REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mihai Tudose: Aş vrea ca orice român care se duce la spital să beneficieze de tot ce are dreptul. Nu este o pomană

Mihai Tudose: Aş vrea ca orice român care se duce la spital să beneficieze de tot ce are dreptul. Nu este o pomană

Replica API 10 ianuarie 2018 | 00:22 381

Premierul Mihai Tudose a afirmat marţi că vrea ca orice român care se duce la spital să beneficieze de tot ce are dreptul, acest lucru nefiind "o pomană".

Şeful Executivului a făcut aceste afirmaţii la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractelor pentru achiziţia a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 de aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN) şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică).

"Este un pas pentru normalitate, nu este un eveniment extraordinar. Aş vrea ca aceste lucruri să nu mai fie evenimente extraordinare şi ca orice român, care se duce la spitalul cel mai apropiat de locul unde locuieşte sau i s-a întâmplat un necaz, să beneficieze de tot ceea ce are dreptul să beneficieze. Nu este o pomană. Statul este obligat. Suntem cu toţii obligaţi - şi noi, Guvernul, şi dumneavoastră, reprezentanţii autorităţilor publice locale, preşedinţi de consilii judeţene sau primari - să punem la dispoziţie oamenilor pe care îi reprezentăm tot ceea ce înseamnă protecţia şi ajutorul statului şi în domeniul sănătăţii", le-a transmis Tudose participanţilor la eveniment.

El a precizat că "adevăraţii beneficiari" ai acestor aparate sunt românii, adăugând că cele trei priorităţi mari ale României sunt infrastructura, educaţia şi sănătatea.

Totodată, premierul Tudose l-a felicitat pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, pentru lucrurile pe care le-a făcut de când ocupă acest portofoliu.

"Cifrele sunt absolut impresionante şi sunt impresionante şi dureroase (...), fiindcă suntem în situaţia în care, da, să avem nevoie de zeci de computere tomografe, de zeci, sute de RMN-uri, de zeci, sute, mii de salvări, de blocuri operatoare şi (...) acele PACS-uri (...). Sunt zeci de milioane de euro, e un bun început", a mai afirmat Tudose.

Şeful Executivului i-a felicitat şi pe reprezentanţii autorităţilor locale prezenţi la ceremonie pentru faptul că au aplicat pentru a beneficia de aceste aparate.

"Azi-dimineaţă am primit un telefon de la un preşedinte de consiliu judeţean, care era nemulţumit că el de ce nu? Răspunsul a fost foarte simplu. E ca la loto. N-ai jucat. (...) Felicitări pentru cei care sunt în această sală, felicitări că vă pasă de cei pe care îi reprezentaţi. Aveţi un partener în Guvern întotdeauna şi mai ales în domeniul acesta. Şi un sfat şi o rugăminte pentru cei care nu sunt prezenţi în sala aceasta: (...) să solicite, fiindcă vor găsi ajutor", a mai afirmat Tudose.

Aparatele achiziţionate în urma contractelor semnate, marţi, la Palatul Victoria vor fi folosite pentru dotarea a 33 de spitale din ţară şi din Capitală, unităţi medicale care nu au astfel de echipamente.

La ceremonia de la sediul Guvernului au participat numeroşi preşedinţi de consilii judeţene şi primari, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi vicepremierul Marcel Ciolacu, potrivit Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stiti ca in orasul d-nei olguta , parintii internati cu bebelusii in spital, primesc retetele de la medic si se duc si cumpara medicamentele din farmacii , pe banii lor, ptr ca puii lor sa poata fi tratati? Asta este tara in care am ajuns. DREPTURI , NU AU DECAT PARLAMENTARII, GUVERNANTII, FAMILIILE SI AMANTII SI AMANTELE ACESTORA
2
0
Vrei doar analize macar o data pe an si cand te duci spun ca nu mai au fonduri.Si daca mai ai tupeul sa intrebi o data la care te poti programa raspunsul e prompt:nu stim.Daca vrei sa-ti urmaresti evolutia unui chist intern pe un organ, la ecograf la privat, altel te trezesti deja cu el malign si in metastaza.Asa ca premierul mai bine ar vedea metastaza din sistem.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614