REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Mihai Tudose, PSD: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este o sinucidere asistată şi anunţată

Mihai Tudose, PSD: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este o sinucidere asistată şi anunţată

Replica API 23 ianuarie 2021 | 22:45 1381

Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD Brăila) a declarat, vineri, într-o postare pe contul său de Facebook, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este "o sinucidere asistată şi anunţată", criticând propunerea ministrului Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, de înfiinţarea a zece grupuri de lucru care să asigure că România nu va mai pierde oportunităţile Mecanismului European de Redresare şi Rezilienţă.

Mihai Tudose

"Ministrul Ghinea, fostul ministru '0' Fonduri Europene în Guvernul Cioloş, aşa cum presa îl numea în 2016, a cărui primă măsură în decembrie 2020 a fost schimbarea denumirii Ministerului Fondurilor Europene în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (de parcă acest minister face investiţii şi implementează proiecte, în loc să gestioneze fondurile europene! Ca să avem investiţii şi proiecte trebuie să existe o instituţie care să gestioneze fondurile externe nerambursabile, ce sa vezi?! Implementarea proiectelor este atributul beneficiarilor: companii, instituţii publice centrale şi locale, societate civilă etc. - NU Ministerul) în şedinţa de guvern din 20 ianuarie 2021 a făcut şi ne-a adus 'lumina' în procesul de ratare a oportunităţilor Mecanismului European de Redresare şi Rezilienţă, sursa europeană a PNRR" a declarat Tudose.

Europarlamentarul s-a arătat neîncrezător că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi operaţional până la finele lunii februarie, precizând că, în caz contrar, se va da vina pe PSD.

"Şi vor fi finanţate numai proiectele mature, gata de implementare. Cum spunea domnia sa: 'Tot ce trebuie să facem este să ne propunem nişte reforme, nişte ţinte pe care le raportăm de două ori pe an la Comisie şi luăm banii pe ele.' Deci finanţăm proiectele pe care le avem gata de implementare, fixăm nişte reforme acolo şi nişte ţinte ceva şi gata PNRR! Simplu, ca bună ziua şi apa caldă! Dar, ca să facă lucrurile simple complicate, vor crea 10 grupuri de lucru! Şi deasupra acestor grupuri de lucru vor fi implicate Administraţia Prezidenţială, vice-premierul coordonator, Secretariatul General al Guvernului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului şi ministerele de linie în domeniul cărora sunt prevăzute activităţi şi proiecte în PNRR. De ce atât de multe instituţii implicate? Dl Ministru Ghinea ne luminează: pentru o abordare unitară şi coordonare interinstituţională în elaborarea şi negocierea informală cu Comisia Europeană. În plus, pentru că lucrurile nu se opresc aici, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene va organiza consultări cu reprezentanţii sectorului privat, ai societăţii civile, cu sindicatele precum şi cu ceilalţi parteneri de dialog social. Şi, toate acestea până la sfârşitul lunii februarie 2021, când PNRR ar trebui să fie gata. Dacă nu sunt gata sau sunt proaste este clar că... e vina PSD", a încheiat Tudose, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PNL si USR se duc la vale
0
3
ai gonit premierul Japoniei! Ai vaduvit Constanta de una din marile investitii ale Romaniei! Mergi la puscarie!
6
1
cainii latra pnl ul merge mai departe
4
2
Daca voi leprelor ati avut planuri marete , de ce Romania a ajuns la fundu sacului cat timp voi jegosilor ati fost la putere ?
7
1
multa muie cu cacat ,suge pula in popozitie si fa labuta trista pe podul de la braila ca banii-s la noi ,neomarxistii si basistii din pnl.Base se intoarce el si va ciuruie iar ha ha ha
6
1
Ba jegosule,cum a fost cind ai flituit primul minitsru al japoniei,tu,un incult betiv pesedist?platit sa faca ceva ptr tara,jegule! Ai ajuns eurpsparlamentar,analfabetule.In ce limba te intelegi,frangleza,miini picioare,bouar pesedist !
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920