REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mihai Petre, "stupefiat şi revoltat" de afirmaţiile lui Vona Gabor, preşedinte al Partidului Mişcarea pentru Ungaria - Jobbik

Mihai Petre, "stupefiat şi revoltat" de afirmaţiile lui Vona Gabor, preşedinte al Partidului Mişcarea pentru Ungaria - Jobbik

Replica API 12 august 2013 | 00:00 147

Comunicat de presă al preşedintelui Organizaţiei Municipale a FC Constanţa, Mihai Petre:

"În calitate de preşedinte al organizaţiei municipale Constanţa a Partidului Forţa Civică mă declar stupefiat şi revoltat de afirmaţiile inacceptabile făcute recent pe teritoriul României de un anumit Vona Gabor, preşedinte al Partidului Mişcarea pentru Ungaria - Jobbik. Acesta, în cadrul Taberei Tineretului Maghiar din Ardeal, ce s-a desfăşurat în judeţul Harghita, şi-a permis să ameninţe statul român cu un potenţial conflict pentru apărarea drepturilor maghiarilor din România.

Consider că prin aceste afirmaţii, de o gravitate ieşită din comun, Vona Gabor şi-a câştigat, din oficiu, calitatea de cetăţean indezirabil pentru statul român iar partidul pe care acesta îl reprezintă se situează în afara legislaţiei româneşti.

Chiar dacă aceste declaraţii pot fi puse şi pe seama unor tulburări de ordin patologic sau a caniculei de moment, tratarea lor cu lejeritate nu înseamnă altceva decât crearea cadrului propice pentru perpetuarea unor atitudini asemănătoare. Faptul că, în ultima perioadă de timp, declaraţiile extremiste au crescut în intensitate ne arată că acestea survin nu doar ca rod al unor probleme patologice ale emitenţilor, ci arată o tendintă de intensificare a atitudinilor antiromâneşti pe teritoriul României.

De aceea, consider că acest tip de discurs provocator trebuie oprit şi descurajat de către autorităţile române prin măsuri ferme. Românii, in special cei din Transilvania, trebuie să fie protejaţi de propriul stat, să se simtă acasă şi nu musafiri în propria lor ţară, unde orice lider maghiar de partid îsi permite să ameninţe statul român, fără ca un astfel de individ să suporte cele mai drastice rigori ale legii.

În calitate de preşedinte al organizaţiei municipale Constanţa a Partidului Forţa Civică consider că Ministerul Afacerilor Externe trebuie să declanşeze procedurile legale pentru ca Vona Gabor să fie declarat persoană indezirabilă pentru statul român. Consider în egală măsură ca fiind necesară adoptarea tuturor măsurilor legale privind interzicerea pe teritoriul României a functionarii oricărui partid extremist ale cărui acţiuni pun în pericol securitatea naţională sau ordinea publică."

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218