REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mihai Petre este membru fondator al partidului M10

Mihai Petre este membru fondator al partidului M10

Replica API 4 iunie 2015 | 00:00 202

Actele de înregistrare, depuse la Tribunal

Actele de înregistrare, depuse la Tribunal

Îl putem numi deja pe fostul consilier județean, Mihai Petre, drept omul Monicăi Macovei la Constanța. Europarlamentarul, împreună cu Adrian Papahagi, Adrian Stanciu, Serban Marinescu şi Dacian Țolea, a semnat actele de înființare a Partidului M10, care au fost depuse, miercuri, la Tribunalul București. Cererea de înregistrare este însoțită de peste 200 de semnături ale reprezentanților organizațiilor din țară și diaspora, care devin, astfel, membri fondatori M10.

Printre aceștia, Mihai Petre.

„Eu sunt membru fondator și Constanța a fost prezentă la eveniment, fiind una din organizațiile reprezentate la nivelul țării. M10 va fi partidul care va schimba din temelii politica românească, va reseta statul și fenomenul politic și va așeza țara pe bază de competențe, profesionalism și interesul celor mulți”, a spus Petre, pentru Replica.

Partidul M10 este printre primele partide politice care solicită personalitate juridică pe baza noilor prevederi ale Legii 14/2003 privind partidele politice, care permit înființarea unui partid politic cu minimum 3 membri fondatori.

Potrivit legii, Partidul M10 va fi condus, până la înscrierea în Registrul partidelor, de Comitetul de Inițiativă Națională, din care fac parte cei cinci membri fondatori care au semnat actele de constituire și al cărui președinte este Monica Macovei.

M10 va avea o Comisie de Integritate din care fac parte și doi reprezentanți ai societății civile, care nu sunt membri de partid – Cristian Ghinea (CRPE) și Gelu Trandafir (Freedom House).

„Comisia de Integritate va avea drept de veto. Nu vom face nicio propunere pentru funcții publice, cum ar fi candidații la alegerile locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidențiale, dacă persoana respectivă nu are aprobarea Comisiei de Integritate. Acestea sunt regulile partidului nostru, care vor garanta că M10 va avea candidați onești, integri, profesioniști. Statutul M10 prevede ca din Comisia de Integritate fac parte și persoane din afara partidului, pentru a elimina orice risc, chiar și aparent, de părtinire sau de aranjamente interne, cu toate că eu personal am încredere în cei din partid care sunt și vor fi în această Comisie”, a spus Macovei.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102