REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mihai Daraban a conferenţiat la Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa

Mihai Daraban a conferenţiat la Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa

Replica API 13 mai 2017 | 00:00 271

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban a susţinut o conferinţă la Universitatea „Andrei Şaguna” (UAȘ) în cea de-a doua zi a Sesiunii de Comunicări Științifice a Studenţilor şi a Cadrelor Didactice.

Sesiunea se desfășoară anual și a ajuns la ediția a XXV-a, antrenând o mare parte a studenţilor şi a cadrelor didactice şaguniste într-o activitate științifică ce are în fiecare an rezultate tot mai bune. De zece ani, de la aderarea României la Uniunea Europeană, programarea evenimentului științific în jurul datei de 9 Mai a avut rolul de a celebra ziua Uniunii Europene.

Pe parcursul a două zile – 11 și 12 mai – atât studenţii cât şi profesorii de la cele patru facultăţi ale UAŞ au avut prilejul de a-şi prezenta cele mai însemnate lucrări, care reflectă preocupări de cercetare în domeniul specializării lor. De asemenea, li s-a oferit prilejul de a se întâlni şi cu practicieni din diverse domenii, care să le lărgească orizontul cunoașterii.

Joi, 11 mai 2017, după deschiderea festivă, în plen, a sesiunii, au avut loc decernări de diplome pentru Voluntarul UAŞ al anului şi pentru absolvenţii cursurilor de prim ajutor.

Un alt reper important al sesiunii a fost deschiderea urnei în care studenții au introdus voturile lor pentru cele mai apreciate cadre didactice, la finalul unui tradiţional exerciţiu democratic. Acesta este mereu un moment emoţionant pentru profesori, care află către cine s-au îndreptat cele mai multe voturi pozitive ale studenţilor, clasificându-se astfel drept „Cei mai apreciaţi profesori şagunişti ai anului”.

Atelierul de lucru cu tema „România şi UE în viziunea studenţilor Erasmus” a marcat un deceniu de istorie comună a României şi Uniunii Europene şi tot atâţia ani de când primul student şagunist a beneficiat de studii în străinătate, cu ajutorul programului european Erasmus, la care UAŞ a aderat.

Studenţii şi-au continuat prezentarea lucrărilor pe secţiuni şi vineri, 12 mai, activităţile continuând cu un deosebit de important eveniment ştiinţific, conferinţa „România şi investiţiile străine”, susţinută de preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

Cu o clarviziune ce îi este proprie, Mihai Daraban a prezentat unui auditoriu foarte receptiv o panoramă necosmetizată a economiei româneşti, accentuând asupra importanţei capitalului străin şi arătând care sunt greşelile guvernărilor şi căile ce ar trebui urmate pentru optimizarea situaţiei capitalului autohton. Aplauzele entuziaste au cuantificat succesul de care se bucură întotdeauna întâlnirile periodice ale preşedintelui CCIR cu studenţii şagunişti.

Aşteptata festivitate de premiere a celor mai merituoase lucrări prezentate a avut loc după orele prânzului şi a marcat punctul final al celei de-a XXV-a ediţii a Sesiunii de Comunicări Științifice a Studenţilor şi a Cadrelor Didactice.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca conferentia la o Universitate de stat era o stire...
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614