REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mihai Petre revoltat pe CJC. Vrea ca cinema Republica să se numească „Jean Constantin”

Mihai Petre revoltat pe CJC. Vrea ca cinema Republica să se numească „Jean Constantin”

Replica API 29 august 2015 | 00:00 214

Supărat!

Supărat!

Mihai Petre

Partidul M10 Constanţa anunţă că a luat act, cu revoltă, de faptul că pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa din data de 2 septembrie a.c. nu a fost inclus nici un proiect de hotărâre privind acordarea numelui marelui actor constănţean, Jean Constantin, fostului cinematograf „Republica”, astăzi „Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret”.

Revolta preşedintelui M10 Constanţa, Mihai Petre, este cu atât mai mare cu cât, în urma dezbaterii publice pe acestă temă din ultima lună de zile, reprezentanţii Consiliului Judeţean au asigurat opinia publică de faptul că, în prima şedinţă, fostul cinematograf „Republica” va primi numele lui Jean Constantin. „Desigur, trăiesc un profund sentiment de revoltă dar mă abţin. Mă abţin pentru că mai este timp. Mai este timp pentru ca onor conducerea Consiliului Judeţean să se gândească măcar o dată la valori, pentru ca onor consilierii judeţeni, în special cei liberali, să se trezească din letargie, să ia poziţie publică şi să ceară introducerea proiectului pe ordinea de zi suplimentară. (…) Nu de alta, dar dacă treaba asta nu se întâmplă pe 2 septembrie, nu ştiu ce consilier judeţean, indiferent de partid (PSD/ PNL/ UNPR/ ALDE), mai poate avea tupeul sa iasă pe stradă în 2016 şi să ceara vreun vot de la constănţeni. (…) Pe cale de consecinţă, M10 solicită atât conducerii Consiliului Judeţean, cât şi tuturor consilierilor judeţeni, indiferent de culoarea politică (PSD/ PNL/ UNPR/ ALDE) să-şi respecte promisiunile (Nicuşor-Daniel Constantinescu, afirma în primăvara anului 2013 că „am preluat cinematograful „Republica” de la Ministerul Culturii într-o stare de paragină şi ruină. După ce vom finaliza lucrările de reabilitare, noua locaţie se va numi cinematograful „Jean Constantin“), să omagieze aşa cum se cuvine adevăratele valori naţionale ale judeţului Constanţa şi să introducă pe ordinea de zi suplimentară un proiect de hotărâre cu tema mai sus menţionată”, a spus, vineri, Mihai Petre.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614