REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mihai Petre ȘTERGE PE JOS cu consilierii județeni liberali! Ce acuzații le aduce

Mihai Petre ȘTERGE PE JOS cu consilierii județeni liberali! Ce acuzații le aduce

Replica API 21 aprilie 2015 | 00:17 172

Fostul consilier județean, Mihai Petre, a ieșit din febra sărbătorilor și sare la gâtul actualilor consilieri județeni liberali, pe care îi pune la zid după anunțul acestora privind intenția de demitere a vicepreședinților CJC, Cristinel Dragomir și Cristian Darie.

„Asociația M10 Constanța a luat act, cu lehamite, de insistența cu care grupul de consilieri liberali solicită schimbarea din funcție a vicepreședinților PSD ai Consiliului Județean Constanța. Spunem cu lehamite, întrucât ne-am fi dorit să luăm act și de prezența, pe ordinea de zi, a cât mai multor proiecte de hotărâri depuse de consilierii liberali, precum și de cât mai multe poziții publice, cu soluții, referitoare la problemele județului Constanța”, a spus Petre, care le-a adresat și câteva întrebări consilierilor județeni liberali:

1. Câte proiecte de hotărâri a depus fiecare consilier liberal/democrat-liberal de la începutul mandatului de ales local, aferent legislaturii 2012-2016?

2. Câte proiecte de hotărâri (dintre cele depuse) au fost incluse pe ordinea de zi și câte au devenit hotărâri de Consiliu Județean (dacă nu au fost incluse pe ordinea de zi, s-a solicitat acest lucru înainte de adoptarea ordinii de zi?)?

3. Câte audiențe au ținut la sediul partidului sau în județ (ce probleme s-au ridicat, cum le-au rezolvat)?

4. Câte rapoarte de activitate, personale sau de grup, au prezentat opiniei publice?

5. Câte întâlniri de lucru au avut cu directorii de instituții aflați în subordinea Consiliului Județean (pentru a cunoaște probleme acestor instituții, ce probleme s-au ridicat, cum le-au rezolvat)?

Totodată, președintele asociației M10 Constanța consideră că votul privind demiterea celor doi vicepreședinți este ca și mort din fașă, întrucât cifrele nu sunt de partea opoziției.

„Chiar dacă există zero șanse ca inițiativa liberală să fie adoptată (sunt doar 12 inițiatori din totalul de 36 consilieri județeni, fără Nicușor Constantinescu) totuși, presupunând prin absurd că în ședința Consiliului Județean Constanța din 22 aprilie 2015, PSD-iștii își vor trăda colegii iar proiectul de hotărâre privind înlocuirea vicepreședinților PSD ai Consiliului Județean va fi adoptat prin vot, atunci se ridică întrebarea legitimă, cu cine vor fi înlocuiți aceștia? Cu niște consilieri de opoziție care nu au depus nici măcar un proiect de hotărâre de Consiliu Județean? Oare ce poate califica un consilier județean pentru a fi vicepreședinte? Vocea și talentul? Nu. Doar activitatea de ales local, depusă în cadrul Consiliului Județean.

Să fie înlocuiți cu alți PSD-iști, dintre cei care și-au trădat colegii? Asta ar însemna că USL trăiește bine mersi. Simpla introducere pe ordinea de zi a unui proiect de înlocuire a vicepreședinților PSD ai Consiliului Județean nu anulează faptul că actuala opoziție, pe lângă faptul că a făcut, ani buni, parte din mașina de vot a lui Nicușor Constantinescu, nu s-a remarcat prin proiecte de hotărâri sau poziții publice specifice”, a mai spus Petre.

M.F.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218