a educaţiei în bugetele pentru anul 2020. (...) Vă amintiţi că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că în materie de investiţii şi priorităţi de la ministerul Educaţiei, dacă s-ar aloca 6% din PIB acestui domeniu, nu are ce să facă cu banii? Este inacceptabil ca, acum, ministrul să descopere, de fapt, realitatea din teritoriu: şcoli cu grupuri sanitare în curte, spaţii improprii desfăşurării actului de învăţământ, lipsuri şi lacune", a adăugat Huncă.

Aceasta consideră că "temele trebuiau făcute din timp, înainte ca PNL-ul să anunţe că are oameni capabili să gestioneze sistemul". AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamna, aveti dreptate ! Educatia nu are nevoie de exercitii de imagine, ci de investitii in infrastructura ! De asemenea sa se umble si la programele scolare , plaja orara,etc.
0
0
asta-i chiar proasta, se vede ca e dela Ponta, asa ar trebui sa faca toti ministrii sa-si miste korurile din scaunele calde de la bucuresti sa vada pe teren realitatea, degeaba aloca buget daca acesta e facut praf aiurea de smecerii din teritoriu. Si mai e ceva vizitele sa fie neanuntate sa nu apuce aia sa bage gunoiul sub pres!
0
1
Ce mentalitate de psd-ista imbecila are ''duamna''!
2
0
tara sunt la propriu, restul cladiri fregventate in sila de tineri,cu speranta parintilor ca poate poate or invata ceva acolo! invatatura e o spoiala facuta pt. salariu, profesori dezinteresati , slab pregatiti, golanie si mizerii !reformam invatamantul de trizeci de ani si vax!trebue reformata societatea,trebue reformat omul ,dar unde si cum!
1
1
de acord, ce atatea vizite ? sa frece menta si sa taie frunza la caini... e mult mai bine; de ce sa sperie sarmanii salariati ? daca incep sa-si faca treaba si sa se comporte civilizat ?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920