rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Mihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit despre relațiile dintre politicieni și partidele politice, cum afectează politicul administrația, dar a pus pe tapet și proiectele. Că este mult de muncă, știm și vedem bine cu toții. Însă, când și cum se vor rezolva problemele, mai ales cele legate de haosul din traficul rutier din Constanța? Care este relația cu primarul, cu șeful de partid, Bogdan Huțucă? Acestea, dar și alte detalii picante puteți urmări în materialul de mai jos, inclusiv cel video.

Sinteza primului an în fruntea Consiliului Județean Constanța

”A trecut un an și aproape jumătate, un an destul de greu, atipic, pentru că a trebuit să gestionăm o pandemie care nu a fost ușor de gestionat. Cu toate restricțiile și cu toate încorsetările vieții, de zi cu zi, trebuia să funcționeze instituțiile statului prin aceste condiții. Instituțiile de sănătate care au fost cele mai expuse acestor probleme, și vorbim de spitale și nu numai, și DGASPC-urile la care trebuia să ai toate rigurozitățile necesare și trebuia să impui anumite restricții. De asemenea trebuia să faci evaluări ale activității serviciilor, furnizare de Consiliu Județean și coordonarea unor servicii ale Consiliului Județean, care nu funcționau. Trebuia să pui în mișcare un aparat anchilozat al Consiliului Județean, timorat și demotivat. Trebuia să faci o evaluare foarte clară a instituțiilor, cum funcționează auditarea acestora, corectând din mers. Una e să ai un proiect, să începi de la zero, și alta e să corectezi anumite proiecte sau anumite proceduri de lucru ca să poți să funcționezi normal. Da, a fost un an destul de complicat, pe care l-am parcurs datorită experienței profesionale și a cunoștințelor manageriale, ca să nu creez crize, să nu creez disfuncționalități și totodată să implementăm proiecte pentru care oamenii ne-au votat”, a spus Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Despre congresul PNL: Sigur că am votat pro

”Sigur că se clamează multe lucruri de stabilitate, dar nu era momentul necesar, momentul în care nu funcționează ceva, trebuie să intervii chirurgical, pentru că altfel nu ai cum să funcționezi, nu ai cum să fi ceea ce ți-ai propus să fi și pentru ce te-au ales oamenii, și atunci lucrurile au fost luate clar, cu discernământ, chirurgical, și ai pus în mâna unui om, care conduce destinele Guvernului și ale României, și puterea politică pe care trebuie să și-o exercite, în așa fel încât să pui la dispoziția țării programul de guvernare și să se implementeze. Sigur că am votat pro, pentru că întotdeauna am avut opiniile mele și le am în continuare, nu poate să mi le modifice nimeni pentru că, dacă vă uitați puțin în CV-ul meu politic, cred că sunt unul dintre cei mai vechi liberali din județul Constanța, sau chiar cel mai vechi, ceilalți au venit după mine când i-am primit în partid. Necesitatea schimbării nu trebuie așteptată să se consume, ea este atunci, trebuie intervenit când este cazul și când a fost cazul, iar asta este foarte important. Asta demonstrează că un partid are capacitatea să-și corecteze activitatea în așa fel încât să nu dezamăgească pe membri în primul rând, și în al doilea rând gândiți-vă ce aparat este în spatele acestei conduceri, gândiți-vă câți primari sunt, consilieri, președinți de consiliu județean, parlamentari, și atunci au nevoie de o forță care să-i conducă și să se țină de cuvânt în special”, a spus Mihai Lupu.

Cum adică ”Virgil Chițac este pe persoană fizică”?

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța a spus că Vergil Chițac este pe persoană fizică, atunci când a fost întrebat ce președinte susține PNL Constanța

”Fiecare este responsabil pe propriile păreri și emite propriile supoziții. Din punctul nostru de vedere, și eu și Virgil Chițac ce am avut de spus am spus, ce avem de spus o spunem. În primul rând, actul politic influențează activitatea noastră administrativă. Activitatea administrativă înseamnă buget, funcționalitatea instituțiilor aflate și în subordinea Primăriei și a Consiliului Județean, și atunci lucrurile acestea nu mai sunt pe persoană fizică, sunt pe angajamentele luate față de cetățenii care ne-au ales și ne-au trimis aici. Viața asta politică, pe care unii și-o imaginează ruptă de administrație, nu există. Orice inițiativă politică, orice suport ale unor proiecte administrative trebuie să aibă și suport politic, pentru că altfel nu se pot implementa. Eu ce am de spus spun transparent. Nu sunt obedient nimănui, nu mi-e frică, sunt o persoană asumată și când am ceva de spus spun foarte clar lucrurilor pe nume, pentru că numai așa tu poți fi credibil, dacă recunoști că tu ai greșit, când tu ai capacitatea să te corectezi, și când tu ești onest cu cei care ți-au dat credit să fi ceea ce ești tu, primar, președinte, consilier, parlamentar. Trebuie să fim niște persoane asumate. Și eu și Virgil Chițac suntem niște persoane asumate”

Centre de influență în cadrul PNL? „Nu suntem aliniați să pupăm conducătorul!”

”Eu nu cred lucrurile acestea. Noi am ales o conducere anul trecut, ne-am asumat-o. Ne exercităm atributul și nu ați văzut nici o poziție, nici a mea și nici a primarului, vizavi de activitatea politică, și nu cred că este vorba de centre de interes sau de influență, vorbim aici despre Primăria care trebuie să-ți facă treburile pentru care are primarul mandat. Vorbim despre Consiliul Județean pentru care președintele are mandat și celelalte pe care unele le speculează, fiecare cum vrea el, nu cred că-și au substanță în aceste supoziții. Sunt anumite proiecte susținute de conducerea partidului, și la Primărie și la Consiliul Județean. Că sunt anumite opinii diferite, sunt că așa este normal, că nu suntem aliniați și încolonați și să fim recunoscători și să pupăm sau să aplaudăm conducătorul. Le spunem fiecare cu bune și rele că așa este normal să fim, cum de altfel și eu primesc criticile, sunt unele fundamentate, altele nu, dar trebuie să le primești pentru că suntem persoane publice. Eu sunt aplecat mai mult spre activitatea administrativă și mai puțin mult pe activitatea politică, drept dovadă că nu am candidat la nici o funcție, și ați văzut că lucrurile acestea nu au influențat cu nimic activitatea colegiilor mei. Nu mi-am propus lucrul acesta, dar mă interesează foarte mult cum sunt reprezentat politic la nivel central și la nivel județean, pentru că toate activitățile acestea politice se răsfrâng și asupra activității noastre administrative.”

Relația între Consiliul Județean și Primăria Constanța

”Este o relație foarte bună de colaborare, drept dovadă au fost anumite proiecte ale Primăriei cu privire la spital și am cedat și teren. A fost o solicitare a Școlii 19 și am transferat-o Primăriei, avem nevoie de terenul de la Pavilion, ca să putem să extindem Pavilionul, și Primăria este în procedură și vor fi transferate către Consiliul Județean. Avem nevoie să le regândim managerial Delfinariul, și atunci zona care este în administrația noastră, dar este proprietatea Primăriei, să fie transferat și să facem un proiect total transformat cu obiectivele pe care le-am propus și anul acesta și până la sfârșitul mandatului. Nu există nici un fel de concurență, este o colaborare corectă, eficientă și cu multe schimburi pentru că nici eu și nici eu și nici Vergil Chițac n-am fost primari niciodată sau președinți de Consilii Județene. Experiențele unora sau altora le împărtășim și hotărâm exact ceea ce este mai bine pentru constănțeni”, a spus președintele CJC.

Relația dintre Consiliul Județean și prefect

”Prefectura este reprezentantul guvernului în teritoriu, nu se amestecă în unitatea administrativă, corectează anumite lucruri care nu sunt legale sau nu întrunesc toate condițiile în legalitatea hotărârilor de Consiliu Local sau Județean, municipal respectiv, și nu am văzut o sincopă în activitatea asta. Suntem colegi de foarte mult timp cu prefectul, o perioadă nu a avut voie să facă politică, astăzi este ales pe regiunea de sud-est. Din punctul acesta de vedere, nu am nici un fel de impediment să-mi desfășor activitatea”, a mai spus Mihai Lupu.

Atmosfera din interiorul Consiliului Județean, în ceea ce privește consilierii

”Este o echipă foarte bună de consilieri județeni, întotdeauna analizează cu discernământ, mă ajută la armonizarea multor proiecte de hotărâre. Este o majoritate pe care am consolidat-o de la bun început, că mai sunt diferite abordări diferite față de noi, este corect să fie așa. Astăzi am doi vicepreședinți, unul de la PNL, unul de la USR, își exercită mandatul primit și atribuțiile desemnate prin dispoziție de președinte de consiliu județean, și lucrurile acestea vor funcționa cât suntem corecți unii cu alții. În momentul în care lucrurile vor merge pe alte direcții și vom încerca să aducem influențele politice în Consiliul Județean, atunci lucrurile se vor separa, vorbesc despre colegii noștri de la USR”, a spus Mihai Lupu.

”Nu sunt dușman cu Huțucă”

”A fost o discuție clară, până la urmă s-a dovedit că eu am avut dreptate. Perioada respectivă a generat cele mai mari conflicte în partid. Un președinte înțelept trebuie să pună pe primul loc partidul, și după persoana lui. S-a demonstrat că am avut dreptate, dar asta nu înseamnă că sunt dușman cu Huțucă, că am ceva personal sau dumnealui are ceva personal cu mine. Ne interesează cum ne simțim, care sunt problemele, o comunicare corectă, cel mai important lucru este că gândim interesul partidului și județului. Dacă suntem veleitari și vrem să fim doar noi, atunci nu am făcut absolut nimic. Partidul meu este cel care susține activitatea, nu ați văzut nici un proiect de hotărâre refuzat de consilierii județeni, pentru că toate sunt discutate. Unde nu îndeplinesc toate condițiile, atunci îl retragem și unde nu s-a lucrat corect, pentru că aparatul de specialitate uneori nu-ți dă toate elementele de care ai nevoie să iei hotărârea prin vot, dar nu a existat niciodată până acum așa ceva”, a spus Lupu.

Ce se aude despre alegerile la nivel județean

”Sunt rupt total de realitatea aceasta cu perspectiva politică. Astăzi mă gândesc la proiectele județului. Hotărârea la guvern inițiată de noi și de către Ministerul Sănătății este în faza de avizare cu privire la transferul terenului pentru Spitalul Județean. Cele 11 hectare, hotărâre de guvern, în cel mai scurt timp prin avizările la Ministerul de Justiție, la Ministerul Dezvoltării și Ministerul Finanțelor, că avizele sunt deja la Ministerul Sănătății, iată că va veni cel mai important lucru pentru noi constănțenii, să te apuci să faci un spital județean. Este mult mai important lucrul acesta decât altele”, a spus președintele CJC.

Relațiile politice

”Sunt niște relații oneste, relații de suport, unii de ceilalți, și pentru că interesul este comun al organizației că ai nevoie să ai performanță în administrație publică, pentru că asta îți generează și suportul politic. Orice eșec al primarului, al Consiliului Județean, se va răsfrânge și asupra organizației, indiferent ce vor face colegii mei. Aici gândim pragmatic, gândim lucid, asumați că trebuie să susținem proiectele respective ca să poată să ieși cu ceva în fața oamenilor, pentru că așa ai promis că faci ceva”, a precizat Mihai Lupu.

Haosul din traficul rutier

”Toți suntem de vină că de 20 de ani nu s-a făcut nimic. Odată cineva trebuia să-și asume acest lucru. RAJA, unde Consiliul Județean este acționar, investește în municipiul Constanța 150.000.000 de euro în tot ce înseamnă canalizări și apă, lucruri care trebuiau făcute de zeci de ani. Trebuia cineva să-și asume acest lucru, care bineînțeles, generează multe frustrări. Ele cu timpul se vor estompa pentru că duci proiectele la bun sfârșit și se vor fluidiza toate zonele acestea”, a explicat Lupu.

Termene depășite la construcțiile din oraș

”Gândiți-vă că noi încă mai avem conducte de azbest. Toate lucrările care au fost făcute acum de înlocuire a conductelor transportau apă. Tot ce trebuia făcut până acum nu s-a făcut, ele au un cost de nemulțumire a populației care în final, dacă discut și le explici de ce se întâmplă aceste lucruri înțeleg. Lucrurile acestea, împreună cu RAJA, am găsit posibilitatea ca toate creșterile de prețuri să-și găsească suport să nu intrăm într-un colaps. Eu mă bucur că în orașul meu sunt atâtea șantiere. Asta înseamnă că într-un an, doi, lucrule vor fi remediate și pentru cei care vin în urma noastră, și pentru 20-30 de ani. Lucrurile se vor remedia. Pe perioada estivală sigur că se iau decizii, se iau măsuri, și lucrările nu vor mai împiedica atât de mult traficul, dar o sistematizare a orașului trebuie făcută, utilitățile trebuie aduse la standardele necesare, vorbim nu doar de apă, ci și de agentul termic și nu numai, și gazele. Problema trebuie abordată cu luciditate, să le explicăm și oamenilor și să ne ținem de treabă, să nu abandonăm șantiere. Cer un grafic de execuție la RAJA pentru ca să nu existe întârzieri. Noi trebuie să profităm, în trei ani de zile să implementăm acest proiect. Am adus în județul Constanța lucrări care trebuiau făcute de foarte mult timp și nu s-au făcut. S-a întârziat din cauza fie a abordărilor care trebuiau făcute, fie din cauza unei frici că s-ar putea să pierzi electoratul, pentru că nemulțumirile acestea se creează. Noi ne-am asumat aceste lucruri să le facem”, a mai precizat Mihai Lupu.

Despre proiecte

”Eu am avut câteva abordări de la care nu mă abat. Este vorba despre infrastructura utilităților, de drumuri, sănătate și educația și cultura. Toate aceste lucruri trebuie să se încadreze într-un proiect foarte clar de strategie, de dezvoltare durabilă, cu obiective foarte clare, precise, care trebuie să fie implementate. Nu poți să mai conduci sau să faci administrație haotic, trebuie să lucrezi după o strategie, după un proiect bine definit și după niște obiective clare, precise. Aparatul administrativ al Consiliului Județean, fiind destul de greoi, am înființat asociația de dezvoltare durabilă, asociație care are ca membrii fondatori și primăria și Consiliul Județean. Eficiența acestei asociații înseamnă, ca exemplu, nouă oameni, într-un termen foarte scurt au reușit să facă ridicări topu, chiar și studii geo și să facă diviziile de secere de finanțare de 410.000.000 de lei. Toate aceste proiecte sunt în faza de aprobare, bineînțeles, identificând și sursele de finanțare. Vorbim aici de proiectele Anghel Saligny. Suntem în lucru cu DJ223, care niciodată nu a fost reabilitat și va scurta traseul care vine de la Cernavodă la Ion Corvin, cu foarte mulți km și va fi un acces mult mai facil spre sudul litoralului. Vorbim despre un drum care niciodată nu s-a reabilitat în ultimii 30 de ani, integral vorbind de Mihai Viteazu – Corbu. La toate aceste proiecte avem mari dificultăți în punerea în operă, pentru că nu aveau actualizate cadastru, pentru că mai existau zone de expropiere care nu erau făcute în acea vreme”, a spus președintele CJC.

Cum e posibil ca un drum județean să nu fie asfaltat timp de 30 de ani?

”Noi avem 200 de km de drumuri județene din pământ și piatră. Le-am abordat în acest proiect Anghel Saligny și pe va intra ca prioritate după ce avem aprobată finanțarea și vor intra în procedura de întocmire a documentației, de licitație și mers mai departe să le refacem. Vorbim de drumul Techirghiol – Mangalia, centura care va crea o fluidizare a traficului, vorbim de nouă sau zece km Amzacea – Pecineaga, care ar putea să fluidizeze traficul și nu a abordat-o nimeni.”, a mai explicat Mihai Lupu.

Proiectul din zona Delfinariu

”Suntem în faza de regândire a proiectului din zona Delfinariu, am avut o discuție zilele trecute cu Academia Agricolă și cu domnul profesor Tabără și cu domnul director Răducu de la Boieria de la Palas să gândim împreună să facem acolo o grădină zoologică, să scoatem toate animalele mari, să le ducem acolo că e cap de linie și ar fi extraordinar de important. Ne gândim și cu cei de la Stațiunea Cercetări de plante și arbuști să facem o grădină botanică în zona respectivă de promenadă. Cel mai important lucru este să construim acel teatru de copii și tineret, cu 300-400 de locuri, din ce mi-a prezentat maistrul Lică Gheorghilescu, ca proiect tehnic este la nivel top ce am putea să oferim”, a spus Lupu.

Proiecte pe partea de sănătate

”Noi nu avem nici o zonă care duce pe zona de maternitate. Noi vorbim de un UPU care creează cea mai mare disfuncționalități pentru că este subdimensionat și abordarea de acolo este făcută după ureche. Cadrele medicale fac niște lucruri minunate. Noi vorbim de o eficiență managerială, pentru că resurse sunt, depinde cum le gândești, cum le accesezi și unde le duci. Ne-am trezit în situația în care tot ce înseamnă imagistică din spitale externalizată, farmacie externalizată, tot ce înseamnă laboratoare de analize externalizate, și atunci marea parte din resursele financiare se duc către aceste zone. S-au făcut demersuri pe proiecte, sunt și acceptate la Compania Națională de Investiții, pentru achiziție de echipamente, imagistică și bineînțeles pentru construirea unei zone de UPU. Se fac niște secții pe care urmează să le dotăm și să le punem în slujba medicilor și nu numai. Au fost foarte multe bănci și companii care au venit alături de noi, ceea ce demonstrează că, dacă ai anumite proiecte și comunici cu societatea și cu mediul de afaceri pe parte de insuficiențe financiare, pot fi completate de către ONG-uri și de oameni de afaceri. Cu suportul tuturor, vom face o treabă acolo în cel mai scurt timp. De asemenea, ne interesează foarte mult senatorul de la Eforie, care a fost lăsat de izbeliște. Expertizele ne spun că trebuie dărâmat aproape tot pentru că este făcut de mântuială tot ce s-a făcut. Să gândim un parteneriat cu surse atrase, să refacem acel sanatoriu pentru că este foarte important. Mi-aș fi dorit să am niște proiecte să e duc mai departe, mi-aș fi dorit să identific alte proiecte cu care să nu am atâtea probleme. Nu m-am gândit că după 20 de ani poți să găsești atât de puține aici. Cel mai rău lucru a fost credibilitatea instituției. Astăzi muncesc enorm de mult pentru credibilitatea instituției. Este o muncă teribilă și necesită deschidere. M-am întâlnit cu mulți oameni care astăzi văd o oportunitate în județul nostru. Este foarte ușor să te plângi. Eu nu m-am plâns niciodată și nici nu mă plâng. Sufleci mânecile și te apuci de treabă. Am scos din subvenție regia județeană de drumuri, am reușit să stabilizez actul medical cu o echipa managerială, am echilibrat bugetele la DGASPC. Nu ai voie să te plânge, de aceea te-au ales oamenii, să rezolvi lucrurile. Faptul că oamenii vin și le spui du-te acolo că lucrurile se pot rezolva, înseamnă enorm de mult”, a mai explicat Mihai Lupu.

Relația cu PSD:

”Noi avem o coaliție la guvernare, suntem o coaliție asumată. Singurul exemplu pe care pot să-l dau este Spitalul Județean. Când a fost domnul profesor Rafila aici, i-am spus despre necesitățile ca acest teren să fie transferat. Din 2007 până acum nu s-a făcut nimic la Ministerul Sănătății și faptul că dumnealui ne-a transmis fără ezitare, am inițiat și această procedură care întâmpina foarte multe obstacole. Asta denotă că suntem o coaliție asumată, discuțiile avute cu președintele, domnul Stroe a fost onest, a spus că susține orice proiect al nostru, că la dumnealor mai sunt alte persoane cu alte viziuni, asta nu influențează cu nimic administrația. Noi ne-am asumat de la bun început. Unii se mai cred în opoziție, dar sunt problemele dumnealor. În buget nu au existat probleme. Unele orgolii ale unor anumiți consilieri îi determină să aibă altă poziție, dar pe mine nu mă deranjează, pentru că am fost pe acolo, știu foarte bine cum sunt lucrurile acestea și dacă ai înțelepciunea să treci peste aceste lucruri funcționează”, a spus Lupu.

Mesaj pentru constănțeni

”Dat fiind că ne apropiem de sărbătorile pascale, duminică știm că protestanții și catolicii vor avea Paștele și vor fi și Floriile,în care mulți ortodocși de ai noștri își sărbătoresc zilele, le urez să le dea Dumnezeu sănătate și să se bucure în pace și liniște de momentele acestea frumoase în familie. Pentru că se apropie Paștele ortodox, îi asigur că facem tot ce putem pentru toți oamenii astăzi, care sunt în dificultate și putem să le fim sprijin, moral dacă nu putem altfel. Suntem preocupați cu toți să rezolvăm problemele care nu au fost rezolvate de foarte mult timp în acest județ, asta este preocuparea numărul unu. Am eliminat tot actul de învrăjbire pentru că poporul acesta și mai ales județul acesta era împărțit, nimeni nu se gândea cum să unească oamenii. Vrem o armonie a tuturor ca se ne bucurăm de tot ce ne-a dat Dumnezeu aici. Le transmit sănătate.Nu-mi rămâne decât să-i asigur pe toți că rămân același om modest cu picioarele pe pământ racordat la necesitățile și realitățile vieții”, a spus Lupu.

Mai multe detalii puteți urmări în materialul video de mai jos:

Liliana IONIȚĂ

marţi, 12 aprilie 20223426
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
Marți, 17 mai, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Tit-Liviu Brăiloiu, fost senator PSD
GANDUL.RO
Scene GROTEȘTI! Ce pățesc soldații ruși în Ucraina: „Lasă-te înjunghiat...”
mai mult...Interviuri
7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere de invidiat, nu același lucru se poate spune despre...3544

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video1559
20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video1793
16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3052

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video4050
14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit3278
9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2273

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO6059
8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO11357
24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video

Gheorghe Haleț este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune și cultură din Constanța. A cochetat și cu...5022

22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video1601
12 mar 19:21InterviuriPrefectul Coșa spune că riscul unui atac aerian asupra României e imposibil! Video1469
Vremea
17.4°17.4° - 18.7° marţi, 17 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 67%
Vânt: 1.69 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/494562453944
5/4033174312426
joker264235201312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 mai 02:29SportGheorghe Hagi, despre Becali: Nu știe să piardă!

Gheorghe Hagi a reacționat la declarațiile făcute de Gigi Becali, care a rememorat și episodul petrecut în 2013,...433

17 mai 00:00SportTenis: Iga Swiatek, lider detaşat în clasamentul WTA; Simona Halep a revenit în top 20

Iga Swiatek conduce detaşat clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), publicat luni, după o...130

17 mai 00:00SportFotbal: Levski Sofia a câştigat Cupa Bulgariei pentru a 26-a oară

Levski Sofia a cucerit al 26-lea său trofeu în Cupa Bulgariei la fotbal, după ce a învins-o în finală cu 1-0 pe...122

17 mai 00:00SportTenis: Novak Djokovic se menţine lider în clasamentul ATP

Tenismanul sârb Novak Djokovic se menţine în fruntea clasamentului mondial al jucătorilor profesionişti (ATP),...123

Local
17 mai 23:21LocalProiecte de 3 milioane euro pentru Năvodari, prin PNRR

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că în cursul zilei de luni, 16 mai a.c., a încărcat în...352

17 mai 23:22LocalAtenție, șoferi! Se închide traficul rutier pe autostrada A2!

Pentru execuția unor lucrări la pasajul care supratraversează A2, în zona km. 13+330, se va închide traficul...780

17 mai 23:21LocalConferință despre autonomia non-teritorială, la Universitatea Ovidius din Constanța

336

17 mai 23:19LocalBeţi şi fără permis, pe drumurile din Constanţa

Polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat, la data de 14 mai a.c., în jurul orei 23.50, un...275

17 mai 23:20LocalBărbați reținuți pentru amenințare, tulburarea ordinii publice și furt calificat

Urmare a cercetărilor în 2 dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii...374

17 mai 23:20LocalIncendiu la un apartament de pe strada Cișmelei

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 16 mai a.c., în Constanța, pe strada...427

17 mai 00:04LocalCine a vizitat Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu de la începutul războiului din Ucraina

În perioada martie-aprilie 2021, Rusia a început o consolidare militară majoră în apropierea frontierei...779

17 mai 23:24LocalPromenada din Mamaia, plină de oameni, ca în vremurile bune!

Stațiunea Mamaia a arătat, în weekendul ce tocmai s-a încheiat, ca în plin sezon estival. Temperaturile ridicate de...1382

17 mai 23:23LocalTuriştii preferă apartamentele în locul camerelor de hotel!

1394

Politică
17 mai 00:07PoliticăAUR a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a plenului a proiectului Legii offshore

Liderul deputaţilor AUR George Simion a solicitat, luni, în plenul Camerei, scoaterea de pe ordinea de zi a...295

17 mai 22:43PoliticăCîţu despre modificarea Codului fiscal: Nu trebuie să se întâmple nimic

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a pronunţat, luni, pentru predictibilitate şi pentru o menţinere a Codului...251

17 mai 22:43PoliticăAurescu: România susţine un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

223

17 mai 00:08PoliticăAlina Gorghiu: Nu văd posibilă schimbarea cotei unice de impozitare

Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că nu vede...184

17 mai 19:38PoliticăUltima carte a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, amânată de judecătorii din România

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat dezbaterile în ultima cale extraordinară de atac prin care...161

17 mai 00:07PoliticăTheodor Stolojan spulberă planurile lui Ciolacu: Codul Fiscal nu poate fi modificat

Theodor Stolojan, fost președinte al PNL, spune că actualul Cod Fiscal nu poate fi modificat pentru introducerea...343

17 mai 22:43PoliticăInflaţia este influenţată în continuare de preţul de la energie

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...252

17 mai 22:44PoliticăMarcel Ciolacu: Nu avem criză alimentară, am luat măsuri

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...248

17 mai 22:44PoliticăGeorge Simion: "Nu ceaiul de tei e problema cu inflaţia, ci guvernanţii!"

336

Interviuri
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3427

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2273

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

6059

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3052

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4050

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3278

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11357

24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video

Gheorghe Haleț este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune și cultură din Constanța. A cochetat și cu...5022

22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video

1601

Monden
17 mai 00:00MondenActori celebri în scene nud. Detalii picante de la filmări: „Dacă ea trebuie să fie goală, voi fi și eu gol“

Mulți dintre actorii celebri s-au lovit de momentul incomod în care au fost nevoiți să fimeze scene nud. Situațiile...152

17 mai 00:00MondenHeidi Klum, un posterior de vis la 48 de ani! Apariție incendiară pe străzile din Las Vegas

Heidi Klum, 48 de ani, s-a filmat într-o vestimentație strâmtă și complet transparentă, care-i lasă tot...133

17 mai 00:00MondenAudiență record pentru TVR la difuzarea Eurovision: cifre duble față de ediția din 2021

104

17 mai 00:00MondenGabriela Spanic, despre tentativa de omor la podcastul lui Viziru: „Mi-a fost frică să nu mor!“

Gabriela Spanic a fost invitata lui Lucian Viziru în podcastul acestuia. Regina telenovelelor din Venezuela este și...154

17 mai 00:00MondenMillie Bobby Brown, de nerecunoscut la premiera „Stranger Things”

Millie Bobby Brown a fost de nerecunoscut la premiera celui de-al patrulea sezon al serialului „Stranger Things”....126

17 mai 00:00MondenTom Cruise, criticat dur la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a

Tom Cruise a fost invitat pentru a luat parte la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, însă declarațiile...133

17 mai 00:00MondenProcesul pentru defăimare intentat de Johnny Depp, reluat, odată cu depoziţia actriţei Amber Heard

Amber Heard, cea de-a doua soţie a actorului Johnny Depp, va reveni în boxa martorilor luni, odată cu reluarea...100

17 mai 00:00MondenKalush Orchestra va sărbători victoria de la Eurovision 'după război'

Solistul principal al grupului ucrainean Kalush Orchestra a declarat într-o conferinţă de presă că această...116

17 mai 02:02Monden"Doctor Strange in the Multiverse of Madness" se menţine pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

118

Mapamond
17 mai 19:57MapamondPrimul interviu al Melaniei Trump după ce a plecat de la Casa Albă

Fosta Primă Doamnă a SUA, Melania Trump, a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea întoarce la Casa Albă, în...449

17 mai 19:57MapamondPremierul Suediei: Aderarea la NATO nu este o mișcare împotriva Rusiei

Premierul Suediei, Magdalena Andersson, spune că decizia țării sale de a solicita aderarea la NATO nu este...237

17 mai 19:57MapamondScandalul jurizării la Eurovision: Anchetă la compania publică de radio și televiziune din Republica Moldova

419

17 mai 00:00MapamondRusia refuză să negocieze eliberarea combatanţilor blocaţi în tunelurile de la Azovstal

Rusia a refuzat duminică să negocieze cu privire la posibilitatea eliberării combatanţilor ucraineni ai batalionului...120

17 mai 19:52MapamondConsiliului Afaceri Externe al UE s-a reunit la Bruxelles

Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene s-a reunit pe 16 mai, la Bruxelles, pentru a lua în discuţie subiecte...301

17 mai 19:52MapamondGermania nu va mai importa petrol din Rusia!

Germania intenţionează să înceteze să mai importe petrol din Rusia de la finele acestui an, chiar dacă Uniunea...280

17 mai 19:58MapamondUn mort şi cinci răniţi după ce un avion s-a prăbuşit pe un pod din Miami. Video

O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite, inclusiv doi copii mici, după ce un avion de mici dimensiuni s-a...393

17 mai 19:58MapamondJurnalista care a protestat în direct la TV în Rusia riscă să piardă custodia propriilor copii

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la TV, se confruntă cu probleme în plan personal, ea...354

17 mai 19:58MapamondUcraina: Civili răniţi de militarii ruşi, duşi împotriva voinţei lor în Rusia

332

Sănătate
17 mai 00:00SănătateDurerile de ficat: cauze și remedii

Durerea de ficat poate să apară din mai multe motive și este foarte important să mergi la medic pentru...105

17 mai 00:00SănătateDurere de ureche: Când să ne îngrijorăm? Cauze, simptome și tratament

Durerea de ureche poate avea mai multe cauze, iar de cele mai multe ori se tratează de la sine, dispărând destul de...112

17 mai 00:00SănătateNutriționist: Iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat

122

17 mai 00:00SănătateCare sunt cele 11 beneficii ale somonului

Îți place somonul? Avem vești bune! Pe lângă faptul că este este gustos si versatil, este unul dintre cele mai...109

17 mai 00:00SănătateDieta mediteraneeana scade riscul de cancer endometrial

Riscul de a dezvolta cancer este proporțional cu vârsta și este influențat și de genele moștenite, însă e...105

17 mai 00:00SănătateDiabetul gestațional: cauze, complicații și tratament

Diabetul gestațional apare în timpul sarcinii. La fel ca și diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2, acesta...115

17 mai 00:00SănătateEvusheld, protecție semnificativă împotriva formelor simptomatice de COVID-19 pentru 6 luni

Rezultate detaliate ale studiului clinic de profilaxie (preventie) pre-expunere de fază III PROVENT au demonstrat că...105

17 mai 00:00SănătateCe este cancerul pancreatic și cum se aplică „chirurgia Whipple“ în procesul de tratament?

Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. Ce este cancerul pancreatic, care sunt...109

17 mai 00:00SănătateVaccinul Valneva: O 'notificare de intenţie' privind rezilierea contractului, expediată de CE

107

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT