REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mii de oameni stau la coadă pentru sarmale. Pelerinii care vor să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva așteaptă și 12 ore

Mii de oameni stau la coadă pentru sarmale. Pelerinii care vor să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva așteaptă și 12 ore

Replica API 14 octombrie 2018 | 00:00 230

Câteva mii de persoane venite la Iaşi să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva stau la coadă, după Sfânta Liturghie, să primească sarmale oferite de Primărie în curtea Cantinei de Ajutor Social, potrivit Mediafax.

Aproximativ 60.000 de sarmale au fost oferite pelerinilor imediat după terminarea slujbei de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, mulți oameni venind chiar şi cu două ore mai devreme, pentru a intra printre primii în zona în care au fost aduse oalele cu mâncare.

Sarmalele au fost oferite de administrația ieșeană imediat după terminarea Sfintei Liturghii, de la Catedrala Mitropolitană, porţiile cu mâncare fiind împărţite la Cantina de Ajutor Social, situată la 200 de metri distanţă de lăcaşul de cult.

În fiecare an, în 14 octombrie, municipalitatea ieşeană oferă o masă pelerinilor, cu prilejul hramului Sfânta Parascheva.

La ora 14.00, peste 11.000 de pelerini mai aşteptau la cozile formate pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane din Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, rândul întinzându-se pe o lungime de peste doi kilometri.

Sfânta Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Peste 20.000 de persoane au participat la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, care se desfăşoară pe pietonalul Ştefan cel Mare. Pelerinajul continuă, timpul de aşteptare al credincioşilor care vor să se închine la moaşte depăşind 12 ore, scrie news.ro.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat de pRRRRost sau pRRRRoasta poti sa fii sa ai incredere in mancarea facuta la gramada,unde nu se mai stie provenienta ingredientelor si modul de preparare. Jalnica adunare tara noastra are. Apoi auzim ca se zvarcolesc de la toxiinfectii alimentare.
1
0
Tot asteptand binele de la pupat oase li s-a facut foame la familistii traditionali. Si sa-i vezi ce coate si paruieli pt o portie de mancare. Probabil ca ajuta si pupatul oaselor la ceva,le da energie sa se imbranceasca la coada.
1
1
duceti-va acasa, mai este porumb de cules. este sec 21, idiotilor.
2
1
Cand te straduiesti sa te inchini la niste oase de mort inseamna ca ai ajuns la fundul sacului psihic. Mortii nu pot sa ne faca nici bine nici rau. Ei sunt morti, adica nu mai traiesc. Popii ar vrea ca oamenii sa creada altceva. Ar vrea ca oamenii sa se teama de morti si ei sa se erijeze in purtatori de cuvant ai lumii spiritelor. Contra cost binenteles....
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614