REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Mihăilă: În PNRR sunt 150 milioane euro în ajutorul spitalelor pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale

Mihăilă: În PNRR sunt 150 milioane euro în ajutorul spitalelor pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale

Replica API 19 iunie 2021 | 00:00 450

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat joi că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt prevăzute investiţii de 150 de milioane de euro care să vină în ajutorul unităţilor spitaliceşti pentru a preveni infecţiile asociate asistenţei medicale.

Ioana Mihăilă a spus că Ministerul Sănătăţii are în plan "măsuri de ameliorare" a sub-raportării infecţiilor asociate actului medical.

"Avem în plan măsuri de ameliorare a acestei sub-raportări (infecţii nosocomiale), unele ţin de modul de finanţare. Ne gândim să finanţăm altfel acolo unde există spitale care raportează constant, coerent şi corect aceste infecţii asociate asistenţei medicale. Altele ţin de modul în care comunicăm importanţa acestor infecţii asociate asistenţei medicale, aşa încât şi medicii şi managerii şi presa şi populaţia generală să înţeleagă că aceste infecţii asociate asistenţei medicale sunt inerente în anumite situaţii şi nu reprezintă neapărat un caz de malpraxis. (...) Există în acest moment sisteme de raportare, dar este adevărat că se pot îmbunătăţi metodele de raportare, dar şi controlul raportărilor. Avem în plan, inclusiv în PNRR prevăzute investiţii de 150 de milioane de euro care să vină în ajutorul unităţilor spitaliceşti pentru a preveni infecţiile asociate asistenţei medicale. Spitalele vor avea la dispoziţie diferite instrumente pentru a-şi realiza aceste investiţii. Fie că vorbim de investiţii în partea de sterilizare, în partea de spălare, în funcţie de cum consideră ele că au nevoie", a susţinut ministrul, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Ioana Mihăilă a afirmat că, potrivit "mărturiilor primite de la Comisia Europeană", componenta Sănătate din PNRR a fost una dintre "cele mai bune" transmise de către România.

"Din luna ianaurie până la ultima retransmitere a componentei Sănătate cred că au fost 7 transmiteri către Comisia Europeană şi 7 reveniri cu observaţii de la Comisia Europeană. Aceste mod de lucru, acest mecanism de feedback de fapt ne ajută ca de fiecare dată să transmitem către Comisia Europeană un plan mai bun, mai detaliat şi mai concret şi mai uşor de implementat. Au fost observaţii, ele au fost numeroase. Cele mai mult au fost rezolvate la fiecare dintre aceste retransmiteri, astfel încât această componentă Sănătate din PNRR, conform mărturiilor primite de la Comisia Europeană, a fost dintre cele mai bune din componentele transmise de către România", a spus ministrul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920