REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mii de cai de rasă, câștigători de curse de milioane de dolari, torturați și măcelăriți în abatoare. Carnea, procesată în Europa pentru consum uman

Mii de cai de rasă, câștigători de curse de milioane de dolari, torturați și măcelăriți în abatoare. Carnea, procesată în Europa pentru consum uman

Replica API 18 octombrie 2019 | 16:21 249

Mii de cai de curse sănătoși sunt torturați și măcelăriți în abatoare, dezvăluie o investigație realizată de ABC, televiziunea de stat din Australia. Este o practică folosită la scară industrială în business-ul curselor de cai de la antipozi, o afacere de un miliard de dolari. Într-un singur abator au fost omorîți în ultima lună peste 300 de cai de rasă, câștigători ai unor premii de 5 milioane de dolari.

Carnea este exportată inclusiv în Europa, unde este procesată pentru consumul uman.

Un număr uriaș de cai de rasă, perfect sănătoși, sunt sacrificați în abatoare din Australia, mulți dintre ei fiind torturați înainte de a fi uciși cu brutalitate și transformați în carne destinată consumului uman, arată ABC, citată de news.com.au.

Este o practică pe care legea o interzice și despre care NSW Racing (federația australiană a curselor de cai- n.red.) susține că nu există, dar un reportaj realizat de ABC cu camera ascunsă dezvăluie o realitate diferită și terifiantă.

Într-un singur abator din sud-estul statului Queensland mai mult de 300 de cai de rasă, câștigători ai unor premii de 5 milioane de dolari, au fost uciși într-un interval de numai 22 de zile.

Asta înseamnă că, într-un an, doar la acest abator au fost măcelăriți circa 4.000 de cai de rasă. În imaginile greu de privit difuzate de ABC se poate vedea cum caii sunt abuzați de angajații abatorului- biciuiți, loviți cu brutalitate și electrocutați în zonele genitale. ”Hai, cal idiot! Ești mort, ești mort!”, strigă un măcelar la un animal, potrivit înregistrării. Unul din caii suprinși în imagini la acest abator este War Ends, un binecunoscut cal de curse din circuitul australian, câștigător a mai bine de 400.000 de dolari de-a lungul timpului.

Cai câștigători de premii de milioane de dolari sunt duși la abator War Ends este în mod repetat abuzat de angajatul abatorului, care îl înjură înainte de a-l lovi în cap, în timp ce capul se prăbușește mort pe podea. Paul McGreevey, profesor în Știința Comportamentului și Bunăstării Animalelor, de la Universitatea din Sidney, a privit imaginile chinuitare alături de reporterul ABC. ”În mod evident, acelui cal i-a luat ceva până să moară.

A suferit enorm”, a spus profesorul. În cazul altui animal măcelărit, profesorul McGreevey a observat: ”Calul clipește, ceea ce înseamnă că era conștient. Iar asta este cu adevărat tulburător. Așa ceva nu ar trebui permis în niciun caz”. Viața lui El Rumañol, românul din semifinala emisiunii “Spain’s Got Talent”: “Spania e tata, România e mama și mie îmi pare rău că...“ Recomandări Viața lui El Rumañol, românul din semifinala emisiunii “Spain’s Got Talent”: “Spania e tata, România e mama și mie îmi pare rău că...“

În înregistrarea care va fi difuzată la emisiunea ”7.30” a televiziunii de stat australiene, se vede cum zeci de cai sunt înghesuiți unul într-altul înainte de a fi uciși. Un cal a trebuit să fie lovit de cinci ori în cap înainte de a muri. ”Vorbim aici despre nimicirea cailor la scară industrială. Vedem animale care suferă”, a mai spus profesorul McGreevey.

Categoric, nu există nicio scuză pentru un astfel de tratament. Așa ceva este inacceptabil și dezgustător Paul McGreevey La câteva săptămâni după Cupa Melbourne, aceste dezvăluiri înfiorătoare zguduie din temelii industria curselor de cai. Investigațiile asupra acestor atrocități durează deja de doi ani. Înainte ca autoritățile să intervină pentru stoparea acestui fenomen, oficialii din NSW Racing promit că vor lua atitudine.

libertatea.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In toata lumea se procedeaza asa cu cai de curse care ajung gloabe,sau voi ce ati vrea sa ii lase sa moara de durere,nu ma ii scutesc de chinurile bolilor si daca au clienti vand carnea asta e tot.
0
0
De caca replica si tragi apa
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218