REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mihai Petre acuză că, pe lângă conducerea CJC, şi Frâncu e vinovată de falimentarea CS Tomis

Mihai Petre acuză că, pe lângă conducerea CJC, şi Frâncu e vinovată de falimentarea CS Tomis

Replica API 10 septembrie 2011 | 00:00 121

Considerată părtaşă la "manevre"

Considerată părtaşă la "manevre"

"Peste CS Tomis s-a pus cruce", susţine consilierul judeţean PDL Mihai Petre, care acuză că s-a urmărit falimentarea acestui club, pentru ca el să fie preluat, odată cu baza sportivă Hidrotehnica, de către persoane de la USL. Mihai Petre i-a transmis o atenţionare în acest sens şi ministrului Daniel Funeriu, prin intermediul unei scrisori, prin care cere să fie blocat transferul bazei în cauză. Pentru situaţia CS Tomis, Mihai Petre o găseşte părtaşă, vinovată şi pe şefa Direcţiei de Tineret şi Sport, Elena Frâncu. Întrebat, pe de altă parte dacă PDL urmăreşte şefia direcţiei conduse de Frâncu, Petre a spus că momentan nu se pune problema. Poate... din martie, anul viitor, când Frâncu se pensionează, moment când PSDL Constanţa ar putea să prtomoveze câteva nume competente - a dat de înţeles Mihai Petre.

Reporter: Am sesizat că aţi încetat să îi mai scrieţi preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa şi aţi trecut la ministrul Educaţiei, căruia i-aţi trimis, de dată recentă, o scrisoare...

Mihai Petre: N-am încetat să-i scriu. Îi voi mai trimite scrisori deschise preşedintelui CJC.

Rep.: Să continuăm întrebarea: prin acea scrisoare şi ce încercaţi să arătaţi, nu cumva loviţi şi în şefa Direcţiei de Tineret şi Sport Constanţa, Elena Frâncu?

M.P.: Eu am o mare problemă cu tot ceea ce înseamnă nerespectarea legii de către conducerea Consiliului Judeţean Constanţa, prin plenul Consiliului Judeţean Constanţa. Oricine se raliază unei hotărâri de CJC care, din punctul meu de vedere, este nelegală sau are ca scop drenarea banului public strict către firmele USL, acea persoană o să aibă o problemă cu mine, cât voi fi eu consilier judeţean, indiferent cum se numeşte: Frâncu, Constantinescu, Dragomir. În privinţa faptului că am trecut de la un registru la altul, nu, urmează să îi scriu şi domnului Nicuşor Constantinescu mai multe scrisori în perioada imediat următoare, dar problema bazei Hidrotehnica din Constanţa era de competenţa Ministerului Educaţiei, mai precis Autorităţii Naţionale de Tineret şi Sport, şi nu mai era de competenţa CJC. Eu am cerut acolo să se blocheze orice fel de iniţiativă de promovare a unei hotărâri de guvern, pentru că aici, la nivelul judeţului Constanţa, demersul în sine nu este un demers sincer. Este un demers care are în spate o sumă de interese, pe care putem să le şi dezvoltăm la un moment dat. Vorbim despre o sumă de interese pe care, chiar dacă unii le neagă acum, ele există. Şi vreau să vă dau un singur argument: de trecere a bazei în subordinea CJC şi ulterior în administrarea Fundaţiei pentru Promovarea Sportului constănţean se vorbeşte de la începutul anului. Referitor la CS Tomis Constanţa - şi fac o paranteză: clubul a fost falimentat în mod intenţionat de către conducerea CJC şi fundaţiei, şi mă aşteptam ca doamna de care aţi pomenit (Elena Frâncu-n.r.) să ia atitudine, dar nu a făcut-o - se vorbea de la începutul anului de preluarea bazei, dar nu putea fi făcut acest lucru decât dacă era falimentat clubul. Baza se afla în administrarea clubului. Dacă el era falimentat, baza nu mai avea nici un fel de susţinere financiară.

Rep.: Şi până acum nu aţi văzut acest lucru? Pe ce vă bazaţi când faceţi astfel de afirmaţii?

M.P.: Despre falimentarea clubului n-am vorbit ca să mă aflu în treabă, aşa cum vorbesc acum aşa-zişii susţinători ai CS Tomis. Mă bazez pe cifre. În al doilea mandat al domnului Constantinescu, clubului de handbal i-a fost alocat un procent de 2 şi un pic din tot bugetul alocat sportului constănţean în toţi aceşti 3 ani de zile. O întrebare care se poate pune, şi o adresez chiar şi doamnei Frâncu: cum se poate face performanţă cu această sumă? Să nu uităm că CS Tomis a încheiat campionatul pe locul 3... apoi a ajuns să evite retrogradarea cu greu, iar acum, cu această preluare penibilă de către Universitatea Maritimă... Neptun parcă, am înţeles că nu are nici o şansă. Şi, dintr-un foc, când dispare CS Tomis, dai noului club, dintr-un foc, 5 miliarde, într-o singură şedinţă. Evident că, în aceste condiţii, îţi pui întrebări.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218