REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mihai-Răzvan Ungureanu: "Mi se pare ciudat ca cineva care a omorât un copil să candideze la Parlamentul European"

Mihai-Răzvan Ungureanu: "Mi se pare ciudat ca cineva care a omorât un copil să candideze la Parlamentul European"

Replica API 20 mai 2014 | 00:00 698

După o întrevedere stabilită pentru săptămâna trecută şi eşuată lamentabil, preşedintele partidului Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, şi-a luat revanşa şi a revenit la Constanţa. Aflat pe ultima sută de metri ai campaniei electorale, MRU a încercat din nou să explice de ce FC este soluţia pentru 25 mai şi nicidecum celelalte partide. În cadrul unui hotel din staţiunea Mamaia, MRU a prezentat, luni, o scurtă descriere a candidaţilor FC, dar şi structurile partidului, diferite de celelalte formaţiuni politice.

"Sunt unele liste de partide politice, unde se adăpostesc oameni care sunt penali. Este un nume, pe o listă, al unui om care a lovit un copil pe trecerea de pietoni. Şi l-a omorât. Mi se pare ciudat şi nu ştiu dacă ne-am putea permite să trimitem la Bruxelles şi Strasbourg tot felul de personaje care, după ce îşi încheie un prim stagiu la Parlamentul European, se duc să se odihnească în puşcăriile româneşti. Asta o ştim cu toţii, cazul Becali e unul dintre ele", a declarat MRU. De asemenea, liderul FC a explicat şi care este rolul de facto al unui europarlamentar şi de ce este acesta important pentru toţi românii. "Europarlamentarii sunt plătiţi şi din banii românilor. Noi avem senzaţia că dacă ajunge la Bruxelles a plecat pe altă planetă. El este plătit din banii românilor. E adevărat, îl plăteşte şi contribuabilul german şi cel italian, francez, dar fiecare român dă cel puţin un euro pe lună acelui eurocandidat, pentru că şi România este ţară contributoare la Uniunea Europeană, printr-o contribuţie anuală de 1,1 miliarde de euro, aproximativ. Parte din aceşti bani se regăsesc în salariile europarlamentarilor. Europarlamentarul capabil să reprezinte România este, fără îndoială, capabil să reprezinte şi interesele Uniunii Europene. Dintre miile de oameni cu care am vorbit, un singur om s-a găsit să îmi poată da şase nume de europarlamentari recunoscuţi pentru activitatea lor în legislativul european. Patru erau oarecum valabile, iar celelalte erau din reviste de cancan. Regula pe care noi am stabilit-o în partid este una: trei, patru zile sunt de muncă la Bruxelles şi Strasbourg. Dintre celelalte două, excludem duminica, le valorificăm în sensul următor: europarlamentarul este ales în circumscripţia numită România. Orice problemă locală, că este o problemă în Constanţa, la Mangalia, la Rasova, Cernavodă şi poate să aibă soluţii europene, presupune implicarea unui europarlamentar", a declarat MRU.

Liderul FC se mândreşte cu structuri unicat pe scena politică românească şi se mândreşte cu reprezentanţii săi, inclusiv cu cel de la Mangalia, Teodor Munteanu, pe care speră să îl vadă "primar, foarte curând". "Daniela Pavelescu, de la Sibiu, este inginer de profesie, întreprinzător în domeniul viticol; din partea judeţului Constanţa, domnul Teodor Munteanu, chiar dacă este din Mangalia, eu sper să-l văd primar al Mangaliei foarte curând. Nici Diana şi nici Teodor nu au mai făcut politică, tot aşa cum nu a făcut nici domnul Aksoy Yavuz, este absolvent universitar, la Istanbul, în domeniul calculatoarelor şi marketing, provine din organizaţia minorităţilor naţionale. Noi avem două organizaţii în partid, care deosebesc partidul de celelalte formaţiuni politice din România. Marea majoritate a formaţiunilor politice din România au copiat modelul partidului comunist şi cel FSN-ist. Noi avem alte structuri, printre care două reprezentative pentru ce facem noi, este vorba de organizaţia minorităţilor naţionale şi organizaţia internă a persoanelor cu dizabilităţi", a declarat MRU.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367