REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Mihai Petre, despre condamnarea lui Relu Fenechiu

Mihai Petre, despre condamnarea lui Relu Fenechiu

Replica API 15 iulie 2013 | 00:00 301

Organizaţia municipală Constanţa a Forţei Civice dezavuează atitudinea publică a premierului României, Victor Ponta, cu privire la condamnarea lui Relu Fenechiu, până ieri ministru al transporturilor, la cinci ani de închisoare cu executare.

În aceeaşi linie a iresponsabilităţii şi infantilismului care îl caracterizează încă din prima zi de guvernare, primul-ministru şi-a exprimat halucinantul regret cu privire la situaţia lui Relu Fenechiu, spunând că "nu-mi pare rău că l-am numit, îmi pare rău că-l pierd" şi a ţinut să precizeze despre puşcăriabilul ministru al transporturilor că "a fost unul din miniştrii cei mai eficienţi, a avut lucruri importante de rezolvat şi le-a gestionat foarte bine", se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Ne întrebăm retoric care sunt treburile importante rezolvate de Fenechiu în cele şase luni de mandat şi unde există această eficienţă a actului de guvernare, despre care vorbeşte Victor Ponta? Evident că nu există nicio problemă rezolvată de Fenechiu, aşa cum nu există nicio problemă a României care să fi fost rezolvată de guvernul condus de Victor Ponta. Un singur lucru este cert: sunt mai multe probleme şi mai multă corupţie, inclusiv la nivel guvernamental - se mai precizează în acelaşi comunicat.

Pentru opinia publică, dar mai ales pentru instanţa de judecată, singura performanţă notabilă a lui Relu Fenechiu este cea de inculpat şi condamnat în dosarul "Transformatorul", în care fusese acuzat de către Direcţia Naţională Anticorupţie că a vândut, în perioada 2002-2004, către Electrica Moldova, transformatoare vechi în locul celor noi, prin intermediul a trei firme în care acesta apărea ca acţionar semnificativ. Să afirmi, în calitate de prim-ministru, că îţi pare rău pentru că pierzi din guvern un individ care a prejudiciat statul român cu suma de 7.529.594,1 lei (6.327.390 lei la care se adaugă TVA) care reprezintă valoarea echipamentelor necorespunzătoare achiziţionate, aflate în proporţie de 99% şi acum pe stoc, este un act de neruşinare şi de sfidare la adresa tuturor românilor care au plătit din propriul buzunar pentru transformatoarele domnului Fenechiu.

"Este încurajator să vezi că într-o Românie care este sugrumată pe zi ce trece de guvernul USL, justiţia îşi face treaba şi rezistă presiunilor pe care mediul politic, dar mai ales primul-ministru le face asupra sa.

Independenţa justiţiei este una dintre cele mai importante chei de evoluţie a României, prin curăţarea mediului politic de corupţie", a declarat preşedintele organizaţiei municipale Forţa Civică Constanţa, Mihai Petre.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218