REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mihail Boldea susţine că este nevinovat şi vrea să fie cercetat în libertate. Avocatul deputatului atacă autorităţile române

Mihail Boldea susţine că este nevinovat şi vrea să fie cercetat în libertate. Avocatul deputatului atacă autorităţile române

Replica API 30 martie 2012 | 00:00 270

Mihail Boldea susţine că este nevinovat şi cere să fie cercetat în libertate. Avocatul acestuia susţine că nu s-au respectat ca la carte procedurile prin care deputatul a fost adus în ţară şi încarcerat. Parlamentarul a cerut termen până mâine ca să-şi pregătească apărarea. În plus, să fie cercetat de procurorii din Bucureşti, nu de cei din Galaţi.

Mihail Boldea crede că merită să fie anchetat în stare de libertate şi vrea ca dosarul lui să fie mutat la DIICOT Bucureşti. Aproape două ore şi jumătate a fost audiat deputatul Boldea de procurorii DIICOT din Galaţi. Înainte să ajungă să se întâlnească cu anchetatorii, Boldea a stat în arestul poliţiei din Galaţi. Acolo şi-a petrecut şi prima noapte de la întoarcerea în România.

Valentin Boldea a încercat să ia legătura cu fratele său de mai multe ori, însă fără succes.

Boldea este acuzat de multiple infracţiuni, de la spălare de bani la instigare la fals în înscrisuri şi mărturie mincinoasă. Prejudiciul total se ridică la aproape 1 milion de euro . Procurorii susţin că au dovezi care arată clar că Boldea a fugit din ţară pentru a scăpa de urmărirea penală.

Înainte de a pleca din ţară, era supărat, preocupat, vorbea permanent la telefon, a folosit cartele telefonice cumpărate de pe teritoriul ţărilor tranzitate şi în discuţiile telefonice pe care acesta le purta vorbea despre ţări precum Kenya şi Somalia, care nu au acord de extrădare cu România", susţin procurorii în referatul de arestare Boldea este verificat şi de inspectorii ANI. Deputatul deţine acţiuni la 5 firme, despre care nu apare nimic în declaraţia sa de avere. Şi fratele acestuia, Valentin Boldea, este anchetat de ANI.

Antena3

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218