REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mihai Lupu: Stroe Felix nu este om de cuvânt! Una declarăm și alta facem! Video

Mihai Lupu: Stroe Felix nu este om de cuvânt! Una declarăm și alta facem! Video

Replica API 5 iulie 2022 | 00:39 3817

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, este dezamăgit de modul în care funcționează Coaliția la Constanța. Lupu și-a arătat indignarea și față de președintele PSD Constanța, Felix Stroe, despre care spune că nu este un om de cuvânt, că una spune și alta face. Mihai Lupu a făcut referire la proiectele de interes pentru județul Constanța pe care consilierii social- democrați nu le-au votat, deși Felix Stroe a promis susținerea, chiar înainte de ședința de Consiliu Județean. Mai multe despre acest subiect puteți urmări în interviul acordat de președintele CJ cotidianului Replica. Și tot în interviu, aflați detalii despre viitorul Spital Județean, dar și despre alte proiecte aflate în derulare.

În debutul interviului, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a vorbit despre viitorul spital județean pe care-l va avea Constanța. Este unul dintre proiectele sale de suflet pe care speră să-l realizare până la finalul mandatului… sau măcar piatra de temelie să fie pusă. ”La începutul mandatului meu am stabilit câteva deziderate. Unul a fost sănătatea și bineînțeles tot ce înseamnă sistemul de sănătate al județului nostru. Și am reluat tot ce s-a întâmplat de-a lungul timpului cu privire la investiții, la demersuri necesare pentru realizarea unui act medical corespunzător în județul nostru. Am solicitat anul trecut transferul acestei suprafețe de teren de la Ministerul Apărării către Consiliul Județean Constanța cu destinația clară, precisă de Spital Județean. Noi am fi vrut regional. Și după nenumărate demersuri s-a concretizat, acum două săptămâni, printr-o hotărâre de Guvern în care s-a aprobat transferul acestui teren de la Ministerul Sănătății către Consiliul Județean. Este un proiect de anvergură”, a spus Mihai Lupu.

Lupu: Îmi doresc să facem spitalul în mandatul meu

Când ar urma să înceapă lucrările…?! ”Dacă în România ar ști cineva unde începe și unde se termină birocrația, ar fi un termen exact. Noi ne facem temele foarte bine cu departamentele din subordinea noastră, am avut discuții și cu direcția de proiecte și cu toate celelalte instituții care sunt ancorate în realizarea de proiecte și de studii”,a completat Lupu. ”Toată lumea o ia ca un efect electoral. Nu! Acest proiect trebuie privit ca o necesitate a acestei zone și, dacă vă uitați în toată țara, este acest risc al spitalelor învechite. Nu neapărat al funcționalității, al nozocomialelor, al circuitelor, al spațiilor. Eu îmi doresc ca în mandatul meu să-l facem. Nu să punem doar pietre de temelie”, a mai spus Lupu.

Noul spital va avea Secție de Arși?!

Întrebat dacă noul spital va avea și Secție de Arși, acesta a precizat: ”Nu mă pronunț ce secții noi vom avea. Pentru că prima dată și prima dată se pune problema managementului acestui spital. Hai să ajungem la elaborarea acestui proiect pentru că nu președintele Consiliului Județean va elabora proiectul. Vrem să aducem cei mai buni specialiști, vrem să aducem arhitecți în lumea proiectării instituțiilor de act medical și spital în special. Nu vă spun că am avut discuții și cu zone din afara țării: Israel, Turcia, America. Trebuie să alegem o temă de proiectare să întrunească toate condițiile”, a mai spus șeful CJ.

Spitalul Județean e încadrat la gradul 2 de risc seismic

Ce se va întâmpla cu actualul spital? Mai ales că a fost încadrat în gardul 2 de risc seismic? ”Nu mă bazez pe ce spune unul și altul. Mă bazez pe expertiza tehnică care ne spune că suntem încadrați în gradul 2 de risc seismic, ceea ce înseamnă, nu neapărat năruirea lui, dar, există riscul acesta. Nu putem să așteptăm să se dărâme și apoi să-l facem”, spune Lupu. ”Haideți să ajungem să avem spitalul nou și după aceea vom gândi ce putem să facem cu el. Sigur că acolo deja suntem pe o zonă de accesare pentru un spital de copii și există aprobări, dar vom vedea la timpul respectiv. Deocamdată trebuie să ne îngrijim ca acel spital să funcționeze în norme de securitate, să întrunească toate condițiile pentru a desfășura un act medical și vă asigur că din punctul nostru de vedere, al Consiliului Județean și al meu personal, nu facem decât să fim atenți la funcționalitatea lui pentru că viața și sănătatea omului este cea mai importantă”, a completat șeful CJ.

Am scos RAJDP din insolvență

Lupu a vorbit și despre Regia Județeană de Drumuri, despre care adversarii politici spun că este, din nou, în pragul insolvenței. ”Eu văd un joc politic. Trebuie să întrebăm cine a băgat-o în insolvență. La un pas de faliment. Pentru ca au fost depuse date și decapitalizate toate utilajele în condițiile în care mai aveai doar două rate să le plătești ca să îți menții echipamentele care ți-ar fi furnizat suficientă materie primă și valoarea ca să nu intri în insolvență. Deci dacă cineva vrea să vorbească de asta, ar fi bine să tacă din gură și să nu mai spună pentru că noi am venit și am scos-o din insolvență. Situația când scoți o firmă din insolvență este cu totul și cu totul alta. A parcurs o perioadă de reorganizare, care, într-adevăr, trebuie să o pui pe niște principii foarte sănătoase: vorbim aici de cererea și oferta să fie racordate la prețurile pieței, la costuri... să-ți dimensionezi costurile în funcție de prețurile practicate”, a spus Lupu.

Neînțelegeri în Coaliție

Întrebat care este atmosfera în Coaliție, Mihai Lupu a avut multe cuvinte de spus, și nu de bine, mai ales despre Felix Stroe, șeful PSD Constanța, despre care spune că nu e un om de cuvânt. ”La Constanța, noi, partea administrativă, ne străduim ca să implementăm proiectul cu care ne-am luat un angajament. Pentru asta într-adevăr există nevoie de sprijin. Nu am suportul PSD și vă dau câteva exemple de la ultima ședință: nu au votat proiecte importante pentru județ, pentru spital. În condițiile în care discuția mea cu președintele PSD, Felix Stroe, a fost foarte clară. Am vorbit cu o zi înainte. Lucrurile nu pot continua așa. Am avut o discuție și cu președintele partidului, cu domnul Ciolacu, i-am explicat situația de la Constanța, să se hotărască dacă rămân în continuare pe poziția pe care am avut-o înainte de a fi parteneri și atunci să ne dăm seama cum jucăm fiecare”, a spus Lupu.

Lupu: Sunt mințit și dus cu preșul de Felix Stroe

”Lucrurile acestea sunt de neînțeles și nu e singular. Am zis că le reglăm pe parcurs, dar văd că nu se reglează. Și din punctul acesta de vedere îmi dau seama din ce în ce mai mult că una declarăm și alta facem în cadrul Consiliului Județean. Eu nu cred că putem să ne numim Coaliție în condițiile în care noi avem niște proiecte comune, niște bugete pe care le convenim, niște transformări ale județului și să spui declarativ că ești de acord cu ele și după aceea să te duci în Consiliul Județean și să nu le mai votezi. Ori sunt mințit și dus cu preșul, ceea ce nu e în regulă, ori consilierii nu mai ascultă de președinte și nu e în regulă. Am avut discuția foarte clară cu dumnealui pe aceste proiecte și a spus că nu va fi nici un fel de problemă”, a precizat Mihai Lupu.

”I-am trimis mesaj lui Felix Stroe, după ședință, nu mi-a răspuns. L-am anunțat pe Ciolacu”

Președintele CJ a citit, în direct, mesajul pe care i l-a transmis lui Felix Stroe, după ședință, mesaj la care nu a primit răspuns. ”I-am trimis (n.red., lui Felix Stroe) după ședință un mesaj la care nu mi-a răspuns. Vi-l și citesc “Cum au votat consilierii dumneavoastră? Noi am votat exact tot ce am convenit. Această situație este aceeași ca atunci când eram în opoziție unii cu alții. Nu înțeleg ce fel de coaliție suntem dacă una spunem și alta facem. Îmi pare rău, dar dacă nu le reglăm, nu va fi în regulă. Și o să vorbesc și cu președintele. Ceea ce am și făcut, am vorbit cu președintele partidului și i-am trimis exact cum s-a și votat ca să fim sinceri unii cu alții. Domnului Ciolacu i-am explicat, a zis că va avea o discuție cu domnul Stroe să-i explice cum stau treburile la Constanța”, a precizat Lupu.

Lupu: Felix Stroe nu este om de cuvânt

Întrebat dacă încearcă PSD Constanța să-i saboteze proiectele, Lupu a răspuns: ”Nu o să reușească. Pentru că eu am votul celor 100.000 de mii de oameni nu pot să vin să mă plâng acum că mă sabotează PSD. Este vorba de atitudinea unor persoane în care, din păcate, eu aveam mare încredere și a unei persoane în care aveam mare încredere și în cuvânt, și promisiuni. Felix Stroe nu este un om de cuvânt în relația cu mine, în tot ce am discutat cu dumnealui”.

Vezi declarațiile despre Felix Stroe în VIDEO de mai jos:

Lupu: Eșecul primăriei, eșecul CJ vor atrage eșecul întregii organizații județene a PNL Constanța

Întrebat dacă sunt două tabere în PNL: ”PNL nu are două tabere. Toată lumea e conștientă că de reușita guvernării locale depinde perspectiva alegerilor în 2024. Eșecul primăriei, eșecul CJ vor atrage eșecul întregii organizații județene a PNL Constanța. Noi ne străduim astăzi, prin ceea ce facem, să demonstrăm că merităm încrederea cetățeanului”.

În cadrul interviului, Mihai Lupu a vorbit despre drumurile din județ, precizând că reabilitarea acestora reprezintă prioritatea Consiliului Județean, dar la fel de prioritare sunt și apa și canalizarea, pentru că încă sunt localități în județ care nu au apă potabilă de la RAJA, ci din alte surse, care nu este tocmai sănătoasă. De asemenea, Mihai Lupu a vorbit și despre situația teatrelor din Constanța. Mai multe puteți urmări în interviul integral de mai jos.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218