REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mihai Constantinescu este în moarte cerebrală

Mihai Constantinescu este în moarte cerebrală

Replica API 15 mai 2019 | 18:36 490

Mihai Constantinescu

Starea lui Mihai Constantinescu nu este deloc bună, iar prognoza de viață nu este nici ea optimistă. Artistul de 73 de ani a ajuns la Spitalul Floreasca după ce a suferit un stop cardio-respirator în dimineața de luni, 13 mai. Medicii l-au resuscitat între 10 și 20 de minute și l-au dus la unitatea medicală, unde se află la Terapie Intensivă. Din păcate, starea lui nu s-a îmbunătățit, iar în timpul nopții a mai suferit un al doilea stop cardio-respirator. Surse medicale spun că Mihai Constantinescu se află acum în moarte cerebrală.

Atât ministrul Sănătății Sorina Pintea, cât și fosta soție a artistului, Mihaela Constantinescu, au declarat că situația lui nu este deloc bună și că pronosticul de viață este rezervat.

"Artistul, din păcate, se află în stare foarte gravă la Terapie Intensivă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El a fost internat ieri dimineaţă, a venit în UPU în stop cardiorespirator, a fost resuscitat, intubat, se află la Terapie Intensivă", a precizat ministrul, potrivit Agerpres.

Alte surse medicale au spus că Mihai Constantinescu este în moarte cerebrală.

Moartea cerebrală este un proces ireversibil din cauza absenţei circulaţiei cerebrale, urmată de procese ireversibile de necrozare a neuronilor.

“Diagnosticul de moarte cerebrală se face de o echipă medicală complet independentă de medicul curant, de coordonatorul de transplant sau de echipa de prelevare. Legislaţia din România permite stabilirea acestui diagnostic de către medicul primar neurochirurg, neurolog sau anestezist. Examinarea clinică pentru evidenţierea reflexelor de trunchi cerebral şi paraclinică EEG este obigatorie şi se face la un interval de minimum 6 ore pentru adult şi 12 ore pentru copil. Accidentele vasculare cerebrale hemoragice, anevrisme de artere cerebrala rupte, accidentele vasculare ischemice, traumatismele cranio-cerebrale din accidente rutiere sunt cele mai dese cauze care duc la instalarea morţii cerebrale”, a spus dr. Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant din Bihor, pentru cei de la Adevărul.

click.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu-l ascult pe zongoristul de Constantinescu nu inseamna ca sunt manelist bai limbricule! Habar n-ai tu cata si ce muzica stiu eu, asa ca du-te si latra in alta parte!
2
2
Sa ne rugam ptr sanatatea lui !a avut o prezenta discreta si un talent deosebit----sanatate multa
4
2
"Retard" este in engleza. "Retardat" este in romana! Cand vrei sa pui la punct pe cineva, fa-o dupa ce te-ai documentat. Altfel, cazi in penibil rau de tot! Legat de ideea de baza din mesajul tau, da, ai dreptate. Este un om si un cantaret de apreciat. Merita sa isi revina si sa ramana printre noi mult timp de acum inainte.
3
0
ce bou esti ma tu...manelistule! du te dracului si asculta pe guta! retard borat ce esti! omul asta este un cantaret de exceptie! lasa ca vine din umra anra,smaily si toate vedetele de azi! idiotule!
2
2
Mare paguba-n ciuperci!!!
3
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614