REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mihai Leu, despre perioada generată de coronavirus! VIDEO

Mihai Leu, despre perioada generată de coronavirus! VIDEO

Replica API 8 aprilie 2020 | 00:00 1731

Deoarece este o perioada dificilă pentru toată lumea, iar izolarea a devenit un chin pentru persoanele mai puțin optimiste, ne-am gândit să continuăm seria interviurilor online cu o emblemă a boxului românesc și internațional. Este vorba despre primul român care a cucerit titlul mondial la box profesionist, versiunea WBO, în anul 1997, Mihai Leu. Fostul campion mondial la box profesionist este un om optimist, mereu cu zâmbetul pe buze și deschis oricărei inițiative caritabile.

În interviul acordat ne-a vorbit despre pasiunea lui, boxul, dar și despre altele. Mihai Leu este angrenat totodată, alături de alți sportivi, în mai multe campanii de ajutorare a oamenilor bolnavi de cancer. Nu a vrut să ofere numele celor implicați, deoarece sunt mai mulți și nu a vrut să omită pe cineva. Nu a vrut nici să țină un discurs elaborat pe această temă, tocmai pentru că este un om de o modestie rară, un campion adevărat, care luptă doar pe teren și face lucruri minunate, fără să le expună.

Mihai Leu: Trebuie să ne gândim la sănătatea noastră, dar și a celor din jurul nostru

Fostul sportiv a îndemnat pe toată lumea să respecte regulile impuse de autorități și că fiecare din noi, trebuie să ne gândim la sănătate, atât a noastră, cât și a celor din jurul nostru. „Nu place nimănui această perioadă, mai ales că nu poți să faci ceea ce îți dorești, dar am înțeles că asta este modalitatea prin care putem opri răspândirea acestui virus și atunci este foarte important ca noi toți să respectăm această indicație. Trebuie să ne gândim la sănătatea noastră, dar și la sănătatea celorlalți”, spune Mihai Leu.

În inima mea, boxul este pe primul loc

Fostul boxer nu a uitat nici de pasiunea sa, boxul. „În inima mea, boxul va rămâne întotdeauna pe locul 1. A fost profesia mea și am făcut-o cu foarte multă pasiune. Practic, m-am dăruit în totalitate acestui sport și va rămâne întotdeauna pe locul 1, dar după, pe locul 2, vine automobilismul”, a mai spus, Mihai Leu.

Un mare luptător, acum luptă și pentru persoanele care au nevoie de ajutor

Fostul mare sportiv a decis să se implice alături și de alți sportivi în campanii de ajutorare a bolnavilor, dar și a cadrelor medicale. „Eu și mulți alți sportivi , suntem implicați în mai multe proiecte de acest gen. Cred că este perioada în care spitalele au cel mai mare nevoie de ajutor. Sper că prin ceea ce facem noi, să mobilizăm oamenii să se gândească mai mult că, practic, prin ajutorul pe care îl oferim noi medicilor, ei la rândul lor ni-l dau nouă”, a mai spus Mihai Leu.

Ajutarea secției de Oncologie de la Spitalul Fundeni și Spitalul Marie Curie din Capitală, printre inițiative

Mihai Leu se bucură că în aceste momente se strâng rândurile și că poate ajuta, alături de alți oameni, persoanele aflate în suferință.„M-am implicat într-o campanie, alături de mai mulți sportivi pentru a ajuta Spitalul Marie Curie. De asemenea, pentru secția de Oncologie de la Spitalul Fundeni. Chiar dacă acest coronavirus este subiectul care a acaparat toată atenția, sunt foarte mulți bolnavi, care trebuie să facă tratamente în continuare, suntem oameni care trebuie operați în perioada asta și de aceea, trebuie să ne gândim totuși și la problemele acestea. Sunt mai mulți sportivi, nu vreau să dau nume, să nu omit pe cineva, sunt foarte mulți. Mă bucură faptul că oamenii strâng rândurile”, a mai precizat Mihai Leu.

Mai multe puteți urmări în videoclipul de mai jos:

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614