REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mihai Petre: "Ponta te vrea prost"

Mihai Petre: "Ponta te vrea prost"

Replica API 15 noiembrie 2013 | 00:00 154

Forţa Civică denunţă subfinanţarea educaţiei

Forţa Civică denunţă subfinanţarea educaţiei

Organizaţia municipală Constanţa a Partidului Forţa Civică este solidară cu protestele elevilor, studenţilor şi a cadrelor didactice care au demarat în această perioadă în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară. Protestele izbucnite ca urmare a subfinanţării sunt o reacţie la falimentul sistemului educaţional, motiv pentru care Forţa Civică profită de oportunitatea politică şi denunţă "guvernul iresponsabil". Potrivit unui comunicat emis de Forţa Civică Constanţa, preşedintele formaţiunii, Mihai Petre, susţine că premierul Victor Ponta "ne vrea proşti", prin alocarea unui procent mai mic de 6% din PIB, act pe care Petre îl clasifică drept "guvern responsabil de falimentul actului educaţional, de eşecurile viitoare de la examenelenaţionale, indiferent de grad, de pregătirea şi competenţa generaţiilor".

Petre consideră că "de la educaţie porneşte dezvoltarea sănătoasă a oricărei societăţi sau scufundarea ei în haos, incompetenţă şi hoţie", însă într-o ţară în care "prim-ministrulşi-a plagiat în cel mai abject mod teza de doctorat, unde însuşi ministrul educaţiei este certat cu limba română, unde, probabil, peste jumătate din Parlament ar pica la un test elementar degramatică sau de cultură generală, nu te poţi aştepta ca executivul şi legislativul săpoată pricepe cât de importantă este educaţia pentru societatea pe care o conduc", a concluzionat Petre.

În încheiere, Forţa Civică solicită demisia în bloc a actualului Parlament, dar şi a întregului Guvern, Petre susţinând că "soluţia pentru finanţarea corespunzătoare a educaţiei constă în trimiterea acasă a acestei echipe guvernamentale şi a majorităţii parlamentare care musteşte de incompetenţă".

M.F.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367