REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Mihai Busuioc, numit secretar general al Guvernului. Pe ce filieră ajungea, acum 2 ani, în conducerea Șantierului 2 Mai

Mihai Busuioc, numit secretar general al Guvernului. Pe ce filieră ajungea, acum 2 ani, în conducerea Șantierului 2 Mai

Replica API 5 ianuarie 2017 | 00:00 608

Mihai Busuioc este noul secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu, luată în prima ședință a noului Cabinet, care a avut loc miercuri, 4 ianuarie. Prin aceeași decizie semnată de Sorin Grindeanu, a încetat aplicabilitatea unei decizii din 14 septembrie a fostului premier Dacian Cioloș, prin care Florin Marius Tacu a exercitat atribuțiile secretarului general al Guvernului. De asemenea, printr-o altă decizie a lui Sorin Grindeanu, a încetat exercitarea, cu caracter temporar, de către Mihai Busuioc a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Conform agerpres.ro, cele două decizii au fost publicat miercuri seară în Monitorul Oficial.

Noul secretar general al Guvernului este nimeni altul decât cel care devenea, în urmă cu doi ani, membru în Consiliul de Administrație al Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia. Iată ce nota cotidianul “Replica” de Constanța la momentul respectiv: “Ioan Griguţă a fost revocat din Consiliul de Administraţie (CA) al Şantierului Naval 2 Mai SA Mangalia, după 5 ani de mandat, în locul său fiind numit Dan Lucian Georgescu, actual director al Goldterm SA. Odată cu Griguţă a fost scos din CA-ul şantierului controlat de stat, în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) de pe 19.12.2014, şi consilierul local PSD, ex-PDL, Marius Lucian Popescu, în locul acestuia fiind adus Mihai Busuioc, secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) condus de Liviu Dragnea (…) Lucrurile sunt mai complicate însă de atât, din moment ce secretarul general adjunct de la MDRAP ar fi, la rândul lui, membru PDL în Sectorul 4 şi unul din apropiaţii fostului lider Vasile Blaga. Informaţia a fost oferită vara aceasta chiar de deputatul Sebastian Ghiţă, care îi reproşa colegului Dragnea că menţine în sistem un membru PDL. În vârstă de 40 de ani, pedelistul Mihai Busuioc a mai fost administrator la Transgaz, dar şi director al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), de unde a fost preluat de Liviu Dragnea şi numit secretar general adjunct la MDRAP”. Articolul complet: AICI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Santierul ala este de fapt un birou,niste unii care fac contracte de inchiriere cu rapanosii de la Daewoo Mangalia si atata. Scopul lor este ca cei cativa barosani sa aiba bani ,de restul se poate spune ca e zero.
1
0
Numai lichele ne conduc destinele.De accea cei care mai pot se duc in toata lumea unde le e respectata persoana si munca.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369