REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mihai Covaliu: 'România trebuie să-i declare de interes naţional pe sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice'

Mihai Covaliu: 'România trebuie să-i declare de interes naţional pe sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice'

Replica API 31 martie 2020 | 00:00 1045

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, luni, că România ar trebui să-i declare "de interes naţional" pe sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice şi pe cei în curs de calificare, întrecerea de anul viitor de la Tokyo având o însemnătate aparte.

"Ar trebui să se ţină cont de sportivii care sunt deja calificaţi (la JO) şi de cei care sunt în curs de calificare şi România ar trebui să-i declare de interes naţional, ca şi alte ţări. Asta înseamnă un regim special de reluare a pregătirii, să fie trataţi corespunzător. Italia a făcut un asemenea gest, ţările în care sportul chiar contează şi e un ambasador au luat această măsură de a-şi proteja sportivii care le reprezintă şi mi-aş dori se întâmple şi în România acest lucru", a declarat Covaliu.

Oficialul COSR consideră că naţiunile care vor avea grijă de sportivi şi vor încerca să diminueze impactul negativ al crizei provocate de pandemia de COVID-19 vor avea câştig de cauză la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"E vorba de atenţia pe care statul ar trebui să o acorde acestor sportivi, care anul viitor vor reprezenta România la Jocurile Olimpice, după această perioadă. Ne aflăm într-o perioadă dificilă, am înţeles, am oprit pregătirea, dar statul trebuie să ţină cont de acest fapt, că aceşti sportivi, un segment mic, trebuie să devină de interes naţional. E nevoie de sprijin financiar, de o nouă strategie în ceea ce priveşte pregătirea în regim special atunci când aceasta se va putea relua. Este foarte important, pentru că aceste Jocuri Olimpice vor avea o încărcătură specială, ţinând cont că vin după această amânare şi rezultatele vor avea un impact asupra societăţii. Cine va acorda atenţie sportivilor va avea şi rezultate. România trebuie să acorde atenţia cuvenită sportivilor care şi-au întrerupt pregătirea, totul s-a amânat. Cine va şti să minimalizeze impactul acestei crize, va avea câştig de cauză la Jocurile Olimpice. Noi suntem gata împreună cu federaţiile să facem această strategie pentru a depăşi acest moment greu pentru sportul din România", a mai spus Mihai Covaliu.

Referitor la noile date stabilite de Comitetul Internaţional Olimpic pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, Covaliu a spus că este bine că decizia a venit devreme pentru a reanaliza strategia privind pregătirea şi calificarea sportivilor: "E practic vorba despre o amânare cu un an a Jocurilor Olimpice, este vorba doar de o zi diferenţă. Decizia a fost luată, aşa cum anunţase şi preşedintele CIO, Thomas Bach, cu acordul federaţiilor sportive internaţionale. Problema era perioada în care această competiţie putea avea loc, şi iată că nu diferă mult faţă de perioada iniţială, începe cu o zi mai devreme. E bine că acest mesaj a venit acum, pentru că avem orizontul în care trebuie să refacem strategia şi planul de pregătiri pentru Jocurile Olimpice. În momentul în care vom primi sistemele de calificare va trebui să stabilim şi strategia pentru următorul an, până la Jocurile Olimpice".

Toate loturile naţionale şi olimpice ale României şi-au întrerupt în totalitate pregătirile centralizate în 22 martie, toţi sportivii aflându-se în acest moment la locuinţele lor.

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei de coronavirus, se vor desfăşura între 23 iulie şi 8 august 2021, au anunţat luni CIO şi Comitetul japonez de organizare.

Noua perioadă de desfăşurare a competiţiei a fost preferată celorlalte variante avansate, inclusiv desfăşurarea competiţiei în primăvara anului viitor, pentru a se evita astfel provocarea unor perturbări majore în calendarul sportiv internaţional şi a reduce la minimum provocările logistice cărora vor trebui să le facă faţă organizatorii.

Jocurile Olimpice urmau să se dispute iniţial în perioada 24 iulie - 9 august 2020 în capitala japoneză, dar au fost amânate pentru prima data în istorie, din cauza răspândirii continue a noului coronavirus, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu cer in mod expres dlui Covaliu ca pe lista dansului sa le treaca si pe fetele mele am doua pe Bd Aurel Vlaicu un in fata la Kaufland tura de noapte una la sesiul dintre Kaufland si Vivo tura de zi, cea de la intrarea de la Mercedes doar tura de zi face Fifi si Lili tura de noapte deci pe ROTA si cele trei de pe Tomis de langa pepinera ture mixte oricum una e pe traseu va pot confirma toti politistii cu raie de la sectia 3. Deci va rog dle Covaliu includeti si lotul meu de sportive ca ating niste performante ca nu mai stiu ce sa fac cu banii pe care clientii ii ofera nu mai vb de tipsuri
6
0
Altceva ??? Dar, la educatie si sanatate se gandeste cineva ???
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367