REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.1° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Mihai Necolaiciuc, fostul director general al CFR, eliberat din penitenciar!

Mihai Necolaiciuc, fostul director general al CFR, eliberat din penitenciar!

Replica API 27 noiembrie 2018 | 01:06 683

sursa foto: mediafax.

Fostul director general al CFR SA, Mihai Necolaiciuc, condamnat definitiv, în 2016, la 8 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, eliberat condiționat din peniteniciar. La Tribunalul Constanţa s-a judecat, luni, 26 noiembrie, contestaţia depusă de acesta împotriva hotărârii Judecătoriei Medgidia, care a dispus, pe fond, menținerea fostului manager al Căilor Ferate Române în penitenciar.

”Respinge propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, județ Constanţa, cu privire la condamnatul Necolaiciuc Mihai, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă. Stabileşte termen de reînnoire a cererii după 3 luni de la data rămânerii definitive a prezentei”, se arată în minuta Judecătoriei Medgidia.

La recurs, Tribunalul Constanța a decis eliberarea lui din penitenciar. Decizia este definitivă.

Mihai Necolaiciuc, alături de alte nouă persoane, a fost acuzat că, în calitate de director general al CFR SA, în perioada 2001-2003, a angajat compania într-o serie de relaţii contractuale nelegale, în urma cărora au fost plătite din bugetul CFR , în mod ilegal, produse, bunuri şi servicii care, fie nu au fost deloc livrate, fie s-au dovedit a fi necorespunzătoare calitativ şi nefolositoare companiei. Potrivit procurorilor, între 17 iulie 2000 şi 21 octombrie 2003, Necolaiciuc, ajutat de Mihail Gabriel Misir şi Viorica Olăeru, a traficat resursele financiare şi activele companiei în folosul unor societăţi comerciale private.

Toate produsele de care vorbesc anchetatorii au fost vândute în octombrie 2003 către trei firme, vânzare făcută cu condiţia ca marfa să fie achitată de către cumpărători la momentul revânzării de către aceştia. În realitate, aceste bunuri nu au fost revândute şi astfel nu au fost achitate de către cumpărători. Mai mult, CFR a cumpărat în acea perioadă trandafiri în valoare de 50.000 lei, la preţuri supraevaluate.

"De asemenea, în perioada 2002 - 2004, inculpatul Necolaiciuc Mihai a scos nelegal din funcţiune şi a valorificat prin vânzare 23.000 de vagoane şi 1.059 locomotive necasate şi neevaluate, care au fost vândute către diverse firme la preţ de fier vechi. În acest mod patrimoniul companiei a fost prejudiciat cu suma de 17.659.042,4 de lei", potrivit DNA.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pt.13:19 ia-mi te rog cacatul la lins cu limba ta obisnuita cu asa ceva. Muie dragnea, muie pesede !!!
2
0
Cum draku sa firi atatea milioane de EURO, sa nu recuperezi nimic si nici dupa doi ani sa fi ELIBERAT! Bgamias p-ula-nia de DREPTATE! Ftute-n gura de ministru tudorel toader care faci LEGI croite doar pe masura HOTILOR. L-a fix le faci TONTONELE...Scarba.
2
0
tu stii cati si-au bagat pula in ma - ta ? esti multinational , muie tie !
3
6
Dupa ce a furat de a stins, a devalizat CFR-ul, golanul asta face 2 ani de parnaie si scapa ? Futu-va rasa si morti-n gura de nemernici cu justitia voastra, legea e doar pentru prosti ? Bai bulangiilor, asta e subminarea economiei nationale, daca faptele astea se petreceau in China, maimutoiul asta era condamnat la moarte
9
0
Baga-mi-as toata pula in gatul judecatorilor super corupti !!! Muie dragnea, muie pesede !!!
6
4
Pe langa asta au furat de la CfR si nutica udrea si dumitru bucsaru,ala care ajunsese sa arunce cu banii intr-o corcitura de echipa de fotbal la urziceni.Ambii au scapat de parnaie si au ramas si cu banii.
6
0
Pai daca Necolaiciuc a furat, asa cum pretinde DNA, de ce a fost condamnat pentru... abuz in serviciu? Una-i una, alta-i alta.
6
1
Doar daca votati miscarea populara si pe presedintele Traian v-a fii bine in tara si nu se v-a m-ai fura
2
15
Asta a furat citeva sute de milioane sub umbrela lui Basescu si acum e liber.Sa ma cac in catedrala mintuirii hotilor! Mai vrem sa traim si bine!
8
4
mi se pare normal . fara recuperare prejudiciu e spalat ca la 5 stele . nou si bun de pus din nou la cfr ca stie toate smechriile acolo ..............succese
18
1
Nu suporta celularul !
9
0
a facut doar 2 ani din 8
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369