REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mii de persoane au mărşăluit în Slovacia împotriva corupţiei, la un an de la uciderea jurnalistului Jan Kuciak

Mii de persoane au mărşăluit în Slovacia împotriva corupţiei, la un an de la uciderea jurnalistului Jan Kuciak

Replica API 23 februarie 2019 | 17:06 304

Mii de persoane au mărşăluit joi împotriva corupţiei la Bratislava şi în alte peste 30 de oraşe din Slovacia, la un an de la uciderea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak şi a logodnicei sale, relatează DPA şi Reuters.

Demonstraţii au avut loc sub sloganul 'Pentru o Slovacie dreaptă'.

Conform organizatorilor, demonstraţii de solidaritate s-au desfăşurat de asemenea în mai multe oraşe din străinătate.

Sub mottoul 'Pentru o Slovacie dreaptă' este reunit un grup de studenţi şi de ONG-uri, care a transmis într-un comunicat că a cerut o investigaţie corespunzătoare a crimelor şi un guvern de încredere.

"Dacă vrem să avansăm, trebuie să cunoaştem numele celor care au ordonat această crimă monstruoasă", au spus organizatorii.

La 21 februarie 2018, jurnalistul de investigaţie Jan Kuciak şi logodnica sa Martina Kusnirova au fost împuşcaţi mortal în locuinţa lor, într-o execuţie în stil mafiot.

Kuciak scrisese recent despre legăturile între politică şi afaceri.

Ultimul său articol despre posibile legături între presupuse clanuri mafiote italiene şi politicieni din guvernul slovac, publicat postum, a declanşat demonstraţii în masă care au dus în cele din urmă la demisia executivului şi a şefului poliţiei.

Patru suspecţi se află în prezent în închisoare pentru aceste crime. Speculaţiile despre comanditarii crimei sunt numeroase, însă nu există concluzii clare.

Scopul demonstraţiilor a fost de a spori presiunea pentru a garanta că investigaţiile continuă. Organizaţia Reporteri fără Frontiere i-a atenţionat pe politicienii slovaci să nu încerce să influenţeze investigaţiile.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102