REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mihail Neamțu, de la PMP, prezent la Constanța, pentru a susține candidatura lui Theodor Paleologu

Mihail Neamțu, de la PMP, prezent la Constanța, pentru a susține candidatura lui Theodor Paleologu

Replica API 8 noiembrie 2019 | 15:44 203

Mihail Neamțu, purtătorul de cuvânt al PMP, a venit la Constanța pentru a susține o conferință de presă premergătoare alegerilor. Cu această ocazie, Neamțu a precizat că "mă bucur să fiu la Constanța, la granița de este a NATO, unde problemele de politică externă reprezintă o prioritatea pentru orice candidat la prezidențiale, inclusiv pentru candidatul nostru, Theodor Paleologu, care trebuie discutate franc".

"Mișcarea Populară va avea întrebări de pus domnului Kelemen Hunor. Vreau să știu cum e cinstită Transilvania măreață de către președintele UDMR. La marele Centanar, a boicot Ziua Națională a României. Câtă vreme visează să fie într-o bună zi la Cotroceni, trebuie să înceapă cu începutul: să respecte ziua națională și lupta ardelenilor pentru libertate. El a îndemnat anul trecut la boicot toată comunitatea maghiară, de 1 decembrie 2018. Îna numite orașe din ținutul secuiesc, au fost văzute steaguri ale Romàniei arborate în doliu. Vrem să știm dacă pentru domnul Kelemen Hunor apartenența Transilvaniei la Țara Mamă reprezintă o tragedie istorică sau o încununare a luptelor date pentru libertate", a spus Neamțu, referindu se la faptul ca acesta nu a participat ieri la dezbaterea cu candidatii Dan Barna și Theodor Paleologu.

"E inacceptabil ca acești politicieni (candidați la prezidențiale) să întoarcă spatele ideii de cultură democratică și de dialog", a spus Neamțu, referindu-se, totodată și la Viorica Dăncilă despre care a spus că ar fi trebuit să vină la dezbateri, mai ales că a avut pe mână bugetul național.

"Cel mai pregătit dintre toți este domnul Paleologu. Merită votul românilor. Domnia sa este pregătit să discute cu orice omolog din lumea largă, din lumea liberă vorbește trei limbi străini, are o viziune privind reforma constituțională. E o șansă istorică pentru noi, pentru generațiile care s-au format după căderea comunismului, fac și eu parte dina ceastă generație care speră că România se va schimba. Toți cei care merg la vot, cei din Diaspora și românii cu mic cu mare vor da un semnal clar de reînnoire, votându-l pe Paleologu", a mai precizat Neamțu. "Mă bazez pe votul celor care au fost la vot, la referendum pentru familie, care au susținut dreptul la libera exprimare", a completat politicianul.

Mihail Neamțu a comentat și criza politică din Moldova și lipsa de reactie a președintelui. "Reacția președintelui referitor la situația din Moldova s-a lăsat așteptată. Gândiți-vă cum este să fii condus de foștii persecutori. Lipsa de reacție este tristă, dar nu trebuie să excludem nici lipsa de implicare. Mă tem că singurul partid pro Moldova este Mișcarea Populară. Spun mă tem pentru că mi-aș fi dorit să fie mai multe implicate. Având loc această unificare, România ar avea o forță economică mai mare", a spus politicianul PMP.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai prosti imaturi. In poza 2 fatalai, veniti de pe luna. Asta e campania voastra? Asa-i faceti campanie lui Ologu-Pale? Aratati cretinilor ce faceti voi nu dati aiurea in altii doar sa va aflati in treaba. O sa vedeti corciturilor ce scor o sa luati
2
0
Suntet doua lumi paralele?? Cum se potrivesc cele doua persoane?? De ce acceptati ..?? edictum dei
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218