REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mihai Pâslaru, solist la Teatrul Oleg Danovski, despre iubirea care poartă numele "balet"

Mihai Pâslaru, solist la Teatrul Oleg Danovski, despre iubirea care poartă numele "balet"

Replica API 3 mai 2013 | 00:00 1173

A început ca o joacă, a devenit balerin din pasiune

A început ca o joacă, a devenit balerin din pasiune

Din ce în ce mai puţini băieţi îşi îndreaptă paşii către balet. Îndemânarea, rezistenţa la antrenamentele prelungite, urechea muzicală nu sunt însuşiri la îndemâna oricui. În plus, cultura în general în România, nu este apreciată. Baletul este o disciplină care se începe de timpuriu şi care necesită răbdare, determinare şi o rezistenţă fizică deosebită. Majoritatea încep să facă performanţă de la 9 sau 10 ani. Chiar dacă la început iau antrenamentele ca pe o joacă, pur şi simplu un mod de a face mişcare, mulţi dintre ei, cu timpul, ajung să iubească această meserie. Tot o joacă de copil a considerat-o şi Mihai Pâslaru când făcea primii paşi în dansul clasic.

La îndemnul părinţilor, care i-au sugerat să facă mişcare, pentru a se dezvolta armonios şi pentru că sora lui mai mare era deja o mică balerină, Mihai, a început să facă balet de la 12 ani, când era elev al Colegiului Naţional de Artă Regina Maria. "Eram elev al Colegiului Naţional de Artă Regina Maria, în clasa a V-a când am început să fac balet. Sora mea era deja o mică balerină. Părinţii mei m-au îndemnat să fac dans clasic, dar ca pe o formă de mişcare. La început am luat-o ca pe o joacă. Primii paşi mi-au fost călăuziţi de Delia Boeru. Apoi am început să progresez. Îmi plăcea din ce în ce mai mult. Încă din anii de liceu am început să colaborez cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski. Îmi doream tare mult să învăţ, să aprofundez ceea ce ştiam. Mă pregăteam cu Constantin Dragomir, care era balerin al teatrului şi căruia îi datorez foarte mult. Am plecat în turnee încă de atunci", a declarat, pentru "Replica", Mihai Pâslaru, solist al trupei de balet a Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski. Începând din anul 2008, Mihai Pâslaru a devenit angajat al Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski. La început i s-a părut destul de greu. Antrenamentele erau dure, de lungă durată, în funcţie de spectacolul care trebuia pregătit, dar cu timpul, Mihai s-a adaptat. Performanţele nu au întârziat să apară. Dacă la început făcea doar parte din ansamblu, pe parcurs a căpătat roluri principale. Acum, la vârsta de 24 de ani, Mihai Pâslaru a putut fi văzut deja ca solist în "Cenuşăreasa", "Agon", "Don Quijote", "L'heur du Paris". Rolul preferat este cel din "Cenuşăreasa", unde o interpretează pe mamă. Nu se vede făcând altceva. Dragostea pentru balet a prins rădăcini. "Rolul care îmi place cel mai mult este cel din "Cenuşăreasa". Interpretez rolul mamei şi, fiind un rol de compoziţie, îl consider o adevărată provocare", a mai declarat Mihai Pâslaru. Solistul este foarte apreciat de colegi. Este o fire caldă, calmă, în permanentă căutare de frumos, care îşi doreşte să împartă zâmbete. Personalitatea lui răzbate prin modul de a se comporta. Este o persoană veselă, aproape întotdeauna optimistă, care este atent la cei din jur. "Mihai Pâslaru este foarte talentat şi muncitor. Este o fire veselă. Îi place să vadă zâmbete în jurul lui. Îl consider omul potrivit la locul potrivit", a declarat, pentru "Replica", Horaţiu Cherecheş, prim-solist şi coregraf al trupei de balet a Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218