REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mii de pelerini la Peștera Sfântului Andrei

Mii de pelerini la Peștera Sfântului Andrei

Replica API 1 decembrie 2017 | 19:41 298

15.000 de pelerini s-au adunat, joi, 30 noiembrie, la mănăstirea Sfântului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin, județul Constanțape. Un sobor de 13 ierarhi au ținut slujba în fața enoriașilor care au venit la fața locului.

Începând cu ora 9.00, la mănăstirea ”Peştera Sf. Ap. Andrei” a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de 13 ierarhi din ţară şi din străinătate, pe lângă Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie fiind prezenţi şi IPS Ambrozie, Mitropolit de Durostorum (Bulgaria), IPS Alexandru, Mitropolit de Pereiaslav-Hmelniţk şi Vişnevsk, vicar al Mitropoliei Kievului (Ucraina), IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, PS Ignatie, Episcopul Huşilor, PS Lucian, Episcopul Caransebeşului, PS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, PS Galaction, Episcopul Alexandrei şi Teleormanului, PS Ieronim Sinaitul, Episcop vicar - patriarhal, delegat al PF Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, P Paisie Lugojanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, PS Damanschin Dorneanu, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi PS Tihon, Episcop vicar de Tiberias (Bulgaria).

La aproximativ 80 de kilometri de Constanţa, în apropierea localităţii Ion Corvin, se află peştera în care s-a adăpostit Sfântul Apostol Andrei. În anii 1930 cunoscutul teolog Ioan Dinu a amenajat peştera unde a trăit Sf. Andrei. PS Chesarie Păunescu, episcopul Constanţei, a sfinţit acest aşezământ în 23 iulie 1944. În perioada comunistă, acesta a fost desfiinţat, dar reactivat în anul 1990. Tot atunci a devenit schit, iar trei ani mai târziu a devenit mănăstire de călugări.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sarbatoare frumoasa cand zeci de mii de oameni se duc la Manastirea Sf Andrei sa se roage in zi sfanta ! Din pacate organizatorul manifestatiei religioase este o gazda proasta care se multumeste sa primeasca fara sa ofere nimic ! Intr o zi ca asta Manastirea are incasari de aproape un milion de euro din care nu investeste nimic in parcari ! Toti banii se duc la IPS TEO ! Iti rupi masina pe campuri si araturi ! Sute de autocare si mii de masini sunt dirijate in parcari pline de noroi, pe araturi si culturi agricole pline de boscheti si balega ! Autoritatile, primaria autorizeaza circul asta !
1
0
uite votantii psd...lipsa de cultura, educatie, crezul in tot felul de personaje fictive...la un voluntariat nu s-ar inghesui nici naiba in halul asta
0
0
frumos dar fara dracul de teodosie
0
0
Moaste si iar moaste !
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102