REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mihai Petre, reacţie la excluderea din PDL

Mihai Petre, reacţie la excluderea din PDL

Replica API 19 iunie 2012 | 00:00 177

Comunicat de presă semnat de Mihai Petre:

"Referitor la amuzantul comunicat de presă semnat de şi mai amuzantul preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Gigi Chiru, prin care se aduce la cunoştinţa mass-media că în cursul acestei zile, în cadrul unei şedinţe fantomă a Biroului Permanent Judeţean, aş fi fost exclus din partid, doresc să fac următoarele precizări:

1. Potrivit articolului 25, alineatul 1, din Statutul Partidului Democrat Liberal, sancţionarea membrilor ce ocupă funcţii la nivel judeţean, în interiorul sau în afara partidului, alese sau numite, se hotărăşte de către BPJ pentru sancţiunile prevăzute la articolul 23 alin.(1) lit. (a) şi (b), respectiv de către CCJ, la propunerea BPJ sau a organismelor ierarhic superioare, pentru sancţiunile prevăzute la articolul 23 alin. (1) lit. (c), (d), (e) şi (f).

Articolul 23, la care face referire articolul 25, stipulează următoarele:

(1)Membrilor Partidului Democrat Liberal care nu respectă Statutul, Programul politic, regulamentele sau celelalte documente ale partidului, deciziile şi hotărârile organismelor de conducere ale partidului, precum şi celor care, prin inactivitate politică, conduită negativă, declaraţii sau activităţi, provoacă daune partidului li se poate aplica, după gravitatea faptei, una dintre următoarele sancţiuni:

(a)atenţionare;

(b)avertisment;

(c)suspendarea pe anumite termene a umor drepturi sau prerogative în interiorul partidului, inclusiv din funcţiile deţinute; în cazul arestării preventive, suspendarea se aplică automat; BPN ia act de suspendare în prima sa şedinţă;

(d)demiterea din funcţii ocupate în structura partidului;

(e)retragerea sprijinului politic pentru funcţii dobândite prin susţinerea partidului;

(f)excluderea din partid.

În concluzie, lucrurile sunt cât se poate de clare, mai puţin pentru Gigi Chiru: în calitatea mea de secretar general adjunct, ales odată cu Gigi Chiru (care uită cum a fost ales), singurul for competent care se poate pronunţa cu privire la excluderea mea din partid este Consiliul de Coordonare Judeţean.

Biroul Permanent Judeţean poate face cel mult o propunere în acest sens, însă decizia aparţine forului ierarhic superior, Consiliul de Coordonare Judeţean.

Ca atare, aşa-zisa decizie a BPJ de astăzi este încă un rod al fanteziei fără limite a lui Gigi Chiru (care a mai produs elemente de neuitat, precum cel din ziua de 9 iunie 2012 când se afla cot la cot în competiţia electorală cu Radu Mazăre).

Mai mult decât atât, potrivit art. 29, alineatul 1, din Statutul Partidului Democrat Liberal, membrii luaţi în discuţie spre a fi sancţionaţi vor fi anunţaţi cu cel puţin 3 zile înainte de data întrunirii organismului care dezbate cauza lor şi au dreptul să folosească în apărarea lor toate mijloacele de probă.

Aşa-zisa şedinţă a Biroului Permanent Judeţean de astăzi s-a desfăşurat pe ascuns, sau mai bine spus pe şest, un cuvânt care se potriveşte cu modul de acţiune dar mai ales cu persoana preşedintelui organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Gigi Chiru (...)"

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218