REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mii de constănțeni au participat la slujba de Bobotează

Mii de constănțeni au participat la slujba de Bobotează

Replica API 8 ianuarie 2018 | 00:04 576

Peste 10.000 de constănțeni au participat la slujba de Bobotează, pe 6 ianuarie la Constanța. Vremea bună a fost un motiv în plus pentru ca enoriașii de la malul mării să participe. Momentul culminant a fost aruncarea celor trei cruci în Marea Neagră, acestea fiind recuperate de trei tineri.

Slujba de Bobotează a început dis de dimineață sâmbătă, 6 ianuarie a.c. Mii de credincioși s-au adunat să participe la slujba susținută de însuși IPS Teodosie alături de soborul de preoți. În fața Arhiepiscopiei, carele cu butoaie pregătite a fi trase de boi și măgari așteaptă sunt pregătite pentru a pleca în procesiune în municipiu. Vremea caldă pentru această perioadă a scos constănțenii din casă.

Constănțenii s-au înghesuit ulterior în fața Cazinoului din Constanța, promenada devenind neîncăpătoare. De altfel, după ce se termină slujba, sticlele de agheasmă, în număr de 150.000, care au fost pregătite de Arhiepiscopia Tomisului, vor ajunge la toți constănțenii care doresc să ducă apa sfințită acasă.

Ce transmitea IPS Teodosie în urmă cu câteva zile

„Am petrecut cu bine Sfintele Sărbători de Crăciun, Anul Nou și Sfântul Vasile. Iată că ne pregătim de Bobotează! Anul acesta, Boboteaza este fără ger, dar este cu apă multă. Noi vrem ca această sărbătoare să o pregătim așa cum se cuvine. Ne-am pregătit cu 150.000 de sticle de agheasmă. Acum se etichetează și, sigur, vineri de dimineață, în Ajunul Bobotezei, vom începe slujba imediat după ora 05:00 dimineața, ca la ora 07:00 să fim în privorul Catedralei să sfințim butoaiele de agheasmă.

Am adus încă patru butoaie mai mari decât toate pe care le avem ca să putem să sfințim apa o singură dată pentru tot ce se va îmbutelia. Avem voluntari care vin să ne ajute, armata ne ajută în ziua de ajun și în ziua de Bobotează. La fel și Jandarmeria. De aceea ne bucurăm de fii duhovnicești cei mai harnici și dornici să participe la sărbătoare. Și în anul acesta vom avea tradiționalul mers cu carele cu butoaiele, trase de boi și măgari, ca să sfințim apa la malul mării, lângă Cazino.

Acolo va fi crucea cu sticlele de agheasmă pe care le vom duce pe 5 ianuarie, în ajun, și de unde vor primi credincioșii în ziua de Bobotează. De asemenea, carele cu boi vor duce agheasmă și prin oraș. Vor fi întâmpinate de credincioși pe drum. Preoții care vor însoți carele vor stropi cu agheasmă pe credincioșii care vor veni.

Sărbătoarea această cosmică, atât de bogată în daruri, sperăm să ne aducă și nouă un început de an plin de lumină și de bucurie sfântă, care să ne țină până la sfârșitul anului, după ce am avut începutul cu sărbătoarea Sfântului Vasile, cu urările de an nou ca un semn de milostivire și binecuvântare a lui Dumnezeu și, iată, cu numele pe care noi l-am primit de la cel ce este Mântuitorul nostru, în ziua cea dintâi a anului.

Vă doresc tuturor ca Boboteaza să vă fie zi plină de lumină, de credință, de înțelepciune, de belșug în daruri sfinte, și fiecare dintre noi să sărbătorim această sărbătoare a arătării Domnului, să ni se arate și nouă în sufletul și inima noastră, să simțim sfințenia care coboară prin Duhul Sfânt care înnoiește aceste daruri ale Bobotezei și să rămânem tot anul tari în credință, neîndoielnici în nădejde, iertători și iubitori de Dumnezeu și de semenii noștri. La mulți ani!”, a spus IPS Teodosie.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cretinizarea Romaniei a dus la rentabilizarea crestinopatilor si cleropatilor mizand pe saracie lipsa de cultura .Sa bei aghiasma sfintita de o putoare care si a bagat degetele cu stremeleagul in dos asta este rasul curului!Huooo Sclavilor!
1
0
Bai frate pe an ce trece mai mai indobitocirea prostimii de catre borfasii clerului; caci acum avem doua tipuri de borfasi: politicieni si clerici. Toti profita de mare prostie si indobitocire a haitei de nenorociti ai sec.X in care se situeaza. Asta inseamna lipsa de carte, cultura stiinta. Cred ca deja peste jumatate sunt analfabeti. Si mai grav astia voteaza si daca le dau un cacat.
1
0
Pai cu un calugaras pe care ma sa la dat de acasa sa devina cantacios den strana la ce te poti astepta. Acu, ma sa cu tac su e... sfinti: Procopie si Elisabeta Cam asta e rolul foamei in famelie de crstini, n asa ?
3
0
O adunatura de primitivi. Este inexplicabil cum in anul 2018 exista atatia imbecili sa creada in zmei si zane.
12
1
Cocotarea pe cisterna cu apa face parte din modernizarea bisericii.Asa cum umbla ala cu trafaletul.Ia faceti un control la calitatea apei din cisterna pt ca aia a fost umpluta cu furtun de pompieri.MARE MINUNE mii de constanteni asteapta o minune de la cisterna.
12
1
Asa-i la romanes daca e moka gop si eu . votez cu psd ....huoooo zdrente
12
0
sunt de acord cu tine insa se intampla la fel sub orice culoare politica, trist este ca, desi avem pretentii de U.E, mai mult de 65% din populatia Romaniei este analfabeta, indobitocita si usor de manipulat, politicienii nu au nevoie de populatie desteapta ..ar fi fost o speranta daca dobitocii ar fi cei peste 60 de ani dar trist este ca vin cu mult mai multi din urma si au aproape 20 de ani..
15
0
De ce mortii mamii lui acest infractor sfinteste apa cu mina lui imputita si plina de pacate??parca apele se sfintesc cu busuioc si cu o cruce din argint.cum isi permite acest nemernic sa isi bage mina jegoasa in acea apa?isi permite,la fel ca si penalul dragnea,sa conduca aceasta tara.cum sint alegatorii de cacat care au votat psd,asa conducatori avem.si acesti conducatori nenorociti,il tin pe spagoveanu in brate.cineva trebuie sa cotizeze la partid.pai nu??
19
1
evul mediu e in plin avint .sa te incaieri pt o sticla de plastic cu apa de la robinet carata intr-o cisterna insalubra in care s-a spalat pe maini un infractor . atit ne duce capu si votam pesede dragnea si mazare
24
3
De ce va luati de mine dom'le? Voi nu vedeti cati prosti am adunat in poala mea ca sa-mi doneze ultimii bani de paine?! Ce, sunteti invidiosi pe mine ca fur cat pot, ca nu platesc taxe si impozite si ca nimeni nu-mi face nimic?! Pai ce sa-i faci dom'le?! Unii au avut noroc ceva mai mult la viata lor cum sunt eu, iar altii n-au avut noroc decat sa fie sclavi in propria lor tara! Hai sa va stropesc cu putina apa de la robinet ca v-ati incins! Pacat ca nu v-am indobitocit pe toti! Vai de noi! Asa ne trebuie daca lasam putregaiurile la Guvernare si poponarii sa conduca Bisericile!
19
2
Traiasca Marele Profet Teodosie Degetele Fierbinti aka. Hotfingertips.
21
2
Atentie ca Spagoveanul a bagat mainile in butoaiele si cisternele cu apa ! Si , cu mainile alea , face niste chestii ...
23
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614