REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mihai Petre va pune pe picioare asociaţia Monicăi Macovei, în patru judeţe

Mihai Petre va pune pe picioare asociaţia Monicăi Macovei, în patru judeţe

Replica API 13 ianuarie 2015 | 00:09 259

Monica Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei a susţinut, duminică, o conferinţă de presă în care şi-a anunţat lansarea asociaţiei alături de susţinătorii săi din campanie. În cadrul conferinţei de presă organizată la un hotel de pe Calea Victoriei, Macovei a anunţat înfiinţarea Asociaţiei M10. Site-ul oficial al asociaţiei există deja, de la care aflăm că se cere un „e-government şi introducerea ghişeului unic în interacţiunea cetăţeanului cu administraţia publică: nici o instituţie să nu-şi mai bată joc de români plimbându-i de la o instituţie la alta pentru rezolvarea unei singure probleme” şi „vot la distanţă - electronic sau prin corespondenţă - pentru toţi românii: vom fi primii care îl vom adopta în asociaţia noastră”. De asemenea, potrivit susţinătorilor europarlamentarului, va fi monitorizată „local şi central, cheltuirea banilor noştri de către administraţia publică”. În timpul conferinţei, în spatele europarlamentarului, se afla fostul consilier judeţean, Mihai Petre. Prin prezenţa sa, Petre a confirmat bănuielile potrivit cărora se va alătura proiectului Monicăi Macovei, pe care, de altfel, a şi susţinut-o în cadrul primului scrutin prezidenţial, din noiembrie anul trecut. Mihai Petre a precizat pentru Replica de Constanţa că va pune umărul la patru filiale pentru M10, respectiv Constanţa, Tulcea, Călăraşi şi Ialomiţa.

„Sunt motivat de Monica Macovei, de tot ceea ce a reprezentat și reprezintă astăzi domnia sa pentru România, atât ca fost ministru al Justiției, cât și ca fondator al DNA. Eu am înțeles altfel votul de pe 16 noiembrie 2014. Românii vor o cu totul altă clasă politică, nu doar o vopsea și un parfum peste actuala clasă politică. Românii caută oameni normali, curați, de bun simț, buni profesioniști care să se pună în slujba celor care îi votează și nu în slujba propriilor prieteni. Cred cu tărie că cea mai mare parte a acestui deziderat național se regăsește în ceea ce reprezintă acum Monica Macovei”, a spus Petre, pentru Replica, despre motivele care l-au determinat să adere la platforma europarlamentarului. De asemenea, Petre a invocat și o serie de domenii în care M10 va activa, la Constanța

„Pentru început, M10 va fi cenzorul civic al administrației publice locale constănțene și chiar al politicului, atunci când vom sesiza derapaje de la lege și respectul față de constănțean. După înregistrarea partidului, va deveni reprezentantul politic al constănțeanului care vrea altfel de politică și oameni politici, dedicați celor mulți, și nu politicieni dedicați propriilor interese. Am purtat deja câteva discuții cu diverse persoane, unele publice, altele nu. un singur lucru este cert: mai întâi asociația, apoi partidul, vor fi deschise tuturor constănțenilor care vor un oraș deschis, normal, modern și prosper, precum și o nouă clasă politică”, a mai spus Petre, pentru Replica.

De asemenea, Petre intenționează să adune în jurul său constănțeni care vor să „pună capăt circului”. „În primă fază, Asociația M10 va deveni principala voce civică a tuturor constănțenilor care s-au săturat de corupție, circ, indolență, minciună și ipocrizie iar după înregistrarea partidului, va avea proprii săi candidați la alegerile locale și parlamentare din anul 2016, candidați care vor deveni principalii aliați ai constănțenilor sătui de politicianism ieftin”, a concluzionat Petre.

În cadrul proiectului Monicăi Macovei, Mihai Petre va avea colegi precum Adrian Papahagi, Marian Preda sau Șerban Marinescu. De asemenea, cu ocazia preluării responsabilităților de construire a platformei Monicăi Macovei, Petre a demisionat, luni, din structura locală a vechiului PDL, înregimentat în proiectul noului PNL, ceea ce ar putea atrage de la sine un nou val de plecări cu ocazia apariției M10 la Constanța.

Potrivit manifestului asociației, „M10 s-a născut din campania prezidențială a Monicăi Macovei, derulată sub acest logo, și din cele zece porunci pe care aceasta le-a adresat clasei politice. 10 reprezintă astfel un decalog al normalității, dreptății și prosperității. M înseamnă pentru noi Merit, Muncă, Modernizare. 10 este și o aspirație spre excelență: vrem să fim de nota 10. 10 curat!”

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102