REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mii de persoane, prezente în Portul Turistic Mangalia, de Ziua Marinei Române

Mii de persoane, prezente în Portul Turistic Mangalia, de Ziua Marinei Române

Replica API 17 august 2017 | 00:00 383

Câteva mii de persoane, turişti şi localnici au asistat, marţi, 15 august, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei, care au avut loc în Portul Turistic Mangalia. Alături de spectatori au fost prezenţi primarul Radu Cristian, comandantul Garnizoanei, Petrică Pârvu, precum şi oficialităţi de la nivel local şi central, printre care: preşedintele PNL-Ludovic Orban, europarlamentarul Cristian Buşoi, deputatul Bogdan Huţucă, alţi parlamentari şi primari din judeţul Constanţa. Cei prezenţi în Portul Turistic Mangalia au asistat la ample manifestări dedicate Zilei Marinei Române, desfăşurate pe mare şi pe uscat.

Astfel, spectatorii au urmărit momentul tradiţional în marină – ridicarea la catarg a Drapelului Naţional şi a Marelui Pavoaz, în timp ce se intona Imnul de Stat al României. A urmat ceremonialul religios, în cadrul căruia a fost sfinţită ancora de flori, care a fost aruncată în mare în semn de omagiu pentru marinarii eroi. Exerciţiile militare demonstrative au fost, de asemenea, apreciate de public.

Elementul de noutate de anul acesta l-a constituit apariţia mai multor militari pe cheul din Portul Turistic. Aceştia au respins un atac armat de pe ţărm, parte a exerciţiului militar de inserţie din cadrul evenimentului. După exerciţiile militarilor, zeul Neptun a declarat deschise jocurile marinăreşti. Totodată, spectatorii au urmărit şi au aplaudat tehnica mânuirii armelor de către militarii Brigăzii 30-Garda "Mihai Viteazu", precum şi concertul de muzică de fanfară, dar şi un spectacol artistic susţinut de colaboratori ai Cercului Militar.

Manifestările prilejuite de marea sărbătoare a marinarilor „Sfânta Maria” au cuprins şi o expoziţie de tehnică militară, precum şi demonstraţii de executare a nodurilor marinăreşti. Celebrarea Zilei Marinei Române se va încheia la ora 22.00, printr-un moment emoţionant - retragerea marinarilor către cazarmă cu torţe în mâini, defilând pe faleza din Portul Turistic. De asemenea, spectatorii vor putea să asiste şi la un spectaculos foc de artificii.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Norocul locuitorilor ca a fost sarbatoare si ca armata a organizat ceva, ca dealtfel Primaria si Primarul venetic nu a aorganizat nimic toata vara . Trebuie sa mergem sa semnam pentru referendum.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108